Co obnasa potrat

perfiska

Flow333 - a preco to kamaratka potrebovala zo seba dostat? Lebo to bolo take jednoduche, vsak? Vyskrabali ju, uuuuzasne jednoduche. Nikdy by som nemohla mat pred manzelom taketo ohyzdne tajomstvo a keby mi moja zena nepovedala, ze je tehotna a za chrbtom isla dieta odhodit do kosa, asi by som to nerozdychala. Dalsia jedna, ktora sa zahrala na prirodu a rozhodla sa- toto chcem, aj toto, toto uz nie.
Ked sa zeny nevedia chranit, nech nesulozia. Zaujimave, ze mne ziadna forma antikoncepcie nikdy nezlyhala...

perfiska

Ja len neviem pochopit taketo konanie zeny, ktora deti uz ma. Co to je za cloveka, ktory si povie - toto dieta chcem, aj toto, toto uz nie... Takisto nerozumiem tomu, ked uz zena zazila planovanie si dietatka (v tomto pripade dvoch), tesenie sa nan, porod, nerozumiem, ako je mozne vobec uvazovat, ze sa dalsieho dietata zbavi...

Ake teliesko si mala? Mirenu? Danu (vysoko nespolahliva)? Kontrolovala si si vlakna po kazdej menzes, ci ho tam mas, ci sa nevypudilo?

My sme sa s manzelom dohodli, ze po dietati pojde na vazektomiu. Bol to jeho napad. Som vdacna, ze takeho chlapa s gulami mam. Ostatni nechaju zenu sa trapit, o takeho by som ani nezakopla.

Co sa tyka samotneho potratu - po psychickej stranke sa z toho zena nikdy nevylize, aj ta, co potrat strasne chcela, si bude do konca zivota vycitat a nikdy na to nezabudne. Kazda jedna.

sovva

liones ved ty si napisala ze ju osud dietata zaujimat nemusi, staci ze ho porodi. Inak tak hlupy nazor, ze citujem : "a je zbytočné riešiť osud toho dieťaťa, či sa bude mať dobre, zle alebo neviem ako.." som este nepocula. Vazne tento nazor maju aj na Luniku IX a preto ked je -2stupne vonku ich deti behaju bose...

Aja02

lioness: ak by som bola na mieste zakladatelky temy, asi by mi bolo uplne jedno ci niekto caka na dieta alebo nie. Ona riesi svoj zivot, a to ci nejaky par caka na dieta ju trapit nemusi... Ale zaujimalo by ma,ako sa rozhodla...

Aja02

lioness: ak by som bola na mieste zakladatelky temy, asi by mi bolo uplne jedno ci niekto caka na dieta alebo nie. Ona riesi svoj zivot, a to ci nejaky par caka na dieta ju trapit nemusi... Ale zaujimalo by ma,ako sa rozhodla...

Aja02

lioness: uprimne povedane, ak by som bola na mieste zakladatelky temy, zrejmd by som sa kaslala na to, ci niekto caka na dieta alebo nie. Ona riesi svoj zivot a nie zivot cudzich ludi ale to uz sa dostavame k inej teme. Je vela deti v DD a ak by chceli starsie dieta tak by necakali...no zaujimalo by ma ako sa rozhodla zakladatelka temy...

lioness_01

porodiť dieťa nezmaneá, že sa o ňho musia aj starať - poznám minimálne jeden manželský pár, ktorý už len čaká na to, kedy konečne porodí niekto dieťa, ktoré nebude chcieť, aby si ho mohli zobrať...

takže asi tak...

treba dať tomu dieťaťu rovnakú šancu žiť, tak ako dala šancu žiť svojim deťom , ktoré už má, ako dali šancu žiť jej jej rodičia, atď...

a je zbytočné riešiť osud toho dieťaťa, či sa bude mať dobre, zle alebo neviem ako... bude žiť - a s tým sa ptom už dá robiť čokoľvek...

lioness_01

Aja -priviesť dieža na svet neznamená, že to sa o to dieťa musia aj starať. Poznám minimálne jeden manželský pár, ktorý už len čaká na to, kedy niekto porodí dieťa, ktoré nebude chcieť, aby si ho mohli zobrať...

sovva

aha, takze podla lioness sa dospely clovek sprava tak, ze privedie na svet dieta, ktore si uz nemoze dovolit, lebo ma dalsie deti, aj napriek tomu ze sa spravala zodpovedne a mala antikonecepciu. To ze to dieta nebude mat zaco uzivit, nebude mat kde spat je uz jedno, hlavne ze ho porodi. Takychto "dopselo spravajucich" je plny Lunik IX ( a to vela tych tvojich "dospelych" ma iba 13 rokov, ale rozmyslate rovnako)