počujte.. môže to byť bulimia ? ked poslende dva mesiace som parkrat zvarcala po jedle .. ako ja neviem dufam že mam len niečo so žaludkom, .. cca raz do tyždna to mam tak ze ked zjem obed, ak ma hrozne začne boliet hltan a napina ma.. ostatne dni to je dobre.. myslite si žeto može byť to ? doktorka ma chce poslať na gastro no neviem či mi presne zistia čo mi je tak sa chcem spytať vas, korí s tým máte nejaké skusenosti... ked ja vraciat nechcem! .. co s tym ? :(
Bulimia?
Ewca
ty nemusis zit ako tvoja mama. ty si si to velmi skoro uvedomila a si este na zaciatku, takze tvoj zivot moze vyzerat uplne inak ako zivot tvojej mamy! tym viac mas dovod naozaj vyhladat odbornu pomoc a to cim skor. a tvoj zivot nebude musiet byt taky beznadejny ako zivot tvojej mamy. len treba to riesit co najskor. budes zdrava, len to nenechaj plynut. to, ze vidis mamu, je o dovod viac naozaj co najskor s tym urobit to, ze pojdes za psychologickou a zacnes sa liecit u psychiatra.
Goccia,simonella,kolko mate rokov?musite tym trpiet.preco by ste inak tolko o tom vedeli?nejde mi to do hlavy.
Dakujem za podporu a rady vas vsetkych.len poviem vam este nieco-moja mama ma 49rokov.od18ma anorexiu.dodnes.bola aj hospitalizovana a nepomohlo nic.ma43kg.preto neverim,ze sa s tym da nieco robit.mam zivy priklad.vidim to kazducky den.necudo,ze to mam uz aj ja...
ewca - proste prestan zvracat a nemusis behat po lekaroch. tucna urcite nie si. ak chces este schudnut, grcanim to nespravis, musis sportovat a jest zdravo. nemas preco zvracat jedlo, ktore je zdrave. su tam len same dobre veci,ziviny pre tvoje telo a mozog. okrem toho je to nehorazne plytvanie. radsej si dobre vyber, co zjes a tes sa z kazdeho susta kvalitneho jedla.
suhlasim s gocciou.. naozaj za nou chod , ani nikto o tom nemusi vediet.. len jej povedz hlavne vsetko .. potom napis ako to dopadlo :) neboj sa, budes z toho von, len tam chod! neze sa na to vykasles lebo sa z teba stane taka bulimicka ze vasi ta udu musiet odvazat nie k psychologovi ale k psychiatrovi .. a tam sa ti pacit nebude :/
Ewca
porucha prijmu potravy nie je v prvom rade fyzicky problem, ale psychicky. psychiater ti preto neda tabletky na podporu chuti do jedla. chyba je v psychike, on bude liecit psychiku. neboj, naucis sa jest zdravo a nebudes tucna. neboj sa toho. vyliecene anorekticky alebo bulimicky by vsetky museli byt obezne :). su normalne a aj ty budes normalna.
hospitalizovana najskor nebudes, myslim, ze najskor sa budes liecit ambulantne. myslim, ze je vyhoda, ze si len nedavno s tym zacala.
Nechcem odsudzovat.len sa bojim.ze daju babe lieky na chut do jedla a to je vsetko.asi to skusim najskor u psychologicky.a ozaj-to musim byt hospitalizovana?to nechcem.nikto o tom doma nevie.nechcem ist do nemocnice.
nechapem, ako mozes odsudit psychiatra a neskusit. vravim o kvalitnom psychiatrovi.
Ewca
tak by som na tvojom miesta zasla najskor za psychologickou. a za obvodnou vobec nemusis ist,chod priamo k nejakej psychologicke. psychologicka sa s tebou o tom najskor porozprava a pomoze ti pochopit, co sa s tebou deje a co sa bude diat, aby si bola opat zdrava. aspon tak nejak si to predstavujem. a pomoze ti aj k tomu, aby si sa liecby nebala. takto by som to riesila ja. podla mna si este iba na zaciatku a preto by bolo super, keby si to uz v zaciatku zacala riesit. urobis pre seba vela.
mozno by bolo dobre, keby ti sem napisali baby, ktore tym liecenim presli. aby si sa toho tak nebala.
Super.takze mam ist k obvodakovi a povedat,ze grcam?lenze ja nemam chut zrat vsetok ten bordel od psychiatrov.budem z toho otupena a priberiem sto kil.to nechcem.chapete?som zufala.teraz neviem,co mam robit:-(