Priatel sa zvláštne oblieka

Príspevok v téme: Priatel sa zvláštne oblieka
luciiiiaa

Nie že by by to až tak vadilo alee... Niekedy by mu tak pristali veci ktore si on na seba nechce dat . Uz sme boli aj po obchodoch som mu ukazala ,naznacila ze co by mu pristalo a on nic... Ze jemu sa to nepaci. Ale ked mne pripada normalne az pritazlivejsi a krajsi ked je obleceny ok ... mam si to prestat vsimat, ci ako??

lost

Ale je pravda ze aj znackove (tj 95%) veci je made in China, alebo India, alebo bangladesh, alebo po novom aj PCR (people och China republic) cize china zas, len iny nazov..

jajka001_

cicamica, pokial si sama doma nevyrabas ekologickym sposobom oblecenie tak je ta tvoja poznamka uplne od veci
a nebudem rozpisovat preco, bolo by to na niekolko stran

lost

mne cinske boty nevydrzali viac ako 3-6 mesiacov :/
ale to ich velmi namaham.
a "znackove" boty mi vydrzali asi 2-3x dlhsie pri rovnakom zatazeni, ale faktom zostava ze tiez nie velmi dlho.. take adidas u mna drzi mozno rok, ale teraz som skusil siahnut po "najvyssom" rade a drzia, i ked mam ich este kratko..
ale jednoznacne menej zapachaju..

ale chcelo by to vyrobcu ktoremu neplatim za znacku ale za pracu a kvalitu, len neviem o takom este :)

mimochodom oblecenie moze byt lacne a zaroven moze brutalne krasne posobit, staci si srpavne vybrat, ani nemusia byt "znackove", ono to clovek nema sancu rozpoznat, ak by tam nebolo cez celu plochu nasite ze "ADIDAS" "NIKE" alebo "D&G" .. tie znacky co davaju na celu plochu svoe logo, je to skor extremne smiesne ako pekne :)
ako reklamny panacik..

AdamKrt

cicamica64:

asi si dost naivna. V Cine sa vyraba vacsina svetovej produkcie. Samozrejme pri tom vznika odpad. Vyrobky by si chcela, ale odpad uz nie ? Oni dodavaju nielen vyrobky, ale aj suroviny. Smozrejme, je to o spotrebnej spolocnosti. Ale do Ciny, ci do rozvojovych krajin smeruje casto odpad zo silnejsich ekonomik, pretoze tam sa ho zbavia lacno. Cize, to co hovoris, je len pokrytectvo, alebo si neuvedomujes pravu skutocnost...

Vies, si predstavit ten kolaps, co by sa stal, keby Cina zrazu prestala vyrabat, nakupovat i vyvavazat vsetok tovar i suroviny ? Tato hospodarska kriza by bola proti tomu nic...

cicamica64

cocofashio
dakujem...

adamkrt (a ostatni nakupcovia cinskych smeti)

teba vobec nestve ako cina devastuje celu planetu? ze su tie tony haraburd napustene chemikaliami a sposobuju ludom zdravotne ujmy? to ze si kupis "bavlnu" znamena ze si si kupil roztavenu plastovu flasu. ak rad na sebe nosis smeti to mi pride trosku divne... uz si ludia troska otvorte oci a prestante to podporovat. nicite sami seba, ekonomiku svojej krajiny a aj prirodu...

AdamKrt

jajka001_ Dnes 11:46:

presne tak. Poznam financneho riaditela, plat dobry, manzelka podnika, riadny barak, terenne autiska a tiez mu nerobi problem nakupovat aj v cinskom obchode. Prave preto na to ludia maju, ze to nerozflakaju na hlupostiach... :)

Michal_z_PU:
mas pravdu, z tovaru pre muzov citit v obchodoch diskriminaciu. Vacsina tovaru je tam pre zeny. Ad opasky: jasne, ze to nevydrzi. Oni robia take modne, na sezonu, tam kozeny vyrobok nenajdes. Ak chces kozene, tak chod na trhy do Polska a dostanes kvalitne kozene. Nie ako tu, ked ides do znackoveho obchodu a kupis kozene, ale take tenucke. V Polsku kupis kludne za par eur aj kozene papuce, co by si sa u nas nedoplatil.

Inak pre ilustraciu - kupil som si kozene jesenne topanky, slovensky vyrobca v kamennom, dlho zavedenom obchode. Vydrzali mi 2 roky a uz su roztrhnute. Su kozene, ale uplne tenucke. V Polsku si za rovnaku, ci nizsiu sumu kupim poriadne kozene, hrube...

Z ineho sudka - kupil som si panske nizsie cizmy u Cinana. Dobre sa mi v nich chodilo, ale bola to umelina. Vydrzali mi 5 rokov a nosil som ich kazdu zimu nonstop. Musel som ich nakoniec vyhodit, pretoze sa pokazil na nich zips od tolkeho zapinania, rozopinania...

Ono je to i tak o tom, na aky tovar narazite a ake mate stastie. Mne sa casto stava, ze s tym neznackovym tovarom mam menej problemov a dlhsie vydrzi, ako ten znackovy.

Michal_z_PU

Značka akurát tak v špecializovaných obchodoch.. tam nakúpim - napr. mám kvalitné zimné koženné topánky - nezničiteľné, akurát že ich musím 2x do roka natrieť krémom... Bunda fajná nepremokavá, ešte mi v nej nebola zima a to je tenšia a ľahká... Termo rukavice - už na dotyk kvalitné a hlavne teplé - to isté čapica...
Niekto si myslí, že značkové viac vydrží, ale podľa mňa to nie je pravda... Skúste si obliecť Tričko za 100€ a také podobné pekné za 10€ a natočte si svoje správanie.. Na značkové si dávate podvedomo pozor, aby sa neušpinilo alebo nepoškodilo a čínske "máte na háku". Žiadny ohľad - či sa ušpiní alebo roztrhá je Vám jedno, však je lacné a ľahko sa kúpi nové...
A aj ja to tak robím... Mám obyčajné topánky (pracovné za asi 30€ aj keď značkové) do práce a je mi jedno, že sa ušpinia v blate, poodierajú o kamene a pod.... Sú síce pevné, no drsné používanie je na nich vidieť - ošúchaná koža, sem-tam od mastnoty a farby... Za to zimné za cca 200€ nosím tiež do špiny - blato, soľ, sneh, "člapkanice" ale vždy keď prídem domov, tak si ich očistím (aj keď su na pohľad čisté, no od soli) aby sa nepoškodili a ako som písal, 2x do roka ich komplet vyumývam a nakrémujem na to určeným krémom...

A čo sa týka nákupu vo veľkom množstve obchodov, tak neviem, kto to má horšie - či ženy s tým obrovským výberom, alebo muži keď prídu do obrovského obchodu, no pre nich je tam priestor možno 10x10m a pre ženy možno 50x50m... Už sa mi stalo aj to, že som si vo viacerých obchodoch jednoducho nevybral to čo sa mi páči, pretože tam bol slabučký výber... A práve čínske obchody majú veľký výber pánskeho oblečenia (aj keď ženské stále prevláda)

Ale dodám ešte jednu už u mňa overenú skúsenosť a tou sú peňaženky a opasky... Čínske kúsky za cca 4€ som menil ako na bežiacom páse a bolo jedno, čo tam bolo napísané za materiál... Kúpil som si značkové kožené (už ma to nebavilo furt meniť) za 20€ peňaženka a 20€ opasok a poviem Vám 3/4 roka plného využitia a ani známka opotrebenia... Čínsky opasok som si 5x zapol a už sa ošúpala tá ich "koža". Tieto výrobky musím teda uznať, že sa fakt oplatia kúpiť - či už ako ochrana zdravia (zima, nárazy) alebo aby sa to jednoducho po týždni nerozpadlo (opasok, peňaženka) :D

Ale ja mám šťastie na okolie, nikto mi nekomentuje, či mám na sebe adidas alebo čínsky výrobok... Skôr povedia, že "tá mikina je pekná" a nezáleží, kde som ju kúpil..

jajka001_

a este pridam - boli sme vonku s manzelom, stretli sme jeho znamych. boli ohromne nahodeni, znackovi , in a tak. a ked odisli vravim kokso jaki boli nahodeni, kde na to beru a manzel vravi no vies, ale oni nic ine nemaju, len to co maju na sebe.
skutocne bohati ludia maju majetok inde, ked tak, tak sa oblecu kvalitne ale nekrici to z nich.

jajka001_

este pre michala - pocula som, ze deti v skole si presivaju znacky zo znackovych rifli na neznackove, aby neboli v skole na smiech.