Co obnasa potrat

Aja02

lioness: Práve včera som písala na jedno fórum o mojej mamke.Keď mala 18 z detského domova musela odísť. Tam nikoho nezaujímalo, či má kam ísť, či bude mať, čo jesť, či si bude mať čo na seba obliecť. Jednoducho mala 18 a musela ísť. Vieš ľudia chcú len malé bábätká ale väčšie deti ako napr. už 4 ročné nikto nechce. A či by bola radšej potratená? Neviem, ale viem, že jej život nebol zrovna najľahší, pretože veľmi dlho nemala v nikom oporu a koniec koncov, ak by nemala nás (mňa a mojich súrodencov) nemala by ju doteraz...

perfiska

Ahojte, tak k tomu, ci embryo citi bolest - najnovsie vedecke vyskumy potvrdili, ze plod bolest neciti do 28. tyzdna tehotenstva. Sice v 8. tyzdni sa buduju receptory bolesti, thalamus, co je cast mozgu, ktora prenasa vzruchy do inych partii, sa zacne formovat az o 20 tyzdnov neskor. Bez existencie thalamu sa ziadna informacia nemoze dostat ku kortexu. Plod ma tzv. reflexne reakcie, ktore mozu vyzerat ako bolest. Napriklad to, ze embryo reaguje na ihlu v maternici, co vyzera ako bolest, nie je bolest, ale reflex vyvolany miechou, nie je to uvedomela reakcia na bolest. Mozog plodu do 7. mesiaca gestacie este nepracuje dost suvislo na to, aby reagoval uvedomelo. Vdaka tomuto vysledku vyskumu sa v USA posunula moznost absolvovat interrupciu do 6. mesiaca tehotenstva.

lioness_01

no momentálne to mám zapnuté, lebo mám chvíľu času, tak nebude teraz čakať pol hodinu kým odpíšem, aby si ty mal pocit, že mám čo robiť :D :D

pozri, prirovnať zviera k človeku je chujovina... a taktiež nechápem na základe čoho usudzuješ, že zviera cíti viac ako 6 týždňový plod...

odbornici

ja osobne mam rovnaku uctu k zivotu zvierat ako aj ludi, je mi luto ze teraz zabili zbytocne tu medvedicu, co cakala mlade. Cize uplne v pohode prirovnam zivot embrya k viac citiacemu dospelemu jedincovi zvieracej rise. Ked ti nevadi jedno zabijanie, preco ti vadi druhe? Ale ty nechapes, ze ona sa vobec nepytala na tvoj nazor. Ona sa pytala na priebeh. Milion krat si tu vyjadrila svoj nazor o ktory tu vobec nie je zaujem, lebo sa netyka otazky.

PS: iste, vzdy to tu nahodou zapnes par sekund potom, ako do tejto temy niekto prispeje:D

lioness_01

pozri, na jej otázky bolo odpovedané, snáď nie je zakázané diskutovať ďalej... pokiaľ viem, moderátor témy tu nie je... tak potom o čom...

a k tvojej "znalosti" detských domovov - choď sa spýtať maminy, či by bola radšej potratená alebo či jej je dobre na svete a potom mi napíš...

Aja02

lioness: Ide o to, že sme už absolútne od témy. Ona sa nepýtala na to, či má dať dieťa na adopciu, alebo má ísť na interupciu. Ona sa pýtala na to, čo všetko obnáša interupcia a veci okolo toho. Dieťa na adopciu nechce dať, tak že o tom ani nemusíme ďalej diskutovať. To či 6 týždňové embryo cíti je síce diskutabilné ale tiež nie k tejto téme. Ak sa rozhodla pre interupciu (čo sa zrejme rozhodla) nevidím ani jeden jediný dôvod písať tu o adopciách, o anonymných pôrodoch a pod. Jej život, jej vec. Ona sa bude musieť vysporiadať s tým čo urobila, nie ja, nie ty ani nikto iný. Tým, že tu budeš ty, alebo hocikto iný písať o adopciách ju určite nepresvedčíte. Apropo, moja mama vyrastala v detskom domove, a nie je to tam bohviečo to ti garantujem. A úprimne povedané, ak by som sa mala rozhodnúť medzi interupciou a adopciou išla by som na interupciu a to z jedného dôvodu. Viem ako to chodí v detských domovoch.... ale to už sme zase od témy...

lioness_01

mám čo na práci, nemaj boja... zrovna som to otvorila keď aja napísala :D

a prosím ťa čo má spôsob stravovania spoločný s touto témou, a ako môžeš prirovnávať človeka ku krave????

a tiež neviem, na základe čoho usudzuješ, že krava cíti viac že zomiera ako dieťa...
myslíš, že keby ti začali teraz trhať nohy, ruky a hlavu, a zároveň zabíjať prasa, tak že by si bol/a viac v pohode ako to prasa? obávam sa, že nie... :/

o čo mi ide? aby matky kvôli vlastnému pohodliu nevraždili svoje deti

odbornici

liones, ty nemas co na praci, ked vzdy odpovies do pol minuty? Vyuzivaj energiu uzitocnejsie.
Suhlasim s ajou.. inak si vegetarianka lioness? Lebo osobne som presvedcena, ze kura, prasiatko aj ta krava citi milionkrat viac to ze zomiera ako to embryo. Nemozes donutit zenu donosit dieta, ked nechce, tak nechapem naco bojujes? Ona je rozhodnuta, takze mi napis dovod o co ti ide?
keby boli detske domovy prazdne tak nepoviem, ale ...

lioness_01

z čiste biologického a psychologického hľadiska ti môžem povedať, že ono rozhodne cíti... jedna z najväčších kravín aké je ľudstvo schopné vyprodukovať, je povedať, že plod v tele matky necíti nič...

a áno, ja súhlasím s tým, že sa má sústrediť na to čo tu momentálne je - a rovnako ako jej žijúce deti je tu aj jej dieťa, ktoré ešte nosí v sebe

nechápem tvojmu argumentu, že bez nej by neprežilo, ale v poriadku...

pozri, už len samotný fakt, že majú doma zavedený internet mi nejak nepasuje do toho, že by museli prepočítavať každý cent, to je vec jedna a vec druhá - má možnosť adopcie, anonymného pôrodu a pod.

a inak, ako môžeš napísať, že nemáš k svojmu nenarodenému dieťaťu žiadny vzťah ? vždy má matka nejaký vzťah k svojmu nenarodenému dieťaťu... VŽDY - NEJAKÝ !