Začala som študovať v Bratislave na VŠ a bývam na internáte. Spolubývajúce ma začali osočovať, vraj sa nesprchujem každý deň a preto naša izba smrdí. Vraj dnes sa každý normálny človek sprchuje minimálne raz za deň. Nemyslím si, že majú pravdu. Sprchujem sa dvakrát do týždňa a myslím si, že to úplne stačí. Ony sú síce v sprche každú chvíľu, zato ale na stole a posteliach majú bordel, všade zvyšky jedla, dokonca aj v skrini. Ak v izbe teda niečo smrdí, nie som to ja, ale tieto rozkladajúce sa zvyšky jedál. Kôš vynášam iba ja, lebo ony na to kašlú. Aký máte názor na to sprchovanie? Myslím, že 1 - 2 x do týždňa je prirodzená norma. Doma sme sa kúpavali (sprchu nemáme) raz za týždeň a zato sme vyrástli a boli zdraví. Ani moji rodičia sa nikdy nekúpali častejšie. Keď som to teraz spomenula mame, tak iba mávla rukou a povedala, že sa mám na to vykašľať,že sú to nejaké fajnové pipky a robia sa dôležité. Lenže ja s nimi musím byť každý deň a tie ich posmešky mi už začínajú liezť na nervy. Keby sa radšej učili, ale stále sedia pred zrkadlom, maľujú sa a zabávajú. Takto som si vysokoškolský život nepredstavovala.
Sprchujete sa každý deň?
príliš časté sprchovanie znižuje PH pokožky, tá je potom menej odolná voči baktériam, ja zatiaľ som nezamestnaný, a kúpem sa 1 x do týždňa. A to som bratislavčan
Ono každodenné sprchovanie môže byť pre určité druhy pokožky problematické. V mladosti som si deň bez sprchy nevedela ani predstaviť. Dnes však napriek užívaniu sebelepších prípravkov na ošetrenie kože po sprchovaní mam na tele šupinky, ktoré sa mi zachytávajú v oblečení, posteli ... a to nehovorím o tom, ako to šteklí, keď suchá pokožka " praská ".
podla mna tema je vymyslena,ale to vobec nevadi.k tomu sprchovaniu,ja sa taktiez sprchujem kazdy den,pouzivam antiperspirant a napriek tomu som v praci ohovoreny,ze zapachom.ked som po praci prisiel za priatelkou,spytal som sa jej to a ona sa zacala len smiat,ze co sa jej to pytam za sprostost-chodime spolu uz 4 roky.
niekde som sa docital,ze zapach moze sposobovat stres,tak naozaj neviem.najviac ma stve,ked vidim roznych humusakov,ktory sa sprchujuraz za tyzden,tricko nemali vyprate pol roka a vas za chrbtom ohovaraju,ze smrdite.asi ste si domysleli co tym kurva chcem povedat.
tak to je jasne, hlavne pocas nasich zenskych dni, je samozrejme (teda aspon pre mna, aby niekomu nevadilo, ze kritizujem) sa ,,odspodu" umyt viackrat za den.. sama sa citim velmi dobre a sviezo po sprche, takze to robim aj pre seba, nie kvoli okoliu a smradu :)
a ja si zas myslim, ze aspon raz za den je uplne adekvatne...najma u zien a najma pocas menzesu to moze byt aj vyraz "minimalne raz za den"...ale tak kazdemu podla uvazenia, sama autorka temy ma problem, ked tak nerobi, takze na tom asi nieco pravdy bude. Tu totiz nejde o obcasne vynechanie sprchy pre lenivost (vsak to kazdy pozname :)), ale o to, ze uz to obtazuje okolie...a sama autorka tym trpi - a pritom zbytocne. Nic netreba prehanat - saomzrejme, ale nemyslim, ze to plati o dennom sprchovani - to totiz nie je prehananie, ale standard.
hmm neviem, ja si nemyslim ze vyraz ,,aspon raz za den" je ten spravny.. podla mna, viac ako raz denne je trochu prehnane.. aj hygieny vela skodi.. ale raz za den popripade dva dni je vcelku ok.. ja sa sprchujem kazdy den, ale niekedy sa mi fakt nechce a vykaslem sa na to.. to nie je tragedia.. :) ale s tym pachom je pravda, ze ked si clovek da vonavku, sam ju na sebe neciti, ale druhi ju citia.. a tak je to aj s vlastnym pachom...
Fuha...tak toto poznam z druhej strany. Mali sme spolubyvajucu, co sa asi tak ako Ty, sprchovala...no...neviem kolkokrat do tyzdna, ale je iste, ze v tyzdni na intraku to bolo velmi ridko - a to dokonca aj pocas svojich dni. Smrdela nam neskutocne, smrdeli jej aj nohy a ked sa blizilo letoa teploty stupli...tak to bolo dost drsne...My sme jej to vsak nepovedali, snazili sme sa byt slusne a skor taktne naznacovat, napriklad po prichode zo sprchy sme povedali, ze je to uzasny pocit a pod. Ty sa citit nemusis, si na seba zvyknuta,a le je normalne, ak niekomu inemu akurat nevonias. V sucasnosti je normalne sa sprchovat aspob raz za den, je to naozaj skvely pocit ist cista do postele. A Ty ako zena by si mala byt o to viac pedant na hygienu - sama zistis, ze ej to naozaj skvely pocit a spolubyvajuce tiez daju pokoj. Inac - skusila by som aj zmenu spolubyvajucich...
ano isteze mas pravdu JUJUJAJA.. akurat sa asi mylis v tom, ze si mi nic nepisala.. ten prispevok o tom, ako 20 minut sedis vo vani predtym ako sa osprchujes, bol myslim pre mna :) a neviem, ci som ta zrovna urazila.. ale ty ma v tvojom prispevku urazas statocne.. ale posluz si, kazdy ma obcas zly den, ze? :) tak dufam, ze sa to coskoro spravi a zas budes mat dobru naladu.. pekny den!
a obdivujem ta za to, ako dokazes uzasne odhadovat ludi a ich inteligenciu.. nechces sa tym zivit?
tralalaaa, no ty sa mozes sprchovat aj 10-x denne, lebo v tvojom pripade neodradi kazdeho smrad, ale tvoja inteligencia :( Myslim kazdeho NORMALNEHO, lebo taky ako ty neuvidi rozdiel ...
Preco ty niekomu hovoris, ako sa ma kupat a ako sprchovat?? Co teba vobec do toho?? Tebe som ani nic nepisala, reagovala som na zakladatelku temy!
Ach jaj, esteze som si pozrela " farmar hlada zenu ", lebo by som neverila, ze taketo IQ individua co ani komunikovat nevedia a len kazdeho urazaju ziju medzi nami :((
no moji mili, skuste sa milovat s clovekom, co sa nesprchoval dva-tri dni, ani intimne partie. Kysly plast ostava aj pri kazdodennej hygiene, to nemajte boj, ale take plesne a huby sa zato rychlo siria :(