Túto tému som založila preto, lebo som sama v minulosti trpela úzkosťami a depresiami a hľadala som radu aj v diskusiách na tomto fóre. Chcem len dodať silu všetkým ľuďom, ktorí trpia týmito chorobami a povedať im, že si musia veriť a dá sa z toho dostať. Navštevovala som aj psychiatričku a brala lieky, som už viac ako rok bez liekov a iných utišujúcich prostriedkov. Ako sa hovorí, všetko zlé je na niečo dobré a mne táto choroba dala dosť veľa. Uvedomila som si, že šťastie je v maličkostiach a človek si je jeho strojcom sám. Za ten rok som skončila úspešne školu a našla som si prácu, kde je komunikácia s ľuďmi základom a vrtochy úzkosti tam nemajú šancu. Všetkým vám držím palce a ak sa niekto z toho pekla tiež dostal, pridajte svoj príbeh a povzbuďme spolu tých, ktorí s týmito hnusobami ešte bojujú.
Úzkosť a depresia - vyliečenie a prekonanie samého seba
udeň.
Potrebujem radu. Moja dvanásťročná dcérka ma dva mesiace diagnostikovanú depresívnu poruchu a vážnou úzkostnou poruchou a sociálnou fóbiou. Nedokáže nikde ísť sama. Je po hospitalizácií. Neviem ako sa v takýchto prípadoch rieši škola kedže podľa lekárov je to liečba minimálne ročná na zvládnutie stavu. Prosím Vás poraďte mi.
Ďakujem.
Poznám mladích ludí s podobnými problemami ... je x možností , čo spôsobuje stres , úzkosť , depresiu , či už to sú problémi v škole ( práci ) , vzťahy , rodina atď. dôležité je neuzavrieť sa do seba a pred svojím okolím .Ak máš okolo seba niekoho , komu môžeš dôverovať tak ho požiadaj o pomoc . Nehanbi sa zdôveriť so svojími problemami .Určite potrebuješ zmenu v živote , len sa neuzavri do seba ! Lieky tiež nie su vhodné kedže majú vedlajšie účinky a môže viesť k závislosti . Ja osobne by som zmenil prostredie , zoznamoval by som sa s novými ludmi a začal by som sa venovať koníčkom , ktoré by ma bavili . Napríkald taká prechadzka do prírody , beh , či jazdenie na bicykli sú výborné pre relax . Navyše na internete je mnoho lúdí , ktorý si hladaju priatelov na nejaké spoločné akcie tak sa k nim pridaj a uživaj si život .Mal som podobné problemy , keď som poznal len pracu a domov ( domased ) , nikam som nechodil a nemal som priatelov tak som sa to rozhodol zmeniť a začal som chodiť na rôzne akcie , našiel som si vela dobrých priatelov a život sa mi zmenil . Určite človek by mal mať okolo seba priatelov , ktorý ho podržia ak to potrebuje . Vždy mame možnosť vybrať si správnu cestu :-)
Poznám mladích ludí s podobnými problemami ... je x možností , čo spôsobuje stres , úzkosť , depresiu , či už to sú problémi v škole ( práci ) , vzťahy , rodina atď. dôležité je neuzavrieť sa do seba a pred svojím okolím .Ak máš okolo seba niekoho , komu môžeš dôverovať tak ho požiadaj o pomoc . Nehanbi sa zdôveriť so svojími problemami .Určite potrebuješ zmenu v živote , len sa neuzavri do seba ! Lieky tiež nie su vhodné kedže majú vedlajšie účinky a môže viesť k závislosti . Ja osobne by som zmenil prostredie , zoznamoval by som sa s novými ludmi a začal by som sa venovať koníčkom , ktoré by ma bavili . Napríkald taká prechadzka do prírody , beh , či jazdenie na bicykli sú výborné pre relax . Navyše na internete je mnoho lúdí , ktorý si hladaju priatelov na nejaké spoločné akcie tak sa k nim pridaj a uživaj si život .Mal som podobné problemy , keď som poznal len pracu a domov ( domased ) , nikam som nechodil a nemal som priatelov tak som sa to rozhodol zmeniť a začal som chodiť na rôzne akcie , našiel som si vela dobrých priatelov a život sa mi zmenil . Určite človek by mal mať okolo seba priatelov , ktorý ho podržia ak to potrebuje . Vždy mame možnosť vybrať si správnu cestu :-)
Zdravím Vás...som mamina 14-ročnej dcéry...mala šikanu od spolužiakov z toho dôvodu, že začala počúvať metalovú hudbu...zmenila obliekanie...ako rodičia sme na tom nič zlé nevideli, lebo v mladosti sme túto hudbu počúvali tiež...ale kvôli tomu stratila kamarátov, šikanovali ju za to, aká je psychopatka, satanistka, hlavne psychicky a cez soc. siete..prestúpila na inú školu, kde bolo všetko OK, ale začali sa prejavovať triašky, rezanie po nohách, záchvaty plaču...navštívili sme psychologičku, ktorá je OK, ale doporučila psychiatra...tiež sme ho navštívili a celkom nás sklamal...všetko rezolútne zamietol, nariadil hľadať kňaza a exorcistu...v 21. storočí...dcéra má pocity strachu, úzkosti...podľa jej slov nič zlé nerobí...ako rodičia sa veľmi trápime a nevieme jej pomôcť. najhoršie je to v škole, ona si všetko uvedomuje a to ju ešte viac ničí...ak môžte, dajte nejakú radu, ako to zvládnuť :) ďakujem veľmi pekne :)
Ano.Člověk nejdříve musí pochopit, že je na to sám a že jediný , kdo na jeho stavu může něco změnit, je on sám.Říká se, že se z toho člověk nemůže dostat bez pomoci, ale to není pravda.Psychiatři mají v pohotovosti vždy nějaké tablety, ale ty neřeší "příčinu" , jen mírní, ale pozor nevyléčí následky. Lidi získávají mylný dojem , že jejich případ potřebuje individuální přístup, jistě tyto věci jsou citlivé a člověku se žádá chápavé ucho.Jenže stejně to nic nemění na tom, že tuhle bitvu musí vybojovat každý sám a především sám za sebe a pro sebe.Všechno je v hlavě.Těžko se léčí někomu, který žije například ve špatném vztahu, jen je příčinou jeho stavu.Musí z kola ven.Už slyším jak voláte, tobě se to řekne, jsou tady ohledy, co rodina, co děti atd ...No všichni se na vás nakonec stejně vykašlou až nebudete už vůbec k ničemu.Včetně vašich dětí.Společnost, tudíž jednotlivci, z ní se předci skládá, uznávají jen silné jedince a ty "slabší" dříve nebo později stejně zavrhnou. Proto je motivace jednoduchá.Udělám to sám pro sebe ! Naučit se vážit si sám sebe !
Není to legrace, je to boj především sám se sebou a ten je vždycky nejtěžší, ale ne nemožný.
Počuli ste o alternatívnej metóde liečenia Cesta? Brandon Bays zostavila túto metódu na základe vlastných skúseností a poznatkov o tom, že telo má schopnosť sa samo uzdraviť. Cieľom je preniknúť do najhlbších spomienok, potlačených emócií, ktoré sa za roky premenili na bloky a tieto vnútorné bloky odbúrať. V mnohých krajinách je táto metóda uznávanou formou liečenia aj v zdravotníckych zariadenia a v Holandsku je dokonca preplácaná poisťovňou ako liečba pre štátnych zamestnancom, ktorí trpia syndrómom vyhorenia. Či už trpíte depresiami, uzkostnými stavmi alebo fyzickými problémami, odpovede sú skryté vo vás, treba ich len nájsť.
Pri vypiti energetickeho napoja ma trasie, zle sa mi dycha, mam depresivne pocity, pocity uzkosti a silne busenie srdca. Raz sa mi stalo ze som sa povracal. Aj napriek zlym pocitom energeticke napoje pravidelne pijem lebo mi velmi chutia. Neviete mi poradit preco po vypiti obycajneho drinku mam taketo stavy?
ahojte-od detstva mávam často melanchonicke nalady a fakt, že som užívala velmi dlhu dobu drogy, tomu asi tiež dost napomohol, ale aj tak sa chcem spytat, ci ma niekto podobný problem, alebo ci nevie niekto ako si mam pomoct... ide o to, že ma pravidelne prepadne pocit uplnej uzkosti az paniky, ked si spomeniem na nieco co sa uz udialo, tak to vo mne vyvola smutok a neviem sa na nic ine sustredit. toto su len take príznaky v skratke, ale ak by mi niekto vedel pomoct-popisem podrobnejsie-dakujem
Dobry den mavam depresiu a uzkost co mam robit aby mo bolo dobre ja viem ze je to tazske ale neviem ako mam ist dalej stym hnevam sa na seba sama ze je nieco nie dobre asi tak stava si to stale tak som stoho mimo niekedy si hovorim ze je mi je smutno a potom som zase vesela tak je to zmnena nalad neviem ako mam stym bojovat tazsko sa mi otom hovori . moj partnter to nevie pochopoit ze je to take vazne beriem lieky uz dost dlho bola som na lieceni ale tam mi nepomohli .tak dakujem miska.
Nechcem nikomu nič vyčítať, ale máme fakt nejako veľa tej depresie.
Však, keď jeden druhého dávame len dole a závidíme si ako šialení, tak niet sa čomu čudovať:-)