Dobrý deň, prosím Vás, má tady niekto skúsenosť s psychiatrickou liečebňou v Pezinku? Bol tam už niekto na liečení a aké má odtiaľ skúsenosti? Lebo som počula, že niekto sa na ňu sťažoval. Ďakujem.
Psychiatrická liečebňa v Pezinku
Ja som bola v Pezinku 2x, prvýkrát od augusta 2011, to som bola hospitalizovana najskôr na uzavretom oddelení, z ktorého ma po dvoch týždňoch preložili na psychosomatickú kliniku. tam je to podľa mňa dosť fajn, len je to skutočne o tom, že musíš na sebe chcieť pracovať. každý deň sa odovzdáva denník, skupinová terapia, muzkoterapia, niekto má aj arteterapiu a individuálnu terapiu, večerné kluby a veľa aktivít celkovo. určite je to náročné, ale stojí to za to. a sestričky boli veľmi fajn, keď človek nemohol spať, alebo mu bolo zle, dali lieky a chvíľu sa s tebou porozprávali. druhýkrát som bola od februára 2012 na ženskom, vzhľadom k okolnostiam si zo začiatku viac ako mesiac nepamätám, to som bola prevažne na uzavretom odd., ale to čo si potom pamätám je ako nemocnica.nič úžasné, ale ani nič strašné. závisí od doktora, primár je fajn, len celkovo je tam menej aktivít aj tých terapeutických. a sestričky aj doktory sú viac nervózny. veľká výhoda Pezinku je okolie, dá sa ísť prechádzať, keď máš voľný režim, pekné okolie, príroda a to dosť zaváži. hovorila som s ľuďmi aj o Záluží a všetci hovorili, že je to tam voľnejšie, inak v tom nevideli veľký rozdiel.
zabulka ja mám tiež bipolárnu afektívnu poruchu...s lekárom to riešime, ale ja som zatiaľ nepočula nič také, žeby ich dali dokopy, prosto aby fungovali bez problémov...ja som aktívna, spolupracujem, snažím sa, len mám rýchle cyklusy a je to odporúčanie lekára...lenže svojím naliehaním dosiahol len to, že mám priam panické záchvaty, keď mám ísť čo i len do nemocnice..keď som to spomenula na minulotýždňovej kontrole, zostal v šoku...zvažujem, hrám sa čoraz častejšie s tou myšlienkou, že by som išla...ale to pomyslenie na to a ja odpadávam...žiaľ..ale jedine Zálužie, keď už
Dede2222 ja trpim bipolarnou maniodepresiou,dali ma tam na akutne oddelenie,kde mi dali 5 krat spankovu liecbu,po ktorej som sa zotavovala este dva mesiace,spolu s antidepresivami.dali ma na oddelenie kde som mala volno.jediny program povinny bol skupina,ale to sa dalo,ale musis hlavne ty chciet.akonahle nespolupracujes,tak je to len horsie.cez den sme chodili behavat,je tam krasna priroda,hrali sme tenis,alebo volejbal,dokonca bola aj diskoteka.nemozem povedat ani jedno zle slovo na lekarov,ani sestricky.boli napomocne este aj ked som bola na uzavretom oddeleni,dala som im peniaze a mnohokrat mi priniesli co som potrebovala kozmetiku atd,ale inak ti tam daju vsetko.je pravda ze na uzavretom oddeleni su ludia ktory trpia tazkymi poruchami,su to ludia z domovov.ale nie su nebezpecni.ale ak sa chces ist dat sama liecit tak ta na uzavrete oddelenie nedaju.viem ze je tam oddelenie aj pre alkoholikov a drogovo zavislych.ja som bola trikrat v bratislave ale toto ma dostalo z najhorsieho von,uz je to rok a pol ako som vonku,nemala som ziadne vaznejsie problemy.na izbe si s ludmi ktory nie su nasilni,vacsinou je to super ze si mas s kym pokecat a ked nemas naladu,tak si citas,ides von,je tam altanok,kde sme vecer klebetili ja som si tam nasla mnoho ozajstnych kamaratov.lebo len ludia co si tym presli ma vedia pochopit.a nesudia ta.aku mas chorobu?
Vo Veľkom Záluží je dobre, bola som tam a liečila som sa na depresiu. Ako je v Pezinku by zaujímalo aj mňa.
zabulka..ja som mala odporučené lekárom Veľké Zálužie, ale nič dobré som zatiaľ nepočula..poprosím ťa o nejaké info.
Pekny den,ja som bola styrikrat na psychiatrickom lieceni a podla mna je najlepsie vo Velkom Zaluzi,ale zalezi aj od toho aku psychicku poruchu,alebo zavislost mate,rada poradim.
prosim chcem sa spytat ked idem na protialkoholicke a chcem vediet ako to tam funguje s falcenim???
Nemas jedno o aku pakaren ide?:D
Ja som tam bol po mesiaci som podpisal reverz.Mne sa tam zdal dost prisny režim.Vidržal som nepit potom dva mesiace a zase som dotoho spadol teraz sa chistam do Zalužia každi vravi že to tam je super.Pezinok nikdy..S pozdravom Tonas
ja som tam bola v roku 2003.vtedy mi to dost pomohlo.mam psychosomaticke problemy.zalezi na tom,co je Vam a odkial ste.prevazne tam su tam pacienti zo Zapadneho Slovenska.je tam moznost aj rehabilitacie pourazovych stavov.pekne okolie,priroda.verim,ze aj Vam pomozu.ja sa tam pokusam dostat znovu,ale moja nova psychiatricka tam nema kontakty.predosly psychiater ma tam uz znovu neposlal,ze nebolo potrebne a potom nemal zmluvu s mojou poistovnou.teraz mi ponuka psychiatricka Velke Zaluzie.