Začala som študovať v Bratislave na VŠ a bývam na internáte. Spolubývajúce ma začali osočovať, vraj sa nesprchujem každý deň a preto naša izba smrdí. Vraj dnes sa každý normálny človek sprchuje minimálne raz za deň. Nemyslím si, že majú pravdu. Sprchujem sa dvakrát do týždňa a myslím si, že to úplne stačí. Ony sú síce v sprche každú chvíľu, zato ale na stole a posteliach majú bordel, všade zvyšky jedla, dokonca aj v skrini. Ak v izbe teda niečo smrdí, nie som to ja, ale tieto rozkladajúce sa zvyšky jedál. Kôš vynášam iba ja, lebo ony na to kašlú. Aký máte názor na to sprchovanie? Myslím, že 1 - 2 x do týždňa je prirodzená norma. Doma sme sa kúpavali (sprchu nemáme) raz za týždeň a zato sme vyrástli a boli zdraví. Ani moji rodičia sa nikdy nekúpali častejšie. Keď som to teraz spomenula mame, tak iba mávla rukou a povedala, že sa mám na to vykašľať,že sú to nejaké fajnové pipky a robia sa dôležité. Lenže ja s nimi musím byť každý deň a tie ich posmešky mi už začínajú liezť na nervy. Keby sa radšej učili, ale stále sedia pred zrkadlom, maľujú sa a zabávajú. Takto som si vysokoškolský život nepredstavovala.
Sprchujete sa každý deň?
Pane bože ! Raz za týždeň ??? Neverím, že v dnešnej dobe toto ešte niekde existuje. A úplne im verím, že ten smrad je z teba. My sme mali tiež takúto exotku na intráku, čo videla vodu raz za týždeň. Ty sa možno necítiš, nakoľko má mozog tendenciu potlačiť "vlastný" smrad. Myslíš, že oni ti klamú?? Veď bez vetra sa ani lístok nepohne, načo by to robili. Telo sa potí, vylučuje toxíny, chodíš na záchod atď.. Jak sa môžeš umývať len raz-dva do týždňa ! A ešte k tomu si aj žena, tak by si mala viac dodržiavať tú hygienu !
ale ved ona tu uz napisala ze si vsetko umyva kazdy den - teda to co sa poti a pachne a iba sprchuje sa cela dvakrat do tyzdna. tak co tu stale tocite o tom istom. si precitajte aj ine prispevky.
Hroza, ako sa tu do Teba mnohi pustili.
Ja som sice v sprche kazdy den, ale neda sa povedat, ze sa kazdy den sprchujem. Kazdy den sa totiz umyvam mydlom v tej sprche pod pazuchami, nohy a medzi nohami. Prave zbytku tela doprajem jeho prirodzenu fluoru a umyvam ho mydlom kazdy 2-3 den.
Ten napad s kamaratkou, co sa jej opytas ci smrdis je fajn. Mozes tiez skusit takyto kompromis ako ja.
asi zalezi od rocneho obdobia a fyzickej aktivity. Ked idem sportovat, tak sa sprchujem vzdy po nom, lebo si smrdim. Ale ak cely tyzden nerobim nic extra, tak sa tiez sprchujem 2x do tyzdna. Inkriminovane casti ako chodidla a oblast medzi nohami len vecer preplachnem cez bidet. Cez leto sa sprchujem kazdy den...
Cize s tvojim sprchovanim to nie je ziadna tragedia, davaj si len pozor, ked dostanes menzes, vtedy je raz za den minimum, lebo okolie ta moze vtedy ozaj viac citit
Myslim ze 2x do tyzdna nie je malo. Ale zalezi tiez od toho co cez den robis, ake je rocne obdobie, pripadne ci nemas nejaky zdravotny problem (nadmerne potenie napriklad). Mne napriklad sprcha staci kazdy druhy alebo maximalne treti den. Som ale studentka, momentalne mam tak trochu "prazdniny" a cele dni presedim doma maximalne co idem raz za den so psom na malu vychadzku. A aj to ze sa sprchujem kazdy druhy den nieje vysledkom toho ze by som smrdela, ale toho ze kvalita mojich vlasov mi nedovoluje nechat ich bez umytia viac ako dva dni a ked uz si umyvam vlasy tak sa aj osprchujem. A uz sa mi stalo ze som bola donutena vydrzat dokonca cely tyzden bez sprchy a rozhodne som nijak znatelne nesmrdela. Ked je ale leto a teplo tak si dam sprchu aj trikrat denne. Brat ma napriklad fyzicky narocne zamestnanie tak sa sprchuje kazdy den. Na druhej strane ak sa niekto sprchuje kazdy den lebo sa potom citi lepsie tak je to v poriadku, no moj nazor je ze ak sa sprchuje kazdy den lebo smrdi (a nie je teplo/ nema fyzicky narocnu pracu / ...) tak je namieste navsteva lekara.
fúúúj, moja...sa necítiš...blééé veď je 21.storočie...sprcha-mydlo...bez toho nedokážem ani existovať...a nie som žiadna fajnová pipka...ale neviem si predstaviť, že si pred spaním neumyjem zadok...blééééééééééé. Veď aj moja babka (85) sa umýva každučký deň a v lete aj 3 krát...krásne voní...ľutujem tie tvoje spolubývajúce v lete....
hmm :( sprchovat sa dva krat do tyzdna je malo :( skus sa sprchovat kazdy druhy den aspon. nehovorim ze smrdis, ale podla mna my ostatni to robime takto. kazdy den, alebo kazdy druhy... ale ak byvas na tom internate tak tam musia byt hnusne sprchy, ak to je vtomto, ten problem, tak sa ti ani necudujem. ale ak to robis aj doma takto, tak to je trosku zvlastne, prepac...
Spomíname síce kúpeľ, ale odborníci tvrdia, že sprchovanie je na každodennú hygienu vhodnejšie. Kúpanie je skôr forma relaxu a raz dvakrát do týždňa určite neuškodí.