Mozno sa Vám bude zdat moj problém smiešny ,banáalny a neviem aký ešte .. Mne osobne však dosť prekáža. Ako už v názve témy je uvedené ... Priateľ nejako extra neovláda gramatiku . Raz sme sa o tomto niečo bavili a on mi povedal že v škole mu išlo všetko len nie diktáty... Ale nemožem si pomocť ked mi napíše do sms pýsal som ti , chvýla, cvyčit,pítal som sa.... Proste ma to hrozne irituje..Aj ked mi niečo okomentuje na fb alebo tak .. A takéto chyby. Mám mu to povedať,naznačiť, alebo ako ? ?! Je zlatý rozumieme si ,lúbim ho ... Ale ..Toto mi proste vadí . Neviem si pomocť... :((
Vadí mi priatelova gramatika....
Prečo mi to stále tak HROZNE MOC!!! prekáža??://Prosim aj chlapov,nech mi to vysvetlia :P
lucka: dobre, tak to teraz nechaj tak. z mojich doterajsich pozorovani totiz viem povedat, ze muzom iste informacie prichadzaju do mozgu so znacnym oneskorenim.. asi ako keby si posielala list do prahy cez banglades :) a ked uz to konecne spracuje, tak to poda ako svoj skvely napad. nechaj, neries. zaloz ako: misia splnena :)
p.s.: nie som feministka, nemam nic proti muzom. kazde pohlavie ma svoje pro a svoje kontra, tak to proste v prirode je. a je to tak dobre.:)
Ja som mu to uz skusala navrhnut.. Ale tak teraz sa uchytil v pomerne dobre platenej práci ktorá ho aj bavi tak neviem no .. Nechcem ho tlacit, uvidime casom ..
lucka: toto je uz horsie, z dlhodobeho hladiska. dufam, ze nebudem mat pravdu, ale odstupom casu sa tento problem bude prehlbovat. on bude trpiet komplexom menejcennosti a ty budes mat vecny pocit viny, ktory ti tym sprostredkuje. skus mu navrhnut, nech si spravi dodatocne maturitu. v dnesnej dobe je na to moznosti vela. a nech to nerobi pre teba, ale hlavne pre seba. uskodit mu to v buducnosti nemoze, skor iba pomoct. ale nenut ho, musi to chciet sam.
Dakujem pekne za vase nazory.... Suhlasim s vami . Nechcem z toho robit vedu , iba ma zaujimalo co si o tom "problemiku " myslíte vy :) A mojho priatela trapi este jedna vec. Ja studujem na Vs a on si nespravil ani maturitu ... A ja mu nedokazem vytlct z hlavy ze mne to fakt nevadí ..
ani mojmu priatelovi gramatika nejde, pritom ma vysoku skolu a je fakt inteligentny...a takych ludi poznam viac...ja ho vzdy opravim ked nieco napise zle, robime si z toho srandu...pokial je jeho najvacsia chyba toto, tak je to skvele :)
ahojky.
môj posledný priateľ tiež nevedel gramatiku. inak vysoká škola, sčítaný, inteligentný..len občas plietol pri písaní aj písmenká, tuším disgrafia sa to volá. ja som práveže pravý opak, dosť si na to potrpím, vždy ma odpudzovali chlapi, čo mi napísali niečo s pravopisnou chybou,ale pri ňom mi to nevadilo, bo som ho ľúbila:) ale niekedy,ked okomentoval na fb zle, som mu hned napisala, kde je chyba a opravil to :D lebo som sa trošku hanbila, pravda.
lucka: ak mas dobry vztah, kde si spokojna a mas z jeho strany vsetko, co mas dostavat...lasku, pochopenie, oporu, pomoc.. je hlupe riesit hluposti a naozaj to nemyslim v zlom. ak by si teraz urobila chybu, tak ju neskor budes velmi lutovat.
toto nie je dovod na rozchod, nezahadzuj svoje stastie. radsej mu pomoz.. predsa ti sam povedal, ze mu slo vsetko iba toto nie, takze hlupy urcite nie je. stavim sa, ze aj on sam sa za to hanbi.. je na tebe mu s tym pomahat, ak on bude chciet. nemyslim, ze to odmietne. je teraz na tebe, co urobis, ako sa k tomu postavis.
Viem co je to za ochorenie.. Ale tymto moj priatel naozaj netrpí ..
ako vies ze je to len z jeho lenivosti? moze byt disgrafik. my mame takeho profesora na vysokej skole a tiez pise tak ako mu pride a povedal nam ze mu to objavili pomerne dost neskoro a kazdy ho len do vtedy dcudzoval ze je hlupy lebo nevie pisat....ale pravda sa ukazala neskor...skus sa zamysliet nad tym ci je to z tohto dovodu alebo je to fakt lenivost