... a mne sa zruti cely svet. V sobotu sme mali mat svadbu ... je to take strasne krute a ja mam pocit ze to nezvladnem :(
Podviedol ma ...
cize ty ked vylupis banku, tak chces aby ti dosla na bahamy pohladnica, ze cela krajina ti praje stastne uzitie poctivo zarobenych penazi? ano, ked chcem vediet ako chutia halusky, dam si ich, lebo viem, ze tym nikomu neublizim. je rozdiel selektovat veci, ktore su dobre a prospesne pre zdravie nas a druhych a tie, ktorymi ublizujeme. a neriadenu spolocnost mozeme kludne nazvat anarchiou. bez pravidiel nie je poriadok, bez pravidiel vo vztahu tiez nie je poriadok. velmi dolezite je uvedomit si dopad svojho konania, ja som si vedoma ak podvediem, velmi niekomu ublizim. kedze mu ublizit nechcem, tak sa ho ani nechystam podviest.
slobodna este ze sa vacsina sveta neriadi tvojou teoriou, take fracek v teenage veku urcite zisti ci je pre neho trava uzitocna, on potom uz vlastne ani nebude mat moznost, ked by teoreticky mohol za nejaku dobu uvazovat uz rozumne bude mat prehuleny mozog...
slobodna ochunat haluzky nieje trestny cin ani ho nijako spolocnost neodsudi, tak nechapem preco by to mal niekto mat zakazane, a to ze su stanovene nejake pravidla ci uz zakonom alebo moralkou je v konecnom dosledku dobre pre nas samotnych...
Bohužiaľ, tým, že mu ty zakážeš fajčiť trávu, neznamená, že ju fajčiť nebude. Práve naopak. Dieťa musí samé zistiť, či je pre neho tráva zlá a to jedine svojou skúsenosťou. To, čo je zlé pre teba, neznamená, že je zlé aj pre niekoho iného.
Ako zistíš, že ti chutia napr. halušky? Jediným spôsobom, že ich ochutnáš. Áno, spoločnosť ľuďom prikazuje čo majú robiť a tým ich obmedzuje. A ľudia tieto obmedzenia považujú za normálne a ak ich náhodou niekto nezdieľa, je nenormálny.
slobodna - s tou slobodou odtial potial, svojmu decku tiez zakazem fajcit travu, lebo viem ze je to zle, aj ked ma dieta slobodnu volbu. to ze mame slobodnu volbu neznamena, ze mozeme robit vsetko. takisto, ani moj partner nemoze robit vsetko, pretoze nebudem mu vsetko tolerovat. je slobodny - moze si vybrat ci bude so mnou, avsak ked so mnou bude, ta jeho sloboda bude mat iste obmedzenia ako napriklad zakaz sexu s ostatnymi zenskymi. aj v spolocnosti vladnu iste obmedzenia, mame slobodnu volu, v podstate mozeme robit co chceme, ale ak raz olupis banku a pridu ti na to, pojdes za mreze. cize aj o slobode sa da polemizovat, ci vobec moze byt clovek v nasej spolocnosti naozaj slobodny. t.z. nie je to tak, ze si kazdy robme co chceme..
..tým pádom nemáte radi ani ich..
Existujú aj ohľaduplní fajčiari, ktorí nemajú problém fajčiť napr. vonku, mimo ľudí, aby nikoho neohrozovali :) I keď je ich málo, ale je to všetko o charaktere človeka.
Nie nezlomila, ja si myslím, že zlomila teba.
Poskytnutie slobody pre mňa znamená láska a priestor poskytnúť osobe slobodne sa rozhodnúť čo chce a vlastne zistiť čo chce.
To máš tak, ako keby si od vlastného dieťaťa vyžadovala aby sedel iba pri tebe doma, s nikým sa nekamarátil, robil veci, ktoré chceš iba ty. Pretože máš strach, že ťa opustí. To nie je láska ale závislosť. Toto dieťa nikdy nezistí čo vlastne chce a nebude ťa milovať ale nenávidieť.
Vaším postojom len dokazujete, že svojím partnerom vôbec neveríte, nemáte sa radi a tým pádom nemáte radi ani sami seba, neveríte sami sebe, máte strach, že vás opustia, že niekde inde nájdu niečo lepšie než ste vy, vy si podvedome myslíte a tým pádom predpokladáte, že vaši muži sú neverní hajzli, ktorím keď dáte slobodu, tak sa automaticky rozbehnú súložiť s prvou ženou, ktorú stretnú. Manipulovaním, mocou, silou, výčitkami, hrozbami ešte nikto nikdy nedokázal aby ho niekto miloval. Ten človek vás musí chcieť milovať a musí vám chcieť byť verný. Tým, že niečo budete od neho vyžadovať na silu, dosiahnete pravý opak.
slobodna, my sme k sebe uprimni, inak by nam to predsa neklapalo. neviem ako dlho mas ty vztah, mozno rok? rok a pol? ak ta este nepodviedol nie je to preto ze ty si taka velkodusna a nezakazujes mu to ale preto ze o inu nema zaujem.
to tvoje pózerstvo je smiešne.
vysvetluj si to ako chces. opytam sa inak. ak si nefajciarka, astmatik a pri tebe niekto sedi - fajciar... zapali si bez opytania, zacne ta dusit... co urobis? budes nadalej ohrozovat svoj vlastny zivot kvoli jeho neohladuplnosti, alebo sa zdvihnes a odides? mozes ho sice este poziadat, aby s tym prestal, ale on to neurobi. nemoze, uz sa mu to prilis paci, je zavisly.
jediny rozdiel medzi tebou a mnou vidim v tom, ze kym teba tvoja samota " zlomila ", ja som ju vyuzila na realizovanie svojich ambicii. a tym padom mi na sebalutost, ci depresie neostal cas. a odtial pramenia nase rozdielne nazory na tu istu vec. ak sa jeden vztah skonci, to neznamena, ze ostanes sama. znamena to len, ze mas dalsiu sancu skusit to este raz a ovela lepsie.