Bola som prvy krat darovat krv a zistila som, ze mam krv. skupinu AB negativ.
U nas v praci chodia krv darovat skoro vsetci kolegovia, nik z nich vsak nema taku krv. skupinu.
Pocula som, ze je vraj vzacna a ma ju malo ludi. Chcela som si o nej na nete precitat nejake zaujimavosti, ale pisu tam iba vseob. o skupine AB.
Mna by vsak zaujimali informacie o sk. AB rh. negativ.
Ma z vas niekto taku krv a vedel by mi o tom dat nejake info??
A este jedna vec: Krv so mnou bola prvy krat darovat aj moja sesternica a zistilo sa, ze ma presne tu istu krv. skupinu ako ja :)
Krvna skupina AB-
Dobry den viete my niekto povedat kde treba ist darovat krv pre Terezku Spilakovu AB negativ
Pomozte malej Terezke ak mozete.
www.cas.sk
Najmladšou krvnou skupinou je AB. Existuje približne cca 1 200 až 1 000 rokov. Jej vznikom bolo sťahovanie kmeňov Mongolska a miešanie s národmi Európy. Zmiešaním krvných skupín A a B tak vznikla krvná skupina AB. Od predkov s krvnou skupinou B zdedili nositelia skupiny odolný imunitný systém. Sú mimoriadne dobre chránený pred alergickými a reumatickými ochoreniami. Citlivosť na infekčné ochorenia je vraj do istej miery podmienené krvnou skupinou. Zdá sa, že najodolnejší sú aj v tomto prípade ľudia s krvnou skupinou AB.
Zároveň sa prikláňam k už spomínanej problematike, kedy má žena- matka, určité predpoklady na komplikácie s touto krvnou skupinou. Niekde sa uvádza, že inkompatibilita vzniká v prípade, keď má matka Rh negatív a deti po otcovi Rh pozitív. Prejavuje sa tvorbou protilátok v tehotenstve u matky a rôznymi formami.
Každá krvná skupina je vzácna a dôležitá, keď si uvedomíme už len to, že bez nej život človeka nie je možný. Mali by sme byť hrdý na svoj pôvod, ktorý sa dá veľmi jednoducho zistiť už len tým, keď vieme akú krvnú skupinu máme.
Čo sa týka mňa osobne moja mámuška má AB Rh negatív a je turecko- bulharského pôvodu a pápuška má AB Rh pozitív a je rusko- mongolského pôvodu. Nemala žiadne potiaže pri pôrode, sme dvojčatá, chlapci, 50tnici a obaja máme krvnú skupinu AB Rh pozitív. Pravda je, že darcami nie sme kôli prekonaniu infekčej choroby, ale ano aj tam sa potvrdilo už spomínané, že sme ju prekonali jednoduchšie a uzdravenie bolo rýchlejšie. Obaja sme zástancami názoru, že príroda vie čo a ako sa má stať. Už len ten fakt, že naši rodičia majú obaja tak vzácnu krvnú skupinu, že sa stretli a v šťastí a v pomernom zdraví, vzhľadom na odžité si spolu nažívajú dodnes.
Dobrý den,
potrebovali by sme krv AB negativ pre nášho 10 ročného kamaráta.
Volá sa Jakub Vojtech Kmeť a je zo Senca. 9.5. 2013 mu diagnostikovali leukémiu a súrne by potrebovali túto krv, lebo jej je málo.
Ak sa nájde nejaká dobrá duša a ľudia čo môžu darovať túto krvnú skupinu, tak môžete kontatovať jeho ocina Petra Kmeťa na mobil, aj sms: 0911/323 363
Prípadne sa rovno zapísať do kalendára: www.doodle.com
Moc, moc dakujeme a dúfam, že všetko dopadne dobre.
chcela by som schudnut!
vlckotlcko..este nemusi byt bastard..este sa ozaj moze jednat o bombay, aj ked ich naozaj nie je v polulacii vela, moze sa stat..
No hovno. Pokial tvojí rodičia nemajú jeden A a druhý B, tak zabudni na to, že by si mala AB. Ja mám AB plus a matka má A, oco má B. Tak je to proste v genetike. Pohlavia sa to absolútne netýka, lebo v tomto prípade ide o autozomovu dedičnosť. Ak teda tvoji rodičia niesu A a B, tak budeš pravdepodobne bastard... viem, že to znie naturalistický, ale je to nastopercent tak
nahoda je blbec..:)
bombaj je tak malo rozsireny, ze to nepovazujem za pravdepodobne...
alebo moze ist o bombay..