Sprchujete sa každý deň?

Príspevok v téme: Sprchujete sa každý deň?
sprcha

Začala som študovať v Bratislave na VŠ a bývam na internáte. Spolubývajúce ma začali osočovať, vraj sa nesprchujem každý deň a preto naša izba smrdí. Vraj dnes sa každý normálny človek sprchuje minimálne raz za deň. Nemyslím si, že majú pravdu. Sprchujem sa dvakrát do týždňa a myslím si, že to úplne stačí. Ony sú síce v sprche každú chvíľu, zato ale na stole a posteliach majú bordel, všade zvyšky jedla, dokonca aj v skrini. Ak v izbe teda niečo smrdí, nie som to ja, ale tieto rozkladajúce sa zvyšky jedál. Kôš vynášam iba ja, lebo ony na to kašlú. Aký máte názor na to sprchovanie? Myslím, že 1 - 2 x do týždňa je prirodzená norma. Doma sme sa kúpavali (sprchu nemáme) raz za týždeň a zato sme vyrástli a boli zdraví. Ani moji rodičia sa nikdy nekúpali častejšie. Keď som to teraz spomenula mame, tak iba mávla rukou a povedala, že sa mám na to vykašľať,že sú to nejaké fajnové pipky a robia sa dôležité. Lenže ja s nimi musím byť každý deň a tie ich posmešky mi už začínajú liezť na nervy. Keby sa radšej učili, ale stále sedia pred zrkadlom, maľujú sa a zabávajú. Takto som si vysokoškolský život nepredstavovala.

tralalaaa

jujujaja: tak ked sa ides sprchovat, tak sa sprchuj a nelebed vo vani.. tak bude sa sprchujes alebo sa kupes nie? kokos ja som osprchovana za tri minuty pre boha.. a ked sa idem sprchovat, tak sa osprchujem a nie sedim vo vani v troche vody.. ale to tebe asi nevysvetlim.. tebe ked niekto povie, ze sa sprchuje, tak ty si hned predstavis, ze si napusti do vane trocha vody, potom v nej 20 minut sedi ako tlk a potom sa osprchuje? to by bol kazdy debil..

muc

ano salomon, mas pravu. takze my obycajni smrtelnici, ktori nie sme prirodovedcami a ani horolezcami, sa sprchujeme aspon raz denne ;)

salomon

len by ma zaujimalo ako to riesia prirodovedci, ktori casto travia cele dni a tyzdne niekde mimo civilizaciu. alebo napriklad horolezci? pri takom vystupe,ktory trva niekolko tyzdnov... keby boli taki citlivi ako niektori prispievatelia do diskusie, tak by vystupili akurat tak na kopec za humnom. a rychlo by sa utekali domov osprchovat. predsa vsetko sa musi prisposobovat situacii, nie?

Eva531

Necitala som to tu cele, ale osprchovat sa, oholit sa a dat si antiperspirant, to povazujem za uplne samozrejme. Dokonca ked som si raz v lete zabudla vziat so sebou na kupko antiperspirant, tak po prichode z kupaliska som mala zo seba pocit, ze smrdim. Moja mama povedala, ze ona si v case, ked este za komunistov neboli dostupne antiperspiranty, viackrat za den umyla mydlom podpazusie napr. v praci, kde nemala moznost sa osprchovat, pricom aj tak mala stale pocit, ked si privonala k podpazusiu, ze smrdi. Ja mam taky dojem, ze ani kazdodenne sprchovanie by ma nezbavilo zapachu, keby som nepouzivala antiperspirant.

Maros Kovac

Ahojte,volam sa Maros ja mam taky problem (sry za pravopisne chyby mam 12) ze zdicky sa denne 1 sprchujem as 20 min pouzivam najlepsie sprchace ale furt mi niekto hovori ze smrdim pls poradte mi neviem si dat rady cim to moze byt dakujem

parizanka

nie, myslela som to skratka tak ze dalej ako 20 cm od tela nemam byt citit nic - ani smrad, ani parfum, ani dezodorant, ani cigaretovy dym...skratka nic, cisty vzduch. samozrejme ze si bezne chodidla nelizem, ale snazim sa ich mat stale tak ciste aby mi to pripadne nerobilo problem...niezeby som si ich niekedy chcela olizovat alebo co...

precitala som si par prispevkov dozadu, kde slecna pise, ze sa umyva, ale nie v sprche...to si dostatocne neveim rpedstavit, kedze jednak umyvadlo mame na intrkau v izbe...a neverim, ze sa tam donaha vyzlieka pred spolubyvajucimi a jednak...to ako prebieha? to si pri umyvadle namoci ruku a posucha medzi nohami? to mi skratka nepride dostatocne ...sa ponatierat vodou. taktiez nechapem ako je mozne, ze sa vyrabaju take tie sprchy co su napevno pripevnene hore v spche...to ked si chce clovek umyt intimne miesta to ma ako stojku spravit? ja skratka potrebujem mat priamy prud vody, inak sa necitim umyta. samozrejme zeny si vodu nemaju striekat az....dovnutra... vtedy to skodi a sposobuje mykozy. no a teda neviem si rpedstavit ako by som take umyvanie pri umyvadle predvadzala v internatnej izbe....tak idem do sprchy= osprchujem sa = namocim cele telo a pouzijem mydlo na rit a podpazusie, pripadne nohy(kazde rano, kazdy vecer) + umyjem zuby a tvar cistiacim gelom (ked nepouzivam mam vyrazky)...a raz za tie dva dni ked si umyvam aj vlasy, alebo po sportovani, ci po plavarni namydlim aj sprchovym gelom cele telo, oholim co treba, pripadne spravim peeling... osobne mi pride dost hnusne ked niekto si strieka dezodorant na neumyte podpazusie, pricom aj na krabici je napisane pouzivat na cistu, umytu pokozku

jajka001_

ze: aby si si bola kedykolvek ochotna olizat akukolvek cast tela a aby z teba nebolo nic citit na viac ako 20 cm od teba. - :DD
tak akoze olizat si kazdu cast tela, hm, chodidla pazuchy si bezne olizujes? :)) a samozrejme dalsie
a citit viac ako 20cm...zasnem, to akoze do 20 cm mozes smrdiet?

parizanka

podla mna by si mala byt tak cista, aby si si bola kedykolvek ochotna olizat akukolvek cast tela a aby z teba nebolo nic citit na viac ako 20 cm od teba. osobne si neviem predstavit zeby som sa sprchovala len dva rkat za tyzden...sak len vlasy mam na druhy den mastne. nevravim ze sa mas cela mydlit kazdy den, ale minimalne medzi nohami a pod pazuchami ano, to aj viac krat za den. a verim tomu ze ked ti spolubyvajuce uz povedali ze smrdis tak asi smrdiet budes, preco by si take nieco vymyslali? ty sa mozno necitis, lebo si na telesne pachy dlhodobo zvyknuta, ale ver tomu, ze oni to citia a je im to neprijemne. dalsia vec: nohy a podpazusie si neholis? ak ano, to ti staci dva krat za tyzden?