Sprchujete sa každý deň?

Príspevok v téme: Sprchujete sa každý deň?
sprcha

Začala som študovať v Bratislave na VŠ a bývam na internáte. Spolubývajúce ma začali osočovať, vraj sa nesprchujem každý deň a preto naša izba smrdí. Vraj dnes sa každý normálny človek sprchuje minimálne raz za deň. Nemyslím si, že majú pravdu. Sprchujem sa dvakrát do týždňa a myslím si, že to úplne stačí. Ony sú síce v sprche každú chvíľu, zato ale na stole a posteliach majú bordel, všade zvyšky jedla, dokonca aj v skrini. Ak v izbe teda niečo smrdí, nie som to ja, ale tieto rozkladajúce sa zvyšky jedál. Kôš vynášam iba ja, lebo ony na to kašlú. Aký máte názor na to sprchovanie? Myslím, že 1 - 2 x do týždňa je prirodzená norma. Doma sme sa kúpavali (sprchu nemáme) raz za týždeň a zato sme vyrástli a boli zdraví. Ani moji rodičia sa nikdy nekúpali častejšie. Keď som to teraz spomenula mame, tak iba mávla rukou a povedala, že sa mám na to vykašľať,že sú to nejaké fajnové pipky a robia sa dôležité. Lenže ja s nimi musím byť každý deň a tie ich posmešky mi už začínajú liezť na nervy. Keby sa radšej učili, ale stále sedia pred zrkadlom, maľujú sa a zabávajú. Takto som si vysokoškolský život nepredstavovala.

amelizm

co som to tu tak zbezne presla tak sa pridam k tej mensine co tu je. sprchujem sa tak 2 krat do tyzdna ( v lete je to samozrejme ine ) plus kazdy den na intimne partie pouzivam bidet a vlasy kazdy druhy den ale to sa len prehnem cez vanu a umyjem. Myslim ze ochranny film na kozi je dolezity a kedze nemam problemy s tym ze by som smrdela uz po pobehnuti na autobus tak nevidim dovod na kazdodennu sprchu.nech si kazdy vravi kto chce co chce . Amen

hmmmmmmmmm

to sila zvyku,dakto sa umyva napr az rano,co ja zasa nikdy nepochopim,ist neumyty do postele, ved kupeelom,alebo sprchou sa telo aj uvolni... a spinit s ciste periny....ale ak nemas potrebu /=rozumej ,ze mas pocot cistoty/ sa sprchovat kazdy den, tak je to len tvoja vec.ine by bolo,keby si sa bud ozaj necitila,alebo citila ale kaslala na to,comu neverim.mozno patris k tym stasnejsim lco sa velmi nepotia.ja ma napr aj trochu mastnejsiu pokozku a preto si neviem predstavit ze by som sa neosprchovala raz denne a ak treba tam dolu podla potreby aj castejsie!od tych kspolubyvajucich to nie je pekne ta obvinovat,hlavne ked pises ake su bordelarky, je dost moze ze ten ich bordel tam smrdi!
ale zas ked mas k dispozicii sprchu a platis si uz ten intrak,preco to nevyuzit;-)dufam,ze tie sprchy nie su nejake odpudzujuce, to by som sa ja asi nekupala tam radsej vobec;-)
len nechapem ako vedia ze sa nepsrchujes, to ta akoze sleduju??

lost

alebo si sa ulieval na anglictine :D
aspon s tym nemachruj ked to nevies, lebo potom vyzeras jak buran, bez ohladu na pocet presprchovanych hodin..

bitchrusher

ja sa sprchujem aj ked mi je zima ,,, ale ja voniam aj ked sa nesprchujem tizden kto ako . ked je nekto spoteny tak kazdi den ked mas nejaku tazku pracu ale podla mna je tak normal raz za 3 dni spolubyvajucim jebka na hlavicku troska mozno im smrdia pice.

Katuliena

Sprchovat sa treba tak casto, ako si to nase nase telo a nase okolie vyzaduje. Ak si nezapacham, necitim sa spinavy a ani okolie neobtazujem, tak sa sprchovat nemusim 2x za den. Ja sa sprchujem kazdy den a v lete aj 2x. Ale nevidim dovod, aby to tak robil kazdy. V kazdom pripade je brutal, ak mi niekto zapacha, ked stoji vedla mna v zimnej bunde. Aj take sa stava, hlavne v supermarkete a vacsinou su to muzi, hlavne starsi.

majkaaaa

Každy sa sprchuje vtedy ak vie že už to potrebuje. Ja sa napr sprchujem každý tretí deň, nie som spotena ani nezapacham, takže to zaleži asi aj od toho ake zloženie kože človek ma, alebo ako to nazvať. Napr môj brat smrdí už na druhý deň, hlavne nohy.

Alex Mason

Človek by sa mal podľa môjho názoru sprchovať každý deň. V prvom rade človek začne zapáchať už po prvom dni, čo sa neosprchuje, čo je spôsobené potom, baktériami a špinou, s ktorou ste sa mohli dostať do kontaktu cez deň. Ďalej je to aj výhodné z toho dôvodu, že častejšie sprchovanie obmedzuje riziko nákazu nejakou baktériu, lebo keď sa napríklad chytíte psa a ani si to neuvedomíte, práve sprcha vás môže zabrániť od toho aby ste sa nakazili baktériami, ktoré mal ten pes na sebe (samozrejme to je len príklad). Vlasy stačí umývať každý druhý deň, pretože častým umývaním sa vraj ničia.

Ja sa sprchujem každý deň a cítim sa oveľa lepšie, keď som čerstvý, svieži, voňavý, ako keď na sebe cítim pot a mastné vlasy.

Alex Mason

Človek by sa mal podľa môjho názoru sprchovať každý deň. V prvom rade človek začne zapáchať už po prvom dni, čo sa neosprchuje, čo je spôsobené potom, baktériami a špinou, s ktorou ste sa mohli dostať do kontaktu cez deň. Ďalej je to aj výhodné z toho dôvodu, že častejšie sprchovanie obmedzuje riziko nákazu nejakou baktériu, lebo keď sa napríklad chytíte psa a ani si to neuvedomíte, práve sprcha vás môže zabrániť od toho aby ste sa nakazili baktériami, ktoré mal ten pes na sebe (samozrejme to je len príklad). Vlasy stačí umývať každý druhý deň, pretože častým umývaním sa vraj ničia.

Ja sa sprchujem každý deň a cítim sa oveľa lepšie, keď som čerstvý, svieži, voňavý, ako keď na sebe cítim pot a mastné vlasy.

lost

Maros Kovac,
To si robia srandu...
asi to maju z americkych filmov/hudby ze "you sux" alebo "you sucks"
predpokladam..
avsak to nie je dobry preklad,ze "smrdis"
toto ma napadlo, lebo ked som mal 10-12, tak jeden chalan zo sidliska stale hovoril "smrdis" kazdemu... az o par rokov neskor ma napadlo ze si nerobil svoj homework...