KCAL

Príspevok v téme: KCAL
smajliQa

ahojte baby :)

tak ma napadlo, co keby sme si sem napisali nejaky ten receptik, dietny.. vhodny trebars na obed..ktory ma minimum kalorii...viete, mna uz prestava bavit dokola jest stale to iste..to osvedcene ze co ma malo kcal....co keby sme sa podelili s ostatnymi o nieco normal, uvarene, ale dietnejsie....nech mame z coho vyberat :)

mozme si tak spolu ratat aj kalorie,,,, cize si strazit prijem a podla toho mat aj vydaj :)))

ktora bude prva?:)

TrainingBoy

shamrock vidim ze sa tu precalen najde zopar odbornikov ;)
janab sacharidove vlny ako uz nazov hovori "vlni" sacharidy, cize kazdy den zjes ine mnozstvo aby tvoj metabolizmus nebol spomaleny, lebo si nebude vediet zvyknut na rozdielny prisun sacharidov, cize budes mat bezsacharidove dni(alebo minimum sacharidov), po ktorych pridas trochu sacharidov a na dalsi den znovu pridas trochu, 3dnovy cyklus je fajn, ale je to na tebe aky si zvolis. Jedalnicek moze byt taky aky ti tu shamrock napisal len pridas kazdy den 50-100g cistych sacharidov-vyrataj si to podla kalorii, mne sa nechce :)
A samozrejme tuky vynechat.

janab

Vdaka, mohol by si mi prosím ťa ozrejmiť aj tie sacharidové vlny?..nepočula som o tom.

Tých 1200 kcal, tak to je optimum, pretože môj metabolizmus je spomalený, takže mi stačí málo jedla a ak nedám pozor na zloženie, tak váha ide hore,resp. kolíše, stagnuje.

Shamrock

Aktivita na spaľovanie:
beh, bicykel, švihadlo...
s tou aktivitou to tiež v diete netreba prehanat, stačí tych 20 minut behu každý druhy deň :)
A ono ist pod 1200 kalorii naraz je pre organizmus tak troška šok..zacni pomalymi krokmi, prestan jest sladkosti, vymen biele pečivo za celozrnne, bravcove maso za kuracie,kaloricku večeru napr. za tuniaka.. A potom napr. možeš skúsiť dietu sacharidové vlny, to je dosť účinné a bez jojo efektu (idem tuto dietu kazdy rok a kazdym tyzdnom ide dole 1,5 kg zvacsa tuku) ..
A taky jedalnicek pod 1200 kalorii nie je problem:
Ranajky: Cottage syr 150g - 150 kalorii
Desiata: 5 vajecnych bielkov - 70 kalorii
Obed: 150gramov kuracich prs (140 kalorii) + 50gramov ryže (200 kalorii)
Olovrant: Nizkotucny tvaroh 150g (140 kalorii)
Vecera: 100 g lososa vo vlastnej stave alebo tuniak (100 kalorii cca) + celozrny rožok (140 kalorii)
Dokopy 940 kalorii. K tomu pripočítame takych 100 skrytych kcal, cize to máš tych 1040 kcal denne. K tomu samozrejme vela vody (kazdu hodinu aspon 2,5 dcl cistej vody) + kvalitny multivitamin (odporucam B-complex forte) a po tyzdni diety aj multimineral.

janab

Shamrock:
Prosím ťa, ak si odborník, vedel by si mi napísať nejaký vzor jedálnička, ktorý by nepresahoval 1200 kcal/den? A akú aktivitu pre začiatok,aby došlo k spaľovaniu kalorii.

Tabuľky v kcal mám, ale tam je nutné sledovať gramáž.

shamrock

Co sa tyka konkretnych jedal, ktore mozes obmienat a konzumovat pravidelne:
Kuracie maso
Hovadie maso
Cottage syr
Eidam Syr
Mlieko (v priemernom mnozstve, bacha na laktozu)
Vajcia (hlavne bielka, zltka su omnoho kalorickejsie)
Ryby (Pangasius, Tuniak, Sledove rezy = (idealne na ranajky alebo olovrant), losos vo vlastnej stave,atď.
Filé z tresky
Tvaroh
Olomoucke syrečky

dúfam,že som pomohol aspon troška :)