Po dohode s Babenkou dávame do pozornosti možnosť samoliečbou reflexnou masážou chodidiel, ktorá sa vykonáva stláčaním a stimulovaním príslušných bodov na chodidlách nôh podľa ochorenia. Mapka príslušných bodov je na tejto adrese:
www.chi-slovakia.sk
Reflexná masáž chodidiel
A vôbec!!! Zajtra, keď prídem po nočnej, ale až večer si pozriem Pat a Mat. To sú tie rozprávky-Aje to. Ale ešte ma čaká zajtra jeden pohreb a to teta mojej mamy. 98 rokov!!!! Taký vek nám nehrozí. Tá si zdravie a mladosť odžila v socializme a na staré kolená jej to bolo jedno kto je pri koryte. A do poslednej chvíle bola mysľou aj pamäťou v poriadku.
Babenka, o tej brokolici to bolo tuším v minulom čísle. Toto je č. 11. Aj ten aníz bol asi v minulom. Tá rubeola Aljoška, údajne sa ľudovo volá ružienka, alebo červienka? To by malo byť ono. Nebohá mama mi hovorila, že jej vtedy moja detská lekárka povedala, že do smrti nesmiem darovať krv. Možnože výskumy od vtedy potvrdili niečo iné.
aljoska,aj u nas casto spominam "A JE TO" v suvislosti s kvalitou niektorych prac :)))
ja najradsej vsetko v prirodnom stave! ak si si citala,o tom preplachu,tak ma posobit aj na cysty a podobne.zatial neviem o tom,ze by som nejaku mala,ale uvidim,podla zdr.stavu,ci sa nieco poriesi.hlavne moje travenie a creva.
dufam,ze tebe sa dari dobre.ja varim syrovu polievku.a ryzu mame od vcera :)))
aj bodiky si idem stlacat,co tu sedim,ale nemozem najst na nete tu info od samka :( nevadi,ved mam dost noh skopirovanych.
a brunuska mi pripomina tu lopticku!!! este ju nemam. ani koberec. musim sa posnazit!
pozdravujem bruni!
Už som tu.Obed navarený,buchty tvarohové sa pečú.Potom Vám pošlem aspon symbolicky po jednej.Moj od rána opravuje vysávač,sa čudujem,že ho ešte nevyhodil.Aj tak to bude ako "A JE TO" a budeme musiet asi kúpit nový.Ale podme k veci.Samko už som to našla.V tých dotazníkoch pre darcov sa rubeola vobec nespomína,ani medzi trvalými dovodmi na vyradenie,ani dočasnými.Tak som si to overila ešte u šéfky,takže rubeola by nemala byt dovod na trvalé vyradenie z darovania krvi.Čiže ak nie sú iné príčiny,mohol by si darovat krv.
Babenka,s tou brokolicou máš pravdu.To sú nové výskumy a tá účinná látka napomáha prevencii rakoviny makkých tkanív,cýst a myomov.Momentálne si nespomeniem ako sa volá, ale v lekárni dostat liek INDONAL.Je to na prírodnej báze a je to práve koncentrovaný výtažok tej látky z brokolice.Myslím že sa tam spomínal ešte kaleráb aj kel.
aj toto je zaujimave, trosku podporuje moj vyplach dutin:
UVOLNUJE NOS
Tento recept výborne pomáha pri nádche, lebo uvoľňuje upchatý nos od hlienov: Do sklenenej nádoby dáme rozotretý aníz a zalejeme ho dvojnásobným množstvom olivového oleja.
Prikryté necháme stáť v tme štyri týždne. Scedíme a vtierame do nosa. Aníz lieči, má antibakteriálne účinky.
samko,zatial som to nenasla.iba toto o brokolici:
Americkí vedci z ohijskej univerzity robili laboratórny výskum s pôsobením brokolice. Zistili, že látky, ktoré obsahuje, dokážu účinne zabrzdiť rast nádorových buniek aj v močovom mechúre.
Nielenže sa potvrdil predošlý výskum – že brokolica znižuje výskyt rakoviny –, ale sa im aj podarilo konkretizovať látky, vďaka ktorým má tento preventívny efekt. Sú to predovšetkým glukosinoláty, ktoré sa v tele menia na izothiocyanáty. Vedci nevylučujú, že postupom času odhalia v brokolici ďalšie substancie, ktoré tiež majú podobný protirakovinový účinok.
je to v tom istom cisle?
Babenka, je to v rubrike "Poraďme si navzájom" a názov reflexná terapia v téme "Trápi Vás pankreas?"
ako sa vola ten clanok? najdem si to na nete.
samko,je to dobry vtip.
to v zivote je clanok o com?mozes to tu trochu priblizit?nemam ten casopis.
Matká zem! Pozrite si tému "šikovným patrí svet".