Dobrý ďeň. Máte niekto skúsenosť s písaním odvolania proti rozhodnutiu posudkovej komisie ohľadom invalidného dôchodku? Prosím Vás ak niekto už niečo také písal poraďte mi. Veľmi by mi pomohlo ak by ste mi poslali vzor ako také odvolanie napísať. Ďakujem Renáta
blaskovci@post.sk
Odvolanie proti rozhodnutiu posudkovej komisie ohľadom invalidného dôchodku
id sa dava aj fetakom a alkacom ale sa im krati kvoli vlastnemu zavineniu o nejaku sumu...tusim o polovicu
Presne tak, ja viem, že kopec ľudí pýta z takých, či onakých dôvodov. Keď prísny meter, tak rovnaký. Ale napr. takých alkoholikov, feťákov a iných, ktorí si zapríčinia svoje problémy, by som nebrala ani do úvahy...ale to som ja..možno si práve na mňa chystajú woodoo bábiku, ale jednoducho existuje xy diagnóz, za ktoré ľudia nemôžu a padnú na hubu a nejaký magor sa predávkuje, udrie mu to na mozog a plný ID a potom takí ako aj dnes, ktorí by ho potrebovali ako soľ a nič...
Alkoholikom a feťákom hádam nedávajú ID?
Dede, je fakt že teraz pýtajú invalidny aj mladí ľudia, ktorim nic neni, aj starší, lebo nemajú prácu. Hocikto. A všeobecny lekár na to nemá extra vplyv. Do toho kvanta fetakov, alkoholikov, ľudí po autonehodach...
-- -- -- Začiatok vzoru zmluvy -- -- --
Odvolanie voči odobratiu invalidného dôchodku
Okresný súd Bratislava I.
Záhradnícka 10
812 44 Bratislava
Žalobca:Ján Vážny
Nábrežná 14
841 01 Bratislava
r.č. 123456/7890
Žalovaná:Sociálna poisťovňa
Ul. 29. augusta 8
813 63 Bratislava 1
Odvolanie voči rozhodnutiu o odobratí čiastočného invalidného dôchodku
D V O J M O
Čl.1
1.1Sociálna poisťovňa dňa 15.04.2010 pod č.k. 12345 rozhodla o odobratí môjho invalidného dôchodku I. stupňa a toto konanie prebehlo bez môjho vedomia.
1.2Žalovaná strana rozhodla, že môj zdravotný stav nie je natoľko vážny, aby som mohol poberať invalidný dôchodok, napriek tomu, že sa podrobnejšie nezaoberala mojím zdravotným stavom. Vzhľadom k tomu, že som ani nebol prizvaný na konanie, tak si porota nemohla urobiť ani predstavu o mojom zdravotnom stave.
Čl. 2
2.1Posudkový lekár sa zrejme vôbec nezaoberal tým, že od mojej dopravnej nehody, ktorú som utrpel v roku 2009, mám poškodenú chrbticu natoľko, že som bol hospitalizovaný viac ako pol roka vo Fakultnej nemocnici v Bratislave kvôli operácii chrbtice. V dôsledku tejto operácie sa nemôžem zohýbať, dvíhať nič ťažké ani otáčať krkom.
Čl. 3
3.1Preto navrhujem vydanie tohto
r o z s u d k u
Okresný súd Bratislava I. ruší rozhodnutie Sociálnej poisťovne v Bratislave a žalobcovi bude naďalej priznaný invalidný dôchodok I. stupňa.
Odporca je povinný uhradiť navrhovateľovi náklady konania, a to do troch dní od nadobudnutia právoplatnosti tohto rozsudku.
V Bratislave, dňa 20.05.2010
Ján Vážny
žalobca
Dôkaz:Protokol o konaní zo dňa 15.04.2010
Výsluch účastníkov
Lekárska dokumentácia vedená obvodným lekárom MUDr. Jurajom Nemcom
Odborné ortopedické nálezy, vrátane RTG
Kópie výpisu zo zdravotnej dokumentácie potvrdzujúcej operáciu chrbtice
-- -- -- Koniec vzoru zmluvy -- -- --
Odvolanie voči odobratiu invalidného dôchodku
vacsinou sa id dava ak je stav trvaly...co rakovina vo vela pripadoch nie je...mnoho zien malo nador prsnika,maternice,su to nezhubne nadory,nemetastazuju,nador sa odstrani a po chemo a liecbe je clovek schopny zaradit sa do pracovneho procesu...preto je u nas mozne dostat id na rakovinu len ak je stav trvaly,metastazuje,komplikuje sa,a neupravi sa ani po liecbe...
a ako som pisala,vzdy je moznost odvolat sa a dat rozhodnutie posudkoveho presetrit...
V kazdom pripade na ID sa neda spoliahat, nie su na to peniaze lebo ako som vravel strtine slovenska nieco je a nikto tu pomaly nepracuje. Mohli by to schvalit dalsim ludom ale potom by ID bol 10eur mesacne.
Jednoducho treba sa pripravit na to tak ze sa bud clovek poisti ked je chudobny alebo si naspori ked je bohaty.
Phoe: a verím tomu, že pán niečo podnikne, pretože ozaj bol na tom zle...pochybujem, že to nechajú len tak
Phoe: tak ja som sa nevypytovala na detaily, prišlo mi to dosť nevhodné, pretože mal zjavne problémy. Ale je to realita, ako aj známa povedala, tiež mala onkologické ochorenie a nepriznali jej...vraj to by keby majú dať každému takému človeku ID, tak to by sa na to pozreli...proste nechutné skúsenosti majú niektorí lekári.
A ja..no odvolala som sa..som zvedavá čo bude, ja to neriešim, doliečim sa nejak aj tak...celkovo to bol nápad mojich lekárov, takže ja som to brala športovo, len ma vytáča tá bezohľadnosť.. Ja som napríklad dnes zistila, že ak som bola liečená v nemocnici, tak tam ma museli dať tak dokopy, že až a ešte lepší heft pani doktorky bol, že mánia je v poriadku, je to ok...:) ja som vyšla s úsmevom, pretože som nemala slov...:)ale následne ten pán, to ma dostalo..
Prezývka: Asi tak, ale mňa vytočilo to, že ten pán očividne úplne mimo, ledva sa držal a doktor mu povie, že o pol roka bude schopný pracovať? Trošku by stálo zato sa zamyslieť aj nad tým, ako pristupujú posudkoví lekári k pacientom a predovšetkým k takýmto. Po dnešku si myslím, že sú to obyčajné hyeny. Ja chápem, že keď im tam príde niekto s hlúposťou (čomu by mal ale predchádzať všeobecný lekár), tak sú vytočení, ale takto si to potom búriť, neviem.
K tej druhej pripomienke, v tom Ti dávam za pravdu, ale každá minca má 2 strany. Mnohí v snahe zabezpečiť rodiny siahajú po takýchto alternatívach, keďže práca nie je, resp. kopec ľudí kvalifikačne nezodpovedá predstavám zamestnávateľov. A druhá vec, mnohí rodičia vedú deti od mala k tomu, aby ich v 18 rokoch doviedli k posudkovému lekárovi. To je ale dlhá téma..:)