Dobrý ďeň. Máte niekto skúsenosť s písaním odvolania proti rozhodnutiu posudkovej komisie ohľadom invalidného dôchodku? Prosím Vás ak niekto už niečo také písal poraďte mi. Veľmi by mi pomohlo ak by ste mi poslali vzor ako také odvolanie napísať. Ďakujem Renáta
blaskovci@post.sk
Odvolanie proti rozhodnutiu posudkovej komisie ohľadom invalidného dôchodku
bublinka, osobne si myslim, ze Ti to neschvalia. Taki su ludia, taka je tato spolocnost.. neludska, chladna. Vynimku by Ti dali snad jedine, ze keby si to zmedializovala, popripade mala kontakty na nejakych vyssich kruhoch, medzi politikmi a tak. Tak to chodi. Problem je, ze oni sa musia riadit podla zakonov. Viem ze je to humus. Ale inak by ich pravnici mohli napadnut, proste inemu to nedali, ked to presvihol o 2 mesiace, dalsi to presvihol o 3 mesiace. Jedina cesta je zmenit zakony. Ale o to sa nikto nezaujima, nie z tychto ludi. Ak nieco funguje zle, nikoho to netrapi, az dokym nedostane kladivom a nenarazi. Taki su ludia.
Je to nelogicky spravene, aj to, ze pod 40% nedavaju nic. To je blbost, ze niekto je o par percent menej chory, ako ten, co ma 40%, a ten jeden dostane 140 eur ID, a druhy dostane nula.
Malo by to byt urobene nejak podla rovnice, ze by sa to dvihalo postupne podla percent, ze ten co ma 35%, by dostal napriklad aspon 100 eur, ten co ma 30% by dostal 50 eur (plus v pripade ze pobera hmotnu nudzu, by mohol dostat este dalsich 20 eur navyse, kedze ID a hmotna nudza nemozu byt spolu), proste aspon nieco... a ten co ma 25% by mohol dostat 20 eur napriklad (vyzera to smiesne, ale za 20 eur sa daju poriesit kompletne zakladne doplnky vyzivy, vitaminy... co je velka vzpruha pri kazdom zdravotnom probleme. a je to urcite pomoc, hlavne ak niekto zapasi ze ma rodica len jedneho a aj toho choreho a na dochodku, pomoze aj 20 eur).
Dalsia nelogickost je, ten pocet odpracovanych rokov. Preco 27 rocnemu stacia 2 roky, a 28 rocnemu 5 rokov? To kto vymyslal. Ocividne su zakony blbo urobene. Malo by sa to dvihat postupne. Kludne by mohli vymysliet rovnicu, ze by sa to dvihalo podla mesiacov. Ze za kazdy mesiac veku zivota by sa zvihla potreba odpracovanych rokov. Teda napriklad ze 27 rocny by potreboval 2 roky, a 28 rocny by potreboval 2 roky a 5 mesiacov odpracovanych. Oni to takto nastavili samozrejme v neprospech ludi, kedze za cele dalsie obdobie je rovno 5 rokov... aj pre najnizsiu hranicu. Vedia, ze takto vyplatia menej ludom. Cely tento system je postaveny proti ludom, velmi skryto a zakerne.
Treba ist do ulic, do boja, organizovat ludi, za zmenu zakonov. Ludia, robte nieco, NESEDTE ZA TELKOU, lebo vam to znici celu planetu, vase deti, aj nebudu tu mat ziadnu buducnost. Nebojujete o NIC, len si chcete uzit prachy a zivota, az dokym nepridu problemy.
proti dátumu sa odvolať nedá :-) Sociálna poisťovňa nemôže za to, že nemáš odpracované roky.
Dobry den, uznali ma na 45 percent ID avsak potom som sa dozvedela ze musim mat odpracovanych 5rokov,co urcite nemam, 8.1.2017 som mala28 rokov a ziadost mam podanu 16.2.2017, povedali ze ak by som mala 27 rokov stacia mi dva roky odpracovane....cize mi to tam robi nejaky mesiac, stretki ste sa s tym ze ste sa odvolali.voci datumu nech presunu ziadost o mesiac dozadu, kedy som mala este 27 rokov?dakujem
Zidal manzel uznanie na upsr posukovu komisie nakolko manzel je onkolicky pacient,ma problemy s kolema tzko sa chodi/zatial ale sa to zhorsuje/chyrurgicka stomatologicka ambulancia kde bol operovany martine.komisa mi uznala len 40.% co nezodpoveda mojmu zdravonemu stavu.nakolko mi zacal ,unikat moc,a stolica.preukaz ztps potrbujem ked chodim za doprovodu z manzelkov do b.b. na onkologiu.po liecbe je mi zle tak musim mat doprovod.na zaklade vysieuvedenycg skutocnosti aby mojej ziadosti bola prehodnotena.
cele to na slovensku je postavene na hlavu,aj ja som mala cely ID a znižili m i ho na polovičný vzhľadom na to ,že moja diagnoza je Myasthénia gravis t.zn. porucha nervovosvalovej platničky čo zn.že sa veľmi rýchlo unavím,mam problem s prehltanim,dýchanim,udržanim tekutiny v ustach a dvojite videnie,neskutočne ma vyčerpaju aj bežne domáce aktivity a ešte k tomu aj problem s chrbticou mam vyskočenu platničku v driekovej časti čo mi robí problém stáť alebo sedieť.poradte mi kde sa ma taký človek zamestnať a ako sa vlastne uživiť ked polovičný ID je len 186 eur.Hanba na slovensko ak človek ktorý ozaj trpí si aj svoje minimum musí vydobiť sám niekedy aj na ukor svojho zbytku zdravia.....
to sa musíš opýtať príslušného posudkového lekára :D
Môže mi niekto vysvetliť, prečo syn nedostal ID aj keď má pažerákové varixy a v tabuľke prílohy zákony je na písaná neschopnosť pracovať 80 až 90 %? Ďakujem
Môže mi niekto vysvetliť, prečo syn nedostal ID aj keď má pažerákové varixy a v tabuľke prílohy zákony je na písaná neschopnosť pracovať 80 až 90 %? Ďakujem
Dobry den, dnes som bola na komisii lekar ma ohodnotil na 50%no komisna lekarka tvrdila ze 75%mi musia dat no dali mi 50% chcem sa odvolat no neviem aky je postup vie mi niekto poradit prosim mam cukrovku 2typu picham si 4 xdenne inzulin,a chronicke ochorenie polyneuropariu na dk,nefropatiu,retinopatiu,hiperventilacnu tetaniu,incip.sy karp.tunela I.dx v senzi.casti . Prosim o radu dakujem