Sprchujete sa každý deň?

Príspevok v téme: Sprchujete sa každý deň?
sprcha

Začala som študovať v Bratislave na VŠ a bývam na internáte. Spolubývajúce ma začali osočovať, vraj sa nesprchujem každý deň a preto naša izba smrdí. Vraj dnes sa každý normálny človek sprchuje minimálne raz za deň. Nemyslím si, že majú pravdu. Sprchujem sa dvakrát do týždňa a myslím si, že to úplne stačí. Ony sú síce v sprche každú chvíľu, zato ale na stole a posteliach majú bordel, všade zvyšky jedla, dokonca aj v skrini. Ak v izbe teda niečo smrdí, nie som to ja, ale tieto rozkladajúce sa zvyšky jedál. Kôš vynášam iba ja, lebo ony na to kašlú. Aký máte názor na to sprchovanie? Myslím, že 1 - 2 x do týždňa je prirodzená norma. Doma sme sa kúpavali (sprchu nemáme) raz za týždeň a zato sme vyrástli a boli zdraví. Ani moji rodičia sa nikdy nekúpali častejšie. Keď som to teraz spomenula mame, tak iba mávla rukou a povedala, že sa mám na to vykašľať,že sú to nejaké fajnové pipky a robia sa dôležité. Lenže ja s nimi musím byť každý deň a tie ich posmešky mi už začínajú liezť na nervy. Keby sa radšej učili, ale stále sedia pred zrkadlom, maľujú sa a zabávajú. Takto som si vysokoškolský život nepredstavovala.

sbas

heh, Sprcha je poriadna truba! Vraj prirodzena vona tela! Prirodzena vona tela sa mozno paci nejakym zaostalym Oravakom, ale babenky su na nu citlive podobne ako ja. Spoteny clovek s prirodzenou vonou? Ved to je horsie ako cuchat hnojovku!!!

čista

Aj ja som mala podobny problem ako Atopicka 24 , tiež som to so sprchovanim pred par rokmi prehanala, 2 krat denne. Tiež sa to odzrkadlilo na mojej koži a ženskych problemoch a tak ako pišu tu poniektori vždy som si pripadala, že smrdim sama sebou . Ale určite to bolo iba v mojej hlave. Potom moja koža reagovala tak , že som mala same červene flaky takmer po celom tele a boli ako keby podliate a nepuchnute , svrbeli neskutočne a zhlukovali sa do celych map. Vyvrcholilo to žihlavkou na cele telo ešte aj uši som mala napadnute. Takže z prehnanej hygieny možno naozaj ochorieť. Teraz použivam konečne rozum ale skutočny nie ten prehnane čistotnej dievčinky, ktorou som bola. Sprchujem sa raz denne ale aj to si v sprche umyjem iba tie konkretne oblasti , ktore to najviac potrebuju. AJ to použijem iba Sebamed a to jedinu kvapku a sprcha trva iba par minut, nikdy nie viac ako 5. Nakoniec na seba nalejem v mištičke rozrobenu lyžičku olivoveho oleja s teplou vodou, žiadne pleťove mlieka . Chemia je chemia. Napriek tomu, že sa menej drhnem som čistejšia a vonavejšia. Skončili u mna všetky mykozy a vytoky a manžel hovori , že tam dole voniam a nemam žiadne nežiaduce pachy. Takže baby ktore sa častejšie sprchujete ako jeden krat denne pozor aby ste neboli dalšou pacientkou u alergologa a gynekologa. Sprcha, myslim, že robiš lepšie ako mnoho inych dievčat menej je niekedy viac.

čista

Aj ja som mala podobny problem ako Atopicka 24 , tiež som to so sprchovanim pred par rokmi prehanala, 2 krat denne. Tiež sa to odzrkadlilo na mojej koži a ženskych problemoch a tak ako pišu tu poniektori vždy som si pripadala, že smrdim sama sebou . Ale určite to bolo iba v mojej hlave. Potom moja koža reagovala tak , že som mala same červene flaky takmer po celom tele a boli ako keby podliate a nepuchnute , svrbeli neskutočne a zhlukovali sa do celych map. Vyvrcholilo to žihlavkou na cele telo ešte aj uši som mala napadnute. Takže z prehnanej hygieny možno naozaj ochorieť. Teraz použivam konečne rozum ale skutočny nie ten prehnane čistotnej dievčinky, ktorou som bola. Sprchujem sa raz denne ale aj to si v sprche umyjem iba tie konkretne oblasti , ktore to najviac potrebuju. AJ to použijem iba Sebamed a to jedinu kvapku a sprcha trva iba par minut, nikdy nie viac ako 5. Nakoniec na seba nalejem v mištičke rozrobenu lyžičku olivoveho oleja s teplou vodou, žiadne pleťove mlieka . Chemia je chemia. Napriek tomu, že sa menej drhnem som čistejšia a vonavejšia. Skončili u mna všetky mykozy a vytoky a manžel hovori , že tam dole voniam a nemam žiadne nežiaduce pachy. Takže baby ktore sa častejšie sprchujete ako jeden krat denne pozor aby ste neboli dalšou pacientkou u alergologa a gynekologa. Sprcha, myslim, že robiš lepšie ako mnoho inych dievčat menej je niekedy viac.

Atopicka 24

Ahoj, normalne dievca!!! Biznis a reklama na nas tlaci zo vsetkych stran a my ako telce verime vsetkemu, co povedia!Atopicky ekzem som dostala v 16 tich, pritom ako dieta som mala podla mamy pokozku ako broskyna. Od 15 tich som sa sprchovala aj 2 krat denne, natierala na super telovymi mliekami, teraz mam 24 a fasa alergiu na parabeny - a tie su takmer vsade. Drematolog mi povedal,ze sa NESMIEM sprchovat kazdy den, len s olejom,atd. Moja jedina rada - neprehanajte to prilis s cistotou a hlavne MALO CHEMIE. Pokozka je organ, nie nieco nahraditelne....

Indian

Ja si myslim ze kazdy mame ine telo a kazdy sam musi vycitit ako s nim narabat. Ja ked fyzicky nemakam tak sa sprchujem raz za tyzden. Ked som spinavy a nechcem ublyzit pokozke, tak kazdy den. Telo si same vytvára ochranné faktory ci uz vnutri tela alebo zvonka. Sprcha kazdy den ...proste len tak je hlupost. Moja priatelka ked ma ovania po tyzdni nepovie ze smrdim. Skor sa ludia spravaju hlupo ze na seba nahadzu superdrahe a znackove spreje-velakrat ked idem po chodniku...no hnus zdvihne sa mi z toho smradu zaludok (to je pravy smrad). Clovek ma vonat svojou prirodzenostou. A tu nedocielime osprchovanim. Ludia su hlupy a nechaju sa obalamutit napr. reklamou. To je uz ale vec kazdeho jednotlivca ako bude reagovat. Ludia dnes nemaju imunitu ako kedysi ked sme sa sprchovali raz za tyzden. Decka su stale chore, piju energydrinky namiesto mlieka. To je uz ale ina tema. Drzim Ti palce sprcha, zostan sama sebou!

oravcanka

no nehnevaj sa sprcha ale to ze si z oravy si nemala ani hovorit... pretoze nam robis hanbu a este si niekto pomysli ze mi na orave sa neumyvame.... ty pises ze si z mesta... ja som z dediny a cela rodina sa sprychujeme kazdy den ja si ani nepamatam ze moji rodicia by niekedy den vynechali a nesli do sprchy a ja si tiez neviem predstavit ze ja by so sa neosprchovala ked som kade tade cely den behala

oravcanka

no nehnevaj sa sprcha ale to ze si z oravy si nemala ani hovorit... pretoze nam robis hanbu a este si niekto pomysli ze mi na orave sa neumyvame.... ty pises ze si z mesta... ja som z dediny a cela rodina sa sprychujeme kazdy den ja si ani nepamatam ze moji rodicia by niekedy den vynechali a nesli do sprchy a ja si tiez neviem predstavit ze ja by so sa neosprchovala ked som kade tade cely den behala