Co obnasa potrat

udaj

liones to vobec nie, nejde o nazor, ale o jeho prezentaciu. Alebo o nevhodnom vnucovani nazoru tam, kde uz bol opakovane vypocuty a dalej uz si ho nie je potrebne presadzovat, vzhladom nato, ze pisatelka temy sa na neho nepyta.

Inak ak si si nesimla, ona ochranu puzila a zlyhala. Cize podla teba by ludia mali sexovat iba vtedy ak chcu dieta(lebo ak antikoncepcia zlyha..1,2 alebo aj 3 zeny zo 100 kazdy rok). To ti poradili v kostole?

lioness_01

vieš, je fakt...dakedy som strašne nešťastná z toho, že ešte stále sa znižujem na úroveň niektorých ľudí, čo sa na tomto fóre vyskytujú, ale keď mne to nedá, ja si stále naivne myslím, že niektorí ľudia možno vďaka mne pochopia, že niektoré veci sa dajú aj inak, ale bohužiaľ, mala by som si už raz a navždy uvedomiť, že toto fórum je len o zakomplexovaných trubkách, sexuchtivej a nezodpovednej mládeži a ženách, ktoré sú neschopné znášať za svoje činy aj dôsledky...teda po väčšine, samozrejme, je tu aj zopár úplne normálnych a zdravo uvažujúcich ľudí...

lioness_01

:D slepica, lebo používam pri sexe ochranu, alebo preto lebo by som nezabila svoje dieťa? :D :D nebudem ťa presviedčať o opaku, pre mňa ste tu slepice viaceré... a riadne slepice... :)

udAJ

lioness ty si strasna slepica:D neskutocna, ked si takato tak musis by v niecom nestastna, alebo zakomplexovana/teraz na milion percent napises ze nie,ale sama vies najlepsie(mozno ani nevies, co je smutnejsie..)/

lioness_01

perfiska - konečne jedna dospelá, rozumná a zodpovedná žena...
úúúúplne do bodky si vystihla to čo si myslím aj ja - aj s tou kamarátkou, ktorá to potrebovala zo seba dostať - ak by to bolo pre ňu také ľahké, tak by sa o tom nemusela nikomu zmieniť...zrejme ju to ale sralo ak o tom potrebovala hovoriť

a súhlasím s tebou aj s tou antikoncepciou - mne tiež žiadna ešte nezlyhala, a ak niekto dieťa nechce/nemôže mať, tak nech buď nesexuje, alebo sa chráni tak aby neotehotnel ! ! !

lioness_01

sovva - ty trubka... čítaš len to čo chceš čítať... ja nehovorím o luniku...
povedala som, že je hlúpe riešiť či sa decko bude mať v decáku dobre alebo zle alebo ako... lebo to nikto nikdy nevie...prepáč, vynechala som slovo "v decáku"...tak si to samozrejme nepochopila, čo som od teba teda ani nečakal, že to ty pochopíš ale ok...

o to dieťa sa určite niekto postará, ak sa jeho mater oňho nechce starať...
iba som narážala na tie debilné drýsty typu - decku aj tak v decáku bude zle...

bella12

Sevilla,

ja sama som našťastie potrat nezažila, ale poznám mnoho príbehov žien, ktoré sa preň rozhodli a teraz to veľmi ľutujú. Chceli by vrátiť čas a rozhodnúť sa inak, lepšie. Akoby sa im po interupcii otvorili oči a dôvody, ktoré ich k potratu dohnali už neboli opodstatnené a prekážky neprekonateľné. Sú to aj ženy 60 - 70 ročné, ktoré na to nemôžu zabudnúť a hovoria si, že to jedno dieťa navyše by určite nejako vychovali.

Stojíš pred rozhodnutím, ktoré ovplyvní celý Tvoj ďalší život, a nielen Tvoj ale aj život minimálne ďalších 3 ľudí nerátajúc to malé - život Tvojho manžela a detí. To čo sa deje s jedným členom rodiny sa týka všetkých, a to zvlášť ak sa jedná o tak závažnú vec ako je jej nový člen. Manžela z toho nemôžeš vynechať a deti - ak sa rozhodneš pre potrat skôr či neskôr by sa to aj tak dozvedeli a určite by ich to zasiahlo (aj keby boli už dospelé), veď sa jedná o ich súrodenca, ktorému na rozdiel od nich nebolo dovolené narodiť sa. Potratom v rodine sa nemení len vzťah manželov (spoločné tajomstvo ich navzájom od seba vzďaľuje), ale aj vzťah detí k rodičom (strata dôvery a istoty detí v lásku rodičov).

Blížia sa Vianoce, ktoré sú pre všetkých hlavne rodinným sviatkom a jeho podstatou je oslava narodenia dieťaťa. Možno to nie je náhoda, že sa to stalo práve teraz. Dieťa je vždy požehnaním a darom pre rodinu, prijmite ho. Vaša radosť na Vianoce bude o to väčšia. Naopak, ťažko si viem predstaviť radostnú oslavu sviatkov po interupcii.

Nech Ťa nedesia Tvoje súčasné odmietavé pocity k dieťaťu, nebola si na to pripravená, všetko sa však dá časom do poriadku. Potratom žena najviac ublíži samej sebe, pretože ide proti vlastnej podstate - proti svojej ženskosti a výsade darovať život. Nikdy nezabudne, že bola tehotná a stratu každého dieťaťa - aj toho nechceného - musí nakoniec oplakať. To je dôvodom, prečo tak veľa žien trpí postabortívnym syndrómom - dovolili, aby sa ich telo namiesto kolísky stalo ich dieťaťu hrobom.

Máte ešte dosť času na premýšľanie, neunáhlite sa. V rozhodovaní by Vám mohli pomôcť svedectvá žien, ktoré podstúpili potrat, uverejnené v knihe s názvom Kto uverí mi? Slovenské matky svedčia o potrate.

perfiska

sovva - ja ho nejdem dat, pojde on sam:) Nie je to lepsie ako davat si telieska alebo brat hormonalne tabletky? Nemusi sa predsa stale chranit len zena.

Ked zlyha kondom, je tu tabletka po, hormonalna antikoncepcia zlyha len v pripade, ze zlyha "ludsky faktor". No a to teliesko - pokial to bola medena Dana, tak sa necudujem, pokial Mirena, tak je to divne...

Nuz a keby mi aj nasa antikoncepcia zlyhala, nezijem v konkubinate, nepracujem v bordeli, som stastne vydata zena, zarabame dost, lubit vieme, ja by som toho nebola schopna... Som prilis citliva.

sovva

perfiska a vy sa s manzelom nejdete zahrat na prirodu ked ho ides dat sterilizovat? Keby to tak priroda chcela, tak to urobi...
a k tomu ze tebe NIKDY ziadna antikoncepcia... tak nikdy nehovor nikdy a to ze tebe nie neznamena,z e inemu sa to stat nemoze, ved nato su indexy spolahlivosti, ach jaj