Krvna skupina AB-

Príspevok v téme: Krvna skupina AB-
Janulik33

Bola som prvy krat darovat krv a zistila som, ze mam krv. skupinu AB negativ.
U nas v praci chodia krv darovat skoro vsetci kolegovia, nik z nich vsak nema taku krv. skupinu.
Pocula som, ze je vraj vzacna a ma ju malo ludi. Chcela som si o nej na nete precitat nejake zaujimavosti, ale pisu tam iba vseob. o skupine AB.
Mna by vsak zaujimali informacie o sk. AB rh. negativ.
Ma z vas niekto taku krv a vedel by mi o tom dat nejake info??
A este jedna vec: Krv so mnou bola prvy krat darovat aj moja sesternica a zistilo sa, ze ma presne tu istu krv. skupinu ako ja :)

vevericka

bibi aj ked by bol +, este stale moze mat aj dieta minus, podmienkou je, ze ak je matka rh negativ aj otec moze byt +, ale musi byt heterozygot(teda Rh+,rh-)

bibi123

Janulik-najlepsie je najst si partnera s rh negativ(aj ked je to tazke) lebo, ak by bol rh + a Vase pocate dieta v Tebe by malo tiez plus, organizmus matky, cize Tvoj, si proti nemu bude vytvarat protilatky a casto nastavaju komplikacie a teda zeny s rh- musia byt pod velkym drobnohladom lekarov(predcasne porody, krvacavost,...), po porode dostanes inekciu, aby si este mohla mat v buducnosti dieta a neodporucaju sa viac ako dve tehotenstva, ak je partner rh+. Ked budes u gynekologa, tak nech Ti napise Tvoj faktor do karty, nech sa na to nezabudne

xmnc

AB- je najvzacnejsia krvna skupina v nasich geografickych koncinach. Skupina AB vseobecne tvori cca 6%, AB- len 15% z tychto 6%, cize podla mojich vypoctov (ak sa nemylim) ju ma necele 1% nasho obyvatelstva.

Mirka414

Je vzacna preto lebo 70% ludi ma krvnu skupinu RH + čiže pozitív a ty si jedna z tých 30% čo maju RH - čiže negatív. Preto ak niekto potrebuje dostať krv s RH minus Je to vzacne ak ju maju na "sklade" pretože tych ludi čo idu darovať s touto RH - je ovela menej ako keď ide niekto darovať krv a ma RH + kde je ludi ovela viac.