Krvna skupina AB-

Príspevok v téme: Krvna skupina AB-
Janulik33

Bola som prvy krat darovat krv a zistila som, ze mam krv. skupinu AB negativ.
U nas v praci chodia krv darovat skoro vsetci kolegovia, nik z nich vsak nema taku krv. skupinu.
Pocula som, ze je vraj vzacna a ma ju malo ludi. Chcela som si o nej na nete precitat nejake zaujimavosti, ale pisu tam iba vseob. o skupine AB.
Mna by vsak zaujimali informacie o sk. AB rh. negativ.
Ma z vas niekto taku krv a vedel by mi o tom dat nejake info??
A este jedna vec: Krv so mnou bola prvy krat darovat aj moja sesternica a zistilo sa, ze ma presne tu istu krv. skupinu ako ja :)

erika7774

Aj ja mam AB-,manzel AB+,deti B+,A+.Ale je dobre vediet,ze pokial ma zena Rh negativ,otec Rh pozitiv a dieta Rh pozitiv,prve dieta sa narodi v poriadku,lenze pri dalsom tehotenstve zacne matka vytvarat voci svojmu Rh pozitivnemu dietatu protilatky,pokial po prvom porode nedostane rhegu(injekcia,aby pri dalsom tehotenstve matka nevytvatala protilatky).Ak ju dostane,tak je vsetko ok,no mne sa stalo,ze mi ju nedali a vobec som netusila,ze mi ju maju podat.V siedmom mesiaci zistili,ze vytvaram proti nemu protilatky,dieta sa malo narodit koli tomu mrtve,alebo postihnute.Po porode jej mali vymenit krv.Dakujem Panu Bohu,ze nic z toho sa nestalo a dcerka sa narodila zdrava,je to taky zazrak.Ja musim ale nosit so sebou karticku,kde mam napisane,ze mi maju podat len prisne otipovanu krv A1B rh/d/ negativ ccddee.Takze ak by som surne potrebovala krv nwm ako by to so mnou dopadlo.

ModraObloha

Michal nič v zlom ale ked ma niekto AB- tak darca môže byt 0-,A-,B- a aj AB- nie len AB-... AB+ može prijat krv od hocijakej krvnej skupiny. a 0- može zase hocijakej krvnej skupine krv darovať.. V podstate je na tom asi ta 0- horšie kedže prave 0- môže prijat krv len zase od 0- a od nikoho ineho.

Michal 555

Áno krvná skupina AB negatív je veľmi vzácna v každom kúte sveta, pretože ju má len veľmi málo ľudí. A koľko ľudí približne žije s takouto krvnou skupinou? Je ich menej ako 0,03 % na celom svete. Keď má niekto takúto krvnú skupinu a potrebuje s krvnej banky krv, tak sa mu môže dať iba AB negatív a žiadna iná. A to že ľudia čo majú krv AB negatív sú krížencami ľudí a mimozemšťanov je hoax, na webe nájdete o tom článok. Všetkým čo máte túto krvnú skupinu AB negatív prajem veľa zdravia, aby ste mohli pomáhať tým, ktorí vašu pomoc potrebujú. Keď pomôžete druhým, druhý pomôžu zase vám.

Buki

Jo, moja babka vie o takych veciach vela, vravela mi, ze taku krv maju len potomkovia krizencov ludi a mimozemcanov. Ze je to celkom bezne. Taki ludia vidia alebo vedia veci ktore ini ludia nevedia. Maju vynimocne schopnosti. No casto tieto schopnosti nevedia pouzivat, pretoze ich to nik nenaucil a casto sa im stava ze v stresovych situaciach sa tieto schopnosti pouzivaju proti sebe a stavaju sa im zle veci.

Sofka

teraz je na webe o takej jednej Terezke ktora potrebuje darovat krv
a ma taku istu skupinu taku ako ty a potrebovala by pomoc

tomi pt

Kycera.
A ešte jedna vec prečo aj nemocnice si medzi sebou krv nerozdeľuju podľa potreby.To by nebolo Slovensko keby to nebolo komplikovane všade sama byrokracia atď. daľej sa ani nevyjadrujem potom aby ľudia sa nerozčulovaly.

Kycera

Tomi,
nemáš začo! Tvoja kritika je oprávnená a najmä v takomto prípade, kedy sa jedná o vzácnu krvnú skupinu a ešte aj RH negatív. Viac informácii Ti neviem poskytnúť, som RH+, ale skús sa u vás poinformovať, či by sa to dalo aj tak ako píšeš.

tomi pt

Kycera
Dakujem za info ale do Ba to mam daleko .
Nechapem preco sa to nemoze robit aj v nemocniciach na HTO kde by to bolo rychlejsie a bolo aj viacej darcov krvi pre tych co im treba krv stacilo by iba dat meno prijemcu a nemocnice by uz odvoz vyriesili ako chodit po NTS .