Sevilla,
ja sama som našťastie potrat nezažila, ale poznám mnoho príbehov žien, ktoré sa preň rozhodli a teraz to veľmi ľutujú. Chceli by vrátiť čas a rozhodnúť sa inak, lepšie. Akoby sa im po interupcii otvorili oči a dôvody, ktoré ich k potratu dohnali už neboli opodstatnené a prekážky neprekonateľné. Sú to aj ženy 60 - 70 ročné, ktoré na to nemôžu zabudnúť a hovoria si, že to jedno dieťa navyše by určite nejako vychovali.
Stojíš pred rozhodnutím, ktoré ovplyvní celý Tvoj ďalší život, a nielen Tvoj ale aj život minimálne ďalších 3 ľudí nerátajúc to malé - život Tvojho manžela a detí. To čo sa deje s jedným členom rodiny sa týka všetkých, a to zvlášť ak sa jedná o tak závažnú vec ako je jej nový člen. Manžela z toho nemôžeš vynechať a deti - ak sa rozhodneš pre potrat skôr či neskôr by sa to aj tak dozvedeli a určite by ich to zasiahlo (aj keby boli už dospelé), veď sa jedná o ich súrodenca, ktorému na rozdiel od nich nebolo dovolené narodiť sa. Potratom v rodine sa nemení len vzťah manželov (spoločné tajomstvo ich navzájom od seba vzďaľuje), ale aj vzťah detí k rodičom (strata dôvery a istoty detí v lásku rodičov).
Blížia sa Vianoce, ktoré sú pre všetkých hlavne rodinným sviatkom a jeho podstatou je oslava narodenia dieťaťa. Možno to nie je náhoda, že sa to stalo práve teraz. Dieťa je vždy požehnaním a darom pre rodinu, prijmite ho. Vaša radosť na Vianoce bude o to väčšia. Naopak, ťažko si viem predstaviť radostnú oslavu sviatkov po interupcii.
Nech Ťa nedesia Tvoje súčasné odmietavé pocity k dieťaťu, nebola si na to pripravená, všetko sa však dá časom do poriadku. Potratom žena najviac ublíži samej sebe, pretože ide proti vlastnej podstate - proti svojej ženskosti a výsade darovať život. Nikdy nezabudne, že bola tehotná a stratu každého dieťaťa - aj toho nechceného - musí nakoniec oplakať. To je dôvodom, prečo tak veľa žien trpí postabortívnym syndrómom - dovolili, aby sa ich telo namiesto kolísky stalo ich dieťaťu hrobom.
Máte ešte dosť času na premýšľanie, neunáhlite sa. V rozhodovaní by Vám mohli pomôcť svedectvá žien, ktoré podstúpili potrat, uverejnené v knihe s názvom Kto uverí mi? Slovenské matky svedčia o potrate.