Ahojte, trpim nadmernym ochlpenim, ciastocne si ho odstranujem no najviac ma trapi v okoli bradaviek, kvoli comu sa hanbim ukazat pred priatelom Vysledky vysetreni u gynekologa aj endokrinologa boli v poriadku Ako si mam pomoct?
Nadmerné ochlpenie - ako si mam pomoct ?
januska,
ja som si ten kren depila... kupila cez net a pouzivala som ho, je to nieco na baze odfarbovaca,resp. zosvetlovaca ale v kreme. zaraba sa z dvoch tub v takej prilozenej misticke. nechaj si ho dlhsie posobit a fakt zosvetli. ja som zacala teraz chodit na laser a vidim fakt super pokrok a som rada,ze som do toho investovala
JOLEN je krem,ktory Ti chlpky odfarbi na svetle.Ja si ho kupujem v Anglicku v predajniach Boots za 5 libier maly,za 10 libier velky. Baby prosim urcite si chlpky na tvari/rukach neoholte.Odfarbite si ich Jolenom alebo niecim podobnym
má už niekto skúsenosti s krémom na odfarbovanie chllpkov depilissima crema decolorate?? pomáhaa? oplatí sa?? ak áno tak napiste prosim.. ja mam tiez chlpky na licaach aj na brade a dobreze nie na celej tvari a je to dost neprijemne, tak neviem ci ich odstranit alebo len odfarbit.. prosiim :(
Ahojte.Ja mám tiež taký istý problém ako opisujete všetky.Nečítala som síce všetky príbehy ,ale pár čo som prečítala ja totožných so mnou.Mne zistili PCOsyndróm z gynekol.hľadiska,pretože nemôžem otehotnieť.A ak si aj nájdete informácie o PCO syndróme,tak je tam aj nadmerné ochlpenie,čiže máme v sebe aj testosterón.Prešla som rôznymi vyšetreniami,kým na to prišli.Predpokladám,že máte tiež problém s otehotnením.Ahojte.
Ahojte baby. Mám rovnaký problém. Je mi smešne alebo možno aj do plaču keď sa nejaka holka sťažuje že ake ma chudinka zarastene nohy a pritom tam ma zopar takmer nevididelnych chlpokov. Alebo 5 chlpkov okolo bradavky ktore sa daju za minutu vytrhnut s pinzetou. Ja mam čierne chlpy od hlavy po paty. Po holení sa mi všetko zapáli a po vytrhávaní strojčekom mi zarastajú pod kožu a vyzerá to ešte horšie. Okrem toho keď sa večer oholím tak ráno sa môžem znova. Pozerám na tie krásne letné šatočky vo výkladoch ale nikdy som na sebe také namala.Od puberty keď sa to začalo neznášam leto, nikdy nenosím sukne ani kratke nohavice, ziadne tricka z kratkym rukavom. Citim sa ako idiot ale vzdy lepšie ako tie pohlady na opičie ruky a nohy.Prisla som v puberte o vela kamaratok lebo som nikdy s nimi nechcela ist na chatu, na kupalisko... Postupne ich to prestalo bavit ma prehovarat. Milujem zimu ked sa mozem skryt pod hrube svetre. Teraz mam uz 25 a trapi ma to stale rovnako ked nie viac. Niekedy mam pocit ze by som potrebovala pomoc psychologa. Zijem s priateľom už 3 roky a stale sa pred nim hanbim. Niekedy mi mama vycitala ze som dlho v kupelni ale mna to vobec nebavilo pol hodiny sa trapit so ziletkou. Kedy uz niekto vynajde nieco co nam pomôže???!!!
aj ja mam tento proble mozem robit hocico no stale nic. Ked som bola mladsia tiez sa mi moji spoluziaci v skole smiali a ohovarali ma zato ale ani jedna z nas zato nemoze .Brusko ani zadok radsej neriesim a ani chrbat , ruky si odfarbujem pravidelne ako aj chlpky nad perov , nohy si pravidelne depilujem a snazim sa co najcastejsie lebo po depilacii su chlpky jemnejsie.Teraz sa kôli tomu az tak netrapim ved nas zivot ma taku istu hodnotu ako zivot inich tak preco sa zbitocne odsudzovat .
jane00.,tak si na tom skvele, ked mas par chlpov,tam kde by nemuseli byt..no ja mam uz nieco comu sa vravi choroba..nebudem rozoberat kolko chlpov mam a kolko centimetrove su..proste tricko s tristvrtovym rukavom neprichadza do uvahy(potom si vies domysliet ostatne?).. Myslim si,ze moje telo je skarede,milujem sa s priatelom po tme,chcem ho usetrit pohladu na mna..ale aj tak vie,ze som ochlpena viac nez on..Nemam ziadnu predstavu o buducnosti,len sa prestahovat niekde na severny pol,kde budem zahalena az po usi. Inak naozaj neviem. Peniaze na laser nemam,kedze moje ochlpenie zabera celu cast mojho tela,trhanie je stale viac bolestivejsie a sposobuje mi krvacanie,kedze moje chlpy su uz poriadne silne a hrube,pomoc doktorov je neefektivna. Mam uz odskusane vsetko. Viem,ze ma chces povzbudit a velmi pekne Ti za to dakujem. Ale ja nemozem zit bez predstavy mojej buducnosti. Ako kazda zena tiez by som chcela mat deti,ale vo svojom ohavnom muzskom tele ich nedokazem vynosit.A tiez nedokazem dat zivot svojim detom,pretoze budu mat rovnaky zly zivot ako ja. Zazila som uz aj to,ze som mala pracu,pri ktorej som mala povedane si obliect bluzku so znackou predajne(samozrejme kratky rukav),po case som bola vyhodena s ineho dovodu,ktory vlastne ani neexistoval.Keby ma zamestnavatel vyhodil z diskriminacie,ze som na voziku,mohla by som ho udat.Mozte zamestnavala udat z diskriminacie,ze sa mu nepacilo,ze mate na rukach opicie chlpy?..
Dakujem za povzbudenie,ale ja som uz tak zakomplexovana realitou,ze ma to nepovzbudi. Neverim,ze si niekto o chlpatom zenskom tele mysli,ze je to sexi.Velky zadok,alebo male prsia mozu byt zriedka sexi,ale moje chlpy nikdy.
ja mám tiež problém s ochlpením,mám čierne vlasy tak je to ešte viac výrazné,ale ja to mám z hormonálnych liekov,jedno liečia a iné vytvárajú.Na tele ma to až tak netrápi to sa dá skryť,alebo oholiť,horšie je to na tvári.Manželovi je to síce jedno,ale ja trpím,nad hornou perou si to vytrhávam tak dlho,že už mi ani tak veľmi nerastú a ked tak sú už jemnejšie,a po bokoch a na brade to riešim odfarbovaním,sú potom jemnejšie a nieje ich tak vidno.Ale aj ked mi to vadí,žiť s tým musím tak čo už.