Nie že by by to až tak vadilo alee... Niekedy by mu tak pristali veci ktore si on na seba nechce dat . Uz sme boli aj po obchodoch som mu ukazala ,naznacila ze co by mu pristalo a on nic... Ze jemu sa to nepaci. Ale ked mne pripada normalne az pritazlivejsi a krajsi ked je obleceny ok ... mam si to prestat vsimat, ci ako??
Priatel sa zvláštne oblieka
Bola tu spominana okrem ineho znacka Devold. Nebudem sa vyjadrovat ku jej kvalite, ale k pomeru kvalita/cena.
Danu znacku vobec nepoznam, ale podla toho, co som sa docital, je to firma s dlhorocnou tradiciou a vyraba napr. termopradlo.
Vybral by som si takuto predrazenu znacku ? Nie. Kebyze chcem kvalitne termopradlo, tak to sa radsej bude zhanat po vyrobkoch malej kysuckej firmy z Turzovky - I TRAN -
www.itran.sk
ktora dostala kontrakt na vyrobu termooblecenia pre ruske zeleznice, kde pradlo celkovo najlepsie obstalo v testovacich podmienkach minus 42 stupnov na Sibiri.
kysuce.sme.sk
Alebo, pozeram ciapku od Devoldu
www.gamisport.sk
pekna. Rovnako stylovu, kvalitnu, tiez ciernu s peknym logom, teplucku, rovnaky material mam za 5E od Cinana.
mna znacky zaujimaju akurat co sa tyka kvalitneho oblecenia, a to je na tom obleceni aj vidno - material, strih, sitie. ale keby som chcela vyhoviet svojmu vkusu, tak nejem, nebyvam, len sa obliekam :) lebo by som na to jednoducho nemala.
Mna by zaujimalo jedno:
- definujte, CO JE TO ZNACKA a co robi ZNACKU ZNACKOU a ako rozoznate znacku od neznacky... ;-)
Pretoze vela ludi, co tu hovori o znackach, NEMA O TOM ANI PARU... ;-)
opat musim suhlasit s michalom
mne tie baby pripadaju smiesne, pretoze hodia na seba cokolvek co vyzera aj otrasne hlavne ze je tam znacka :) ked uz tak si vyberam podla kvality a vkusu a nie podla znacky. ja nosim tricka aj od cinanov a vobec sa nehanbim ved to mam na bezne nosenie a za tie iste tricka v obchodoch pytaju 15 eur , co maju u cinanov aj krajsie aj o dve tretiny lacnejsie. a vynosim to za leto tak ci tak. keby som videla fakt zaujimave pekne tricko tak si kludne priplatim. takisto rifle, v lete som obehala x obchodov lebo som hladala nejake co sa mi pacia, vsetko extremne predrazene, blby strih, vsetky dopredu poskodene :) a tri tisicky za rifle nedam. tak som isla na trh a mam rifle za 10 eur. ha :) take co sa mi pacia a viem ze aj vydrzia. lebo ked som si aj kupila znackove, tak odisli po roku.
W:
mam zase opacnu skusenost. Obeham hadam cele mesto a predajne ala NewYorker, Kenvelo, Gate, atd - prejdem niekolko obchodnych domov, desiatku kamennych obchodov a stale mam pocit, ze asi rovnaki ludia tam nakupuju oblecenie, lebo to podlieha asi mode a maju ten isty hnus. Naproti tomu u Cinana si na 90 percent najdem vzdy nieco, nejaku 1-2 zaujimave vecicky, ktore inde vidno neni. Nehovorim, ze maju vsetko dobre, ale tam mam vacsinou vzdy stastie na nieco zaujimave a pekne. Ale v obchodnych domoch je to vsetko na jedno kopyto...
Michal_z_PU:
vystizne povedane, oba prispevky.
Neni dolezite, co si kto oblieka, je to jeho vec. Ale ci je obleceny tak, ze neobtazuje okolie napr. smradom, spinou atd.
Naviac, i ked ma niekto starsie oblecenie, stale moze by dobre, ked sa o neho stara:
- napr. kozene bundy natrete vrstvickou vcelieho vosku, podobne na topanky.
- kozene topanky natrete prislusnou pastou na topanky, alebo votrety do nich silikonovy olej, aby odpudzoval vodu,
- na vystrapkane svetre - pouzivanie elektrickeho odzmolkovaca /a su skoro ako nove/.
Osobne tiez nemam rad modu. Co sa mi paci, sa mi paci a dobre sa v tom citim. Ale to, ze tuto jesen povie nejaky cicinbruch, ze toto je v mode, toto je IN a nasleduju stadu tupohlavcov a tupohlaviek, co sa budu po vsetko opicit, tak dakujem pekne, neprosim... Mam svoj styl obliekania, ale viem tiez prijat to, ak mi nieco sadne, co zrovna by som si nevybral, ale pristane to. Tak isto sa nepozeram na to, ci ma clovek znacku, ci neznacku oblecenu. Je mi to fuk.
Naviac i keby bolo nejake extra zvlast kvalitne oblecenie u zien, ci panov - tak po urcitej dobe je KAZDE opotrebovane a ak by aj vydrzalo riadne dlhu dobu, tak samozrejme uz bude vadit aj obcanom, co si potrpia na tu modu... :) Takze nevidim v tom ziadnu extra vyhodu. Staci si zratat, kolko rokov mate v satniku znackove oblecenie. Mate ho tam 20 rokov ? Ci 10 ? Tych 10 rokov vydrzi aj textil od Cinana... :) No a po dlhsom case uz je to ozaj tak nemoderne, akoby clovek zaspal niekde v minulom storoci. Ale stale s to da nosit, niekde napr. po byte, ci okolo domu do zahrady, ked ide clovek malovat atd :)
No ja mám zase takéto skúsenosti, síce toto by som dala do inej témy ale... nemám nič proti cinskym obchodom no mne tam strašne vadia tie predavacky keď niečo hľadám tak mi povedia že to je tam niekde a ešte mi veľmi vadí to že si tam predavacka beha v papuciach a popija kávu medzi oblecenim tak toto by sa v takom normalnejsom obchode si myslím že nestalo, a to tie predavacky boli vždy Slovenky, aziat aspoň má prehľad že kde čo je tak mi aspoň ochotne pomôže a tak som to vzdala a radšej chodím nakupovať do obchodov zo znackov a myslím si že pre mna ako ženu keď sa chcem pekne obliecť tak tam majú aj lepší vyber lebo u Číňanov mi tie veci prídu dosť precackane a take bez vkusu neviem možno že len ja mám náročný štýl, veci od Číňanov zvicajne nosím po dome alebo do záhrady lebo teplaky tam majú celkom pekne;-)
Ešte dodám, že som nechcel nikoho uraziť, no jednoducho sa to v tejto dobe nedá inak napísať...
Bývam v blízkosti dvoch ZŠ a sa divím, aké témy tie deti medzi sebou rozoberajú... Často témy ako tamten sa oblieka ako chudák a "ja mám adidas z Maxu TN, Nike z Maxu ZA, to a tamto v Auparku BA". Poviem Vám nechcel by som chodiť na ZŠ už len pre takéto reči... Tak ak nemám niečo značkové, tak by som bol jednoducho na posmech - a oni to aj robia... Bratranec (už na SŠ) ešte počas ZŠ prišiel veľa krát domov s plačom a sťažoval sa jeho mame, že je na posmech, pretože nemá žiadne značkové oblečenie a nikto sa s ním nechce baviť (česť výnimkám). Už chodí na brigády a preto si môže sem-tam niečo značkové kúpiť a je to v pohode, veľa ľudí sa s ním konečne baví - no musí to ísť takto cez oblečenie?
Mimo témy: to isté som zažil aj v prípade MT. Niektoré deti mali bežné MT a tí borci typu dotykový displej, 30MPx fotoaparát, 1TB vstavanej pamäte (samozrejme preháňam) sa im smiali, aké majú "šitné" telefóny... Tu tiež prispejem skúsenosť z rodiny - bratranci mali "slabšie" MT a nariekali doma, že sa im v škole smejú (a je to fakt), tak im museli rodičia kúpiť "tie lepšie" mobily... Jednému nechceli (nemajú za čo), tak ho radšej rozbil a nemá žiadny.. V škole radšej povie, že ho má doma aby si ho v škole nerozbil...
Ja mám napríklad dva MT Nokiu 1600 (pre starších, menej vidiacich a "neskúsených" ľudí - odolný, do práce sa mi hodí) a SE P990i - áno manažérsky mobil, no má 5 rokov (z tretej ruky) a je už dosť ošúchaný... Ale zas má prepracované SMS, tel. zoznam, kalendár a mne plne vyhovuje, tak prečo meniť?
Kam sme sa to dostali, keď sa ľudia hodnotia podľa toho, koľko €-ráčov majú u seba či už v oblečení, doplnkoch alebo v peňaženke? A tí čo nemajú sú odsunutý na okraj spoločnosti?
Som rád, že už som "dospelý muž" (22) a nemusím riešiť takéto blbosti - okrem sem-tam otravných nagelovaných šampónov a bárbi pipiek... No už veľa takých nestretávam (maličké %), čiže som spokojný - aj tak vedia, že ich reči mám niekde tam - však viete :)
michal napísal si to velmi pekne. A ja len dodám, že tiež plne súhlasím ....
S Michalom súhlasím aj ja, na to sa ani nedá inak reagovať.