Nie že by by to až tak vadilo alee... Niekedy by mu tak pristali veci ktore si on na seba nechce dat . Uz sme boli aj po obchodoch som mu ukazala ,naznacila ze co by mu pristalo a on nic... Ze jemu sa to nepaci. Ale ked mne pripada normalne az pritazlivejsi a krajsi ked je obleceny ok ... mam si to prestat vsimat, ci ako??
Priatel sa zvláštne oblieka
suhlas s michalom
Ach jaj, niekto tu je najedovaný na značkový tovar. No ver tomu že sú tu obrovské rozdiely. Ja neviem aké sú rozdiely v bavlne ako spomínaš, bavlnu moc nemusím, preferujem funkčné oblečenie a tam bavlna naozaj nemá čo hľadať. Funkčné oblečenie vysokej kvality skutočne nedokáže vyrobiť kdekto. Aby aj po sto vypraniach mali ten istý tvar, tú istú farbu a podobné drobnosti ktoré ti spríjemňujú život a preto nedáš na ne dopustiť. Tie značky ktoré som spomenuk asi ani nepoznáš čo je ale na tvoju škodu. Kto to raz mal na sebe už si iné nekúpi,ver tomu. Pekný večer.
Trošku aj ja prispejem do tejto témy...
Normálne sa divím, čo si tu niektoré slovenské pipky (nie len tu, ale všade) o sebe myslia? To ako nejaká jeblina v zahraničí povie, že toto a tamto bude v móde a basta? Potom slovenská pipka to hneď kúpi za ťažké "love", navlečie sa do toho a kto nemá niečo z tej novej super mega "módy" je jebo alebo sprostý chlap?
Ja sa normálne obliekam ako chcem a čo chcem... Mám síce značkové topánky, bundy, rukavice a čapice (odolné do zimy a blata), no inak mám plnú skriňu čínskych a podobných druhov oblečenia... No a čo? U mňa je dôležité, aby som sa v tom cítil dobre a aby sa mi to páčilo... To či to vyrobil nejaký dobre platený panáčik a dal tam zvučnú značku, alebo číňanko za 1€/deň mám u riti...
A akože ak idem po ulici a Tebe sa nepáči mne je jedno čo, tak som ako sprostý dement? By si neverila, koľko ľudí na ulici sa mi nepáči! A čo s tým ako mám robiť? Hovoriť priateľom a známym na okolo, ako sa na ho*no obliekol? Je to jeho voľba a rozhodnutie a ja to musím len rešpektovať... ANO, môžem mať svoj názor, no je nevhodné ho nejak moc rozširovať a všade naokolo prezentovať...
Pokiaľ je daná osoba čistá a upravená, tak to mám u riti... A ak by mi nejaká bárbi pipka silou mocou prezentovala svoj názor, tak ju pošlem do pekných krajín...
A ani keby som mal partnerku (akurát nemám), tak by mi do toho nemala skákať... Môže mi poradiť - to je fajn, no ak sa mi to jednoducho nepáči, tak neuspeje... A čím viac sa bude snažiť prezentovať svoj názor, tým to bude horšie... To je ako keď mi mama furt kupuje (darček) obtiahnuté mikiny a čaká, že to budem nosiť.. 100x som jej povedal, že také oblečenie nenosím... ja len voľné mikiny a tie jej ležia v skrini a keď už to vzdá, tak ich niekomu daruje - však sú nenosené, max vyskúšané... A nie, nie som hiphoper...
Často chodím vlakom a v kupé som zažil veľa pohľadov na rôzne druhy oblečenia... Či si pristúpil rocker, metalista, hiphoper, teplý buzík, chlap v monterkách atď, tak som na to nemal žiadny negatívny názor - samozrejme ak boli čistý a upravený (a aj keby sa mi jeho štýl oblečenia nepáčil, tak si to nechám pre seba)... Smradlavý a zablatený bezďák by u mňa nezískal moc dobrý pocit... To by som si asi presadol inde, kľudne aj postál...
Myslím si, že by sa ľudia nemali hodnotiť blbec/borec len podľa oblečenia...
Preto dúfam, že Tvoj priateľ si nechá dobre poradiť, no nenechá sa utlačiť a nosiť preňho nepohodlné oblečenie...
Tak na záver dodám, že ja a veľa mojich kamarátov kašleme na vašu ovčiu "módu"... Nos si čo chceš, no svoj názor si nechaj pre seba... Ja ho nepotrebujem počuť a Ty asi tiež nie...
excell:
pises o znacke. Dnes je 95 percent produktov OBCHODNE ZNACKY. T.j. kupia niekde, daju na to svoje meno a predaju. Iba minimum su znacky vyrobne. I u vyrobnej znacky je kvality premenliva od dodania vstupnych surovin. I ked su urcite znacky, ktore preferujem, nikdy nehodnotim, ze cela znacka je dobra, ale pozeram vzdy na konkretny vyrobok.
Ad kvalita vyrobku - na zaklade coho sudis, ze je vyrobok kvalitnejsi nez iny ? Na skole som mal tovaroznalectvo, ale toto si netrufam hodnotit, ze cela znacka je lepsia ako henta. Je snad ich bavlna ina, ako druha ? Maju snad sofistikovanu kombinaciu bavlny + nejakeho polymeroveho vlakna + elastnau s nejakou vesmirnou technologiou ? Nie. Tie iste vstupne suroviny.
Kupoval som napr. znackove rifle v znackovej predajni. Predavacka sa dusovala, ze nepustaju farbu. Prdlajs, pustalo to farbu. Hadam este viac nez tie od Cinana :) Zato mam asi dvoje cierne rifle, uz cca 10 rokov, kupovane v Quelle /to tiez niekde lacno nakupuje/ a drzia, neblednu. Ine rifle od nich, ineho zlozenia uz blednu...
Takze neni tovar ako tovar a vsetko ma svoje muchy.
Co je zaklad na texile:
- kvalita a zlozenie suroviny, vlakna, nite
- farbivo a metoda farbenia,
- strih a sitie.
Pokial vyrobok dodrzuje standardy, neni dovod, aby bol nekvalitny.
Mozno si myslis, ze skvele produkty tychto znaciek nenajdes u Cinana. Iste, nenajdes ich tam pod tou znackou. Najdes tam vsak take s inou vysackou a s najvyssou pravdepodobnostou ich robili aj tie iste stroje.
Milujem tieto vyhlasenia, ze toto je kvalita, bez toho, aby mal niekto o tom nejaky dokaz.
Mimochodom, Cinania vyrabali platno a odevy uz tisicky rokov po tom, co sa u nas i v zapadnom svete prehanali ludia v otrhanych kozusinach.
Kto chce kupovat znacky, nech kupuje. Uz som X krat sa presvedcil a daroval takymto ludom, zatazenym na znacky, tovar z cinskeho obchodu, ktory mal nielen dobry dizajn, ale i kvalita nebola vobec zla a dotycna osoba si myslela, ze ide o kvalitny znackovy tovar. Avsak, ak taketo osoby pocuju, kde je to kupene, hned je to akoze podradne... A pritom, ked nevedia, odkial to je, tak obdivuju i styl, prevedenie, kvalitu atd.
Len tak dalej, hor sa do znackovych predajni. Ved niekto musi zaplatit tie 400 percentne rabaty obchodnikov... :)
Rozhodne nesúhlasím že platím za to isté v značkovom obchode a u číňana. Skús kúpiť u číňana napríklad značku Craft, Devold alebo napríklad X Bionic. Neexistuje. To je oblečenie mimoriadnej kvality, roky to kupujem, áno, je to drahé ale na druhú stranu aj veľmi kvalitné oblečenie. Toto oblečenie nenájdeš kdekoľvek a už vôbec nie v bežných obchodoch. Takže, nie je oblečenie ako oblečenie, ja u číňanov nekupujem, je to odpad, väčšinou.
smajliQa:
nerob si iluzie, ze do toho znackoveho obchodu. Obchod prebieha bezne takto:
- od vyrobcov nakupuju VELKOOBCHODY. Existujue niekolko velkoobchodov z ktorych kupuju prave maloobchodnici. Vyberu si co potrebuju a z toho isteho velkoobchodu kupuje aj Cinan. Lenze Cinan je skromny a radsej predava vela s malym rabatom. Nenazrani obchodnici na Slovensku si vsak na to nahodia kludne i 300-400 percentny rabat, pripadne su nuteni nahodit taky rabat vzhladom na to, ze davaju peniaze hodne na reklamu, alebo znackova predajna im zerie za ich luxus a musia platit velmi velke naklady za luxusne umiestnenie obchodu v lukrativnom obchodnom centre. Zatial co si Cinan najde niekde na okraji lacnejsi prenajom za nizku cenu...
Takze suma sumarum, na 99 percent, kupuju VSETCI od tych istych velkoobchodnikov. Vidiet to dobre napr. na trhoch, kde najdete velmi podobny, ci rovnaky tovar. To iste plati jak v SK, Polsku, atd. Tych velkoobchodov v SK zase neni tak vela, takze sortiment byva podobny. Rozdiel je len v tom, co si vyberu od velkoobchodnika. Ak chcete mat iny tovar, musite ist do ineho statu, kde to zasobuju ine velkoobchody, ktore maju casto ine druhy tovaru.
Takze, kto si chce kupovat znackove, ani nevie, co kupuje. Original vyrobca je kludne Cina, Turecko, Pakistan...
Co znamena vlastne znacka ? Platite len za to meno, napis na vysivke... ;-)
Ved to je zaklad biznisu, kupit lacno, predat draho...
Znamy tak kupoval textil, doviezol ho z Ciny. Jednalo sa o asi kamion kabatov z Ciny, dobrej kvality.Ked si spocital, co to stalo a prihodil cca 100 korun na kabat, tak mu vychadzalo, ze ich ponukol Tescu po 900 SKK. Odmietli mu to zobrat, ze aby to dal pod 800 SKK. To uz by na tom prerobil. Oni vraj idu urobi akciu, kabaty po 2500 SKK. I za tu cenu by to slo na dracku, take kabaty sa tu predavaju podstatne drahsie. Ale vidno na tom, ako vyrobcovia dostavaju za svoj tovar minimum a nenazrani predajcovia na tom bohatnu. Preco by mal predajca mat marzu na znackovom 5 percent, ked moze kupit to iste co cinsky obchod a mat na tom marzu 800 percent... Naivni ludia si myslia, ake maju znacky a maju ten isty tovar, len zan zaplatia vyssiu sumu.
Priatelka si tak kupoval dazdnik v znackovom obchode. Za 400 SKK dostala akoze kvalitny slovensky dazdnik podla predavacky. Ked som jej ukazal, tak tam bolo Made in China. Dazdnik je vydrzal do prveho silnejsieho vetra, ked jej ho vietor zlomil. Ten isty dazdnik kupite u Cinana za cca 50 SK. Ked som chcel super kvalitu, kupil som si u cinana dazdnik za 150 SKK a ten bol poriadne tazky, robustna konstrukcia, ze dazdniky v normalnom obchode za cca 1000 SKK sa nan nechytaju. Cinania vedia vyrabat vsetko. Ked si zakaznik zada, za kolko mu to maju vyrobit, ked zada nizku sumu, dostane sunt, ked zada normalnu sumu, tak moze mat kvalitne.
Lenze, co urobi SK obchodnik ? Kupi sunt a potom ho bude predavat este ako znacku, lebo je nenazrany... ;-)
adamkrt ma pravdu...
lebo..ja som si kupila mrtne drahe topanky.. podotykam ze na topankach si davam zaleat..kupujem kvalitne a drahe...no,,,,, teda....,,kvalitne,, to som si myslela,,, dokial som nenasla presne tie iste u cinana...nemam problem vliezt do takeho obchodu ked sa jedna napr. o tricko, alebo nejaku hovadinu....ale tie topanky ma dorazili.. a este viacej ta cena....rozdiel viac ako 100 eur je uz citit v penazenke...podotykam.. do toho tzv,, znackoveho,, obchodu uz nepachnem!!!!!!!!!
luciiiiaa:
Tvoj priatel robi dobre. Ty tu vystrajas. Co mas proti tzv. cinskym obchodom ? Myslis si, ze maju zly tovar ? Odkial si myslis, ze ho maju ? Z Ciny vacsinou teda nie. Vies kolko stoji doprava z Ciny ? To by musel obchodnik objednat kamion rovnakeho tovaru, aby sa mu to oplatilo. Vozia to normalne zo SLOVENSKYCH obchodov, ci velkoobchodov, alebo z Turecka, Polska, ci lacnejsich europskych destinacii.
Myslis si, ze mas na sebe znackove oblecenie ? Vazne si taka naivna ? Cely NewYorker,Gate,Kenvelo a podobne obchodiky maju presne tie iste zdroje z ktory nakupuju cinske obchody. Pozri si vysacku na svojom obleceni a najdes tam Made in China. Ak to aj tam neni, nevadi - rozne oznacenia sa na textil pridavaju, ci davaju dole. Pracujem v lokalite, kde je blizko firma, co vyraba kvalitne oblecenie, napr. kabaty. Predavaju ich BEZ VYSACKY do Nemecka, ci inde do zahranicia a tam si na ne daju svoju vysacku a predavaju to ako svoje. Tak isto sa z Ciny objednavaju bez vysaciek dalsi textil, alebo uz s vysackami ake chcete. Na jednej linke sa v Cine robia ZNACKOVE vecicky. Dojde vyroba na urcitu hodinu, vymenia vysacky za Hu Fun Pun a vyraba sa veselo dalej pre miestny trh.
Poznam niekolko ludi, co sa dusuju, ze na seba cinske vyrobky nedaju a NOSIA ich, ani nevedia ako. Znama si tak kupovala plavky v kamennom ZNACKOVOM obchode. Tie iste plavky u Cinana za podstatne nizsiu sumu nasla o tyzden. Druha zase sa dusovala cinskej predavacke, ze ona nenosi cinske oblecenie. Ta jej povedala, ze vsak ho ma na sebe. Neverila, pozrela a ukazala je vysacku a Made in China. Dalsia zase hovorila, ze nebude kupovat v cinaku, ze radsej pojde do Kenvela. Cinsky obchodnik sa zacal smiat, ze im dodavaju rifle. Vysacku si mozes vybrat aku chces...
Naproti tomu som uz X krat videl, co som si kupil pekne, alebo niekomu pekne v cinskom obchode, ci si to kupilili dalsi ludia a dalsi ludia si mysleli, ake super paradne oblecenie maju a bolo to z cinaku...
To neni o tom KDE KUPUJE, ale AKY MAS VKUS... ;-)
Pokojne si minaj dalej. Ludia, ktori vedia, ako to funguje v pozadi sa len smeju z toho, ake "znacky" kupuju snobovia :)
Tvojmu priatelovi drzim palce, nech sa nenecha ovplyvnit ;-)))
cicamica davam ti Like.