Databáza hodnotených lekárov

Sonie

Pod pojmom rehabilitácia nemusí ísť len o cvičenie, možno ti mali prikladať magnety. Mal si sa na to p.doktorky spýtať, ona inak správne povedala že cvičiť nemáš. Máš ľudovopovedané vyschnutú platničku, tá obsahuje rôsolovité jadro, ktoré už vytieklo. A pri tom sú už pohyby dosť obmedzené, nieto robiť nejaké výkruty cvičením. Dôveruj ale preveruj, a príkaz lekára nie je výnimkou. Ortopéd videl snímky?

Paces

10x som absolvoval rehabilitačné cvičenia na vyskočenú platničku. Rehabilitačná lekárka sa po prečítaní prepúšťacej správy z nemocnice čudovala, prečo mám ísť na rehabko, keď (aj) podľa nej je to zbytočné (platnička v stave - prasknuté lamely, hernia úplne suchá). Neskôr som doniesol aj CD so snímkami z MRka, čo predopklad o NEcvičení aj potvrdilo. Ale ortopéd tak chcel, tak musím.
Takže dobre teda, ideme cvičiť. Pridelili mi staršiu pani. Volá sa Anna, viac som nedokázal zistiť. Je nevidomá a hneď mi to aj povedala. Pomyslel som si aké mám šťastie, lebo nevidomí ľudia bývajú odborníci (hlavne v rehabilitácii). Ako hrozne som sa mýlil...
Prvé cvičenie prebehlo spontánne. Trošku sme cvičili, cviky, ktoré ľavou zadnou spraví aj škôlkar v škôlke. A hneď sa ma pýtala, či sa mi to zlepšuje... Vravím jej, ako to mám vedieť, prvé výsledky z cvičenia sa prejavia zhruba za týždeň. A to som nemal hovoriť. Okamžite sa stiahla a nad niečím dumala. Keď dodumala, tak už prvý cvik nie, už ideme na druhý. Nakoniec sme skončili pri treťom, ktorý som mal opakovať aj doma, každé 2 hodiny. Pred skončením mi ešte povedala, že každú zmenu, nega aj pozitívnu, jej mám hlásiť. Pýtam sa jej, že ako to mám zistiť? Odpovedala mi, že však buď to bude bolieť aj naďalej alebo to bude prestávať.
No tak som jej vysvetli môj problém. 30. júna ma drapli neskutočné bolesti. Nemohol som spať vo vodorovnej polohe a vlastne ani v polosede. Bolesť mi vystreľovala do ľavej nohy, až do chodidla. 4 noci som spal na stoličke, pravá polovica zadku na kraji stoličky, na stole kopa vankúšov a spal som. Iná poloha neexistovala. 4 dni som nevedel chodiť. 5. júla ráno to rtrošku povolilo, tak som sa v doobedných hodinách doslova doplazil na CP v nemocnici BA Ružinov. Trčal som tam na (zakaždým iných) infúziách, z ktorých ani jedna nezabrala, až do večera, kým zohnali ortopéda MUDr. Martinku Ivana (fakt dobrý lekár, pohodový a srandista, okolo 30-35r.). Ten, keď videl môj stav a neúčinnosť infúzií, hneď mu zasvietila žiarovečka v mozgu. Vyskočená platnička, pravdepodobne s poškodenými lamelami. Okamžite ma chcel hospitalizovať a objednať na operáciu, ale z mojej strany to v rámci prázdninových mesiacov nebolo možné. Tak mi namiešal kokteil liekov, ktoré mi prakticky hneď na druhý deň už aj naplno zabrali. Platnička (resp. nerv, na ktorý tlačila) sa zmrazil a prestalo bolieť všetko. Lento malo malilinký háčik. Nohu mám akoby mŕtvu. Nedokážem sa postaviť ľavou nohou na špičky, neviem chodidlo, ani prsty samotné, vytlačiť hore, postaviť sa na pätu alebo zvrtnutie sa čelom vzad doľava je koledovanie si o rozbitý nos. Polovicu palca mám doslova mŕtvu, druhú polovicu živú, čo vytvára fantómový efekt hrboľa, vďaka čomu sa mi na palci robia pri chôdzi otlaky. Pretože palec si myslí, že je pod ním kameň...
Vysvetlil som rehabilitačnej, že si nohu od kolena dolu necítim, a že mi znovu začína tŕpnuť stehno zvonku, so striedaním horúceho alebo ľadového bodania. Na to mi povedala, že práve toto chceme dostať pod kontrolu. Hovorím jej, že to ai nepôjde, pretože jeden z liekov, ktoré užívam, je návykový a týmto mi dáva najavo, že by som mal zvýšiť dávku (má smolu, nič také nespravím). Ale ona si trvala na svojom.
Ďalšie cvičenie o 2 dni. Presviedčala ma, že už sa musia cviky prejaviť (čo je blbosť). Pýtam sa jej, že ako to mám vedieť, keď mám nohu aj nerv umŕtvené? Povedala, že mi to prestane vystreľovať. Vravím jej, ale mne nič nevystreľuje. A ona, že čo to tŕpnutie? Vravím, niekedy sa ozve, vtedy mením polohy každé 2-3 minúty (sed, stoj, ľah - a zakaždým inak) a prejde to. A ona mi hovorí Vidíte, to je výsledok cvičení... Pomyslel som si svoje, ale bol som ticho.
Cvičenie zasa všelijaké cviky, domov si odnášam novú sadu cvikov.
Ďalšie cvičenie, ďalšie opakovanie mojej odysei. Druhýkrát mi ukazuje na penovej loptičke, ako sa správa platnička medzi stavcami. Domov si zasa odnášam iné cviky.
Tretie cvičenie. Zvozila ma ako malého chlapca, keď sa ma spýtala, či som poctivo cvičil - a zadala úplne iné cviky, než som od nej dostal. Vtedy som pojal podozrenie, že si nepamätá. Posadila ma oproti seba, podlaožila mi chrbát molitanovým valčekom a vysvetľovala mi správnu polohu sedenia (ako aj na prvom a druhom cvičení). A zasa loptička a správanie sa platničky medzi stavcami...
Štvrté, piate, šieste, siedme a ôsme cvičenie, dokola to isté (vysvetľovanie sedenia, vysvetľovanie státia a loptička a zakaždým iné viky a iné sady domov...). Zo štvrtého cvičenia stojí za zmienku, že som jej rovno povedal, že stráca pamäť, že si nepamätá, čo sme robili na predošlom cvičení a už vôbec si nepamätá, čo mi dala na domácu úlohu. Vtbehla na mňa, že je síce slepá, ale pamäť má výbornú. Tak som sa jej hneď spýtal, resp. povedal som jej "Takže nebudete mať nič proti tomu, keď si zapnem diktafón a budem odteraz každé cvičenie nahrávať?"
Bleskovo to zahovorila...
Na ôsmom cvičení na mňa zvýšila hlas a tvárila sa nasr...píííp... Že ju ignorujem, že flákam domáce cvičenia, že už sa to malo prejaviť, atď, atď... Darmo jej po ôsmykrát vysvetľujem genézu od konca júna, darmo jej hovorím, že tá noha je chemicky mŕtva, že keď si kľaknem, tak sa cez ľavé prstvy nezdvihnem,lebo si ich dolámem a nebudem o tom ani vedieť. Nabudúce si to aj tak nebude pamätať...čo sa samozrejme stalo.
Deviate cvičenie. Prišla veselá, evidentne preto, lebo ešte jedno cvičenie a koniec. A samozrejme, zasa som dostal pič...pííííp...ung, že ju ignorujem a podobne... A zasa vysvetľovanie polohy sedenia s valčekom, a že si ho mám kúpiť (na predošlých sedeniach, resp. od druhého, som jej zakaždým hovoril, že som si ho ušil z molitanu, plátna, gurtne a suchého zipsu) a znovu mnemotechnická pomôcka vo forme loptičky...
Už sa teším na posledné cvičenie, lebo toto fakt nemá význam a dupľom s fyzioterapeutičkou, ktorá stráca pamäť.
Takže ak budete musieť v budúcnosti absolvovať v okolí Vrakune a P. Biskupíc (Rovinka, D. Lužná, ...) rehabko, fyzioterapeutickému centru v Nemocnici Sv. Alžbety v Biskupiciach sa oblúkom vyhnite. Na poliklinike Bebravská je Eurorehab. Aj tam som bol. Lenže tam bola čakacia doba len na vyšetrenie 5 týždňov. Spondylochirurg z nemocnice Ružinov mi po prvej kontrole ďalšiu kontrolu naordinoval o 6 týždňov, takže Eurorehab stratil význam. Ale pokiaľ si podchytíte rehabko včas, tak Vám aj tých 5 týždňov ubehne rýchlo, pokiaľ budete v rámci toho času ešte absolvovať iné vyšetrenia a pod. .

teo

Asi admin.tej stránky môže zistiť IP počítača,, ale mailovú adresu nie. Ale jeden lekár -zubár tam mal dlho jedno zaujímave hodnotenie a je fuč.

Zaujima ma

Myslite si, ze na stranke lekar.pluska.sk ten dany lekar, ktoreho ohodnotite vidi vasu mailovu adresu alebo ip pocitaca? Ci je to cisto anonymne?

teo

Databázam hodnotenia lekárov sa nedá veriť. Neviem či pod tlakom lekárov, niektoré príspevky vymazávajú. A vôbec ľudia majú obavy hodnotiť lekárov, zvlášť zubárov, pretože ich nie je dostatok. Zmena lekára je v zákone povolená, ale ak ich niet, je to nanič. Pacienti nedajú hodnotenie ani vtedy ak je lekár-zubár známy alkoholik. Odvahu hodnotiť nadobudne iba ten, ktorému sa podarí nájsť si lepšieho, iného, alebo ten kto je veľmi spokojný so svojim lekárom akejkoľvek špecializácie.

jukiko

Musí zplatit hypotéku a študium pre svoje deti.musí isť vo svojom odbore hore,konkurencia.
a sestrička dr. straži a selektuje pacientov, aj keby chcel tak ma oči.
a niekedy sa spoja proti pacientovi to sú váčšinou baby.
nemože sa dr. zastať pacienta pred sestričkou ani jej nič vytknúť lebo by bolo zle.
niekdy robí prace za sestričku-lebo ona nevie. vačšinou pri sestričkách profituju pacienti muži-lebo je to druhé pohlavie.
poriadne sa k doktorovi niekedy nedá dostať, ani nemožte povedať poriadne čo potrebujete-lebo sestrička počuva a dotoho kecá.
musíte si sami vybrať čo vám vyhovuje.
nikdy doňho nevidíte, ma dosť obmedzení.
baby riadia štat

jukiko

Musí zplatit hypotéku a študium pre svoje deti.musí isť vo svojom odbore hore,konkurencia.
a sestrička dr. straži a selektuje pacientov, aj keby chcel tak ma oči.
a niekedy sa spoja proti pacientovi to sú váčšinou baby.
nemože sa dr. zastať pacienta pred sestričkou ani jej nič vytknúť lebo by bolo zle.
niekdy robí prace za sestričku-lebo ona nevie. vačšinou pri sestričkách profituju pacienti muži-lebo je to druhé pohlavie.
poriadne sa k doktorovi niekedy nedá dostať, ani nemožte povedať poriadne čo potrebujete-lebo sestrička počuva a dotoho kecá.
musíte si sami vybrať čo vám vyhovuje.
nikdy doňho nevidíte, ma dosť obmedzení.
baby riadia štat

hujuju

Ale niekedy je to tak, že sa bojí aby na nho nepovedal pacient zle, tak pre istotu mu niečo dá aby nahodou nepovedal.niektrí sú takí že im stačí rada. Ale vačšinou chcú profitovať, musia vykriť náklady.
ako kde,inač športom Slovenska je chodiť po lekároch, ja takému neholdujem.
predstavte si že má dennodene pacientov-asi mu to naozaj leze na nervy.