Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Co obnasa potrat

sovva

aha, takze podla lioness sa dospely clovek sprava tak, ze privedie na svet dieta, ktore si uz nemoze dovolit, lebo ma dalsie deti, aj napriek tomu ze sa spravala zodpovedne a mala antikonecepciu. To ze to dieta nebude mat zaco uzivit, nebude mat kde spat je uz jedno, hlavne ze ho porodi. Takychto "dopselo spravajucich" je plny Lunik IX ( a to vela tych tvojich "dospelych" ma iba 13 rokov, ale rozmyslate rovnako)

Flow333

Co obnasa potrat? Nic zlozite. Pokial vies, ze to dieta nechces tak ani psychicky to na tebe nic nezamecha. Mam kamosku ma 2 deti. Miluje ich nadovsetko. Ostala tehotna a pritom uzivala ant. Vedela ze dieta nechce na milion percent. Bola na zakrok a nevie o Tom ani manzel ani nikto. Iba mne to povedala aby to zo seba dostala. Vobec to nelutuje. Nemala by vztah k dietatu o ktorom vie ze uz ho vobec nechceli mat.
Prides do nemocnice na dihodnuty termin zakroku, zaplatis poplatok umiestnia ta na lozko kde sa pripravis. Potom ta vezmu na Sal. Uspia, vykonaju co treba. Preberies sa na izbe, mierne krvacala asi tyzden. V den zakroku poobede som ju brala domov. Fungovala bez bolesti, krvacanue ako menzes. To je cele.

Aja02

No dobre, nechajú si to dieťa a čo potom? Veď ho nebudú mať za čo živiť. Ale však čo, to nevadí, hlavne že dieťa bude na svete.
Čo sa týka tej interupcie a adopcie. Deti nemusia vedieť o tom či ich matka dala dieťa na adopciu alebo bola na interupcii. Nemajú dôvod hovoriť im to. Bolo by to úplne zbytočné. Sú veci o ktorých deti a ani nikto iný vedieť nemusia, tak že len toľko.

lioness_01

ja som jej žiadnu z takých odporúčaní ani nenapísala... na začiatku som jej poskytla dosť jasnú odpoveď na jej otázku a netvrdím, že je nezodpovedná lebo sa nechránila, ok, ale tak hold, ochrana zlyhala, tak sa treba postaviť k problému ako dospelý človek...

a k tomu, že nikde nie je napísané povedať deťom že zabila ich súrodenca... vieš, to asi ako keby som ti napísala, že nikde nie je napsíané, že im nemusí povedať, že ho dala na adopciu... rovnaká blbosť

Aja02

lioness: Nikde nie je napísané, že zakladateľka témy musí svojim deťom povedať, že bola na interupcii. To po prvé. Po druhé nikto tu nikomu nelezie do riti.Po tretie. Sevilla sa pýtala na to ako prebieha interupcia a všetko okolo toho tak som jej odpovedala. Ak by chcela počúvať to, aká je nezodpovedná a všetky drísty okolo toho tak by názov témy znel trochu inak. Keď nemáš k téme čo napísať tak nepíš. Vyjadrovanie názoru je jedna vec, no písať tu o tom, že ľahšie povie svojim deťom že dala svoje dieťa na adopciu ako ho zabila je druhá. Dotyčná sa chránila (mala vnútromaternicové teliesko) čiže nezodpovedná nie je. Ďalšie deti nechcú resp. si ich nemôžu dovoliť. Ona tu nepotrebuje čítať vety typu: Ideš zabiť svoje dieťa, alebo: Daj ho na adopciu, bielych detí je málo. Je to jej život, jej telo, a kým to dieťa je v nej len ona má právo rozhodnúť o tom čo spraví. Možno sa rozhodla po rozhovore z manželom, že si ho nechajú a možno sa už pevne rozhodla pre interupciu. To neviem ale mali by sme to rozhodnutie nechať na ňu a nie písať jej že ide zabiť svoje dieťa...

lioness_01

sovva: zabudla si napíasť Aju - tá tiež predsa riešila to aké !jednoduché" je to povedať deťom, aj keď z opačnej strany...
či vlastne, AHA, z opačnej strany, to sa ti do tejto témy celkom hodí, takže kto leze pisateľke problému do riti si tu môže vyjadriť úplne beztrestne svoj názor a kto nesúhlasí a len nahlas napíše, čo si myslí, tak už moralizuje ! ! !

moja zlatá, vygoogli si čo znamená moralizovať ja som iba napísala, že čo si myslím

sovva

"Prosím poradte mi, súri mi to, ale chcem vedieť čo obnáša potrat, bolo by fajn, aby sa vyjadrili ak môžu tie ktoré ho zažili...dakujem"

toto bola otazka, takze slecny tu nemusia moralizovat co je lahsie povedat surodencom, ze lionees, mifor...
inak mifor, ze radsej rozkuskovat ako robit radost inym? Pretoze vsetky deti su na nasom krasnom SR adoptovane a robia vsetky radost inym su detske domovy prazdne, ze..ach jaj, to si taky idealista alebo vo vasom meste nie je decak?

lioness_01

Aja - myslím si, že väčší problém je povedať deťom o tom, že ich súrodenca dala zabiť, lebo sa jej to práve nehodilo...

lioness_01

takto : netušila som, že ak DOSPELEJ ŽENE napíšem na otázku "čo mám robiť" , že má sa správať ako DOSPELÁ ŽENA , že to je "súdenie" ... myslela som si, že je to úplne logické a prirodzené, chcieť po DOSPELOM ČLOVEKU, aby sa choval ako DOSPELÝ ČLOVEK ! ! ! a áno, samozrejme, raz sa z toho bude spovedať, čo je na tom odsudzujúce alebo neviem ako čo zas tu komu vadí....

kks, môže mať vôbec na tejto stránke človek iný názor ako psiateľ problému?????? začínam mať pocit, že ak tu neleziem do riti tomu kto má problém, tak som automaticky zlá