Mozno sa Vám bude zdat moj problém smiešny ,banáalny a neviem aký ešte .. Mne osobne však dosť prekáža. Ako už v názve témy je uvedené ... Priateľ nejako extra neovláda gramatiku . Raz sme sa o tomto niečo bavili a on mi povedal že v škole mu išlo všetko len nie diktáty... Ale nemožem si pomocť ked mi napíše do sms pýsal som ti , chvýla, cvyčit,pítal som sa.... Proste ma to hrozne irituje..Aj ked mi niečo okomentuje na fb alebo tak .. A takéto chyby. Mám mu to povedať,naznačiť, alebo ako ? ?! Je zlatý rozumieme si ,lúbim ho ... Ale ..Toto mi proste vadí . Neviem si pomocť... :((
Vadí mi priatelova gramatika....
bonn, nikto tu nevravi, ze taky clovek neexistuje, no naozaj je skor vynimkou ako pravidlom, ja som osobne po tych styroch rokoch k tomu ziskala taky vnutorny odpor, ze mne ked niekto napisal "co robys?" tak som automaticky ani neodpisala... mohol to byt skvely clovek, no mne stacilo tych par rokov v zivote a uz by som to dalej nezniesla a naozaj je pravda, ze v mnohych pripadoch sa to skor spaja s nizkym intelektom... a ak nie, tak to iste nezacne nejak nenormalne partnerovi prekazat ak je po inych strankach skvely rozhladeny clovek
neda mi nenapisat, ale clovek, ktory neovlada gramatiku vobec nemusi byt tupy....nechapem ako si to aj mozete dovolit povedat....mozno to na niekoho sedi, ale netreba hadzat vsetkych do jedneho vreca....poznam kopu sikovnych ludi, rozhladenych a inteligentnych, pricom gramatiku neovladaju a nikdy ani nebudu, hoci mali snahu ucit sa ju.....zila som s jednym takym, a ten clovek mal od tupeho velmi daleko....nikdy neviete, ci ten clovek nema nejaku "dys-ku", poruchu pozornosti atd. a problem s gramatikou je na svete....neznamena to vsak, ze v ostatnych ostatnych oblastiach nemoze byt vysoko nad priemerom......
Noo, to co si napisala o tom, ze kto neovlada gramatiku je vacsinou aj doslova tupy sedi na mojho ex ako rit na serbel a aj na expriatelku mojho manzela... ja verim tomu, ze na tom nieco bude, preto som lucke pisala nech si zvazi aj to ci je to inak skutocne rozhladeny a inteligentny clovek... samozrejme gramatika nemusi byt dokonala, kazdy robime chyby, ale aku-taku uroven by mat mala...
Je to veľký problém a mala by si to riešiť...neviem čo je to za človeka ale ja mám skúsenosť s tým, že ten čo nevie gramatiku je poväčšinou celý nejaký tupý. Pritom gramatika je tak veľmi jednoduchá, pri písaní na nete ti chybné slová aj podčiarkne, len tupec to nevidí a nedokáže sa s tým popasovať. Povedz mu že ťa to trápi a že to vidíš ako veľký problém..
luci, zvaz to, rozhode zo vsetkych stran, ak by to bol inak rozhladeny clovek, zodpovedny, spolahlivy, ktory sa vie obracat a ty sa s nim nenudis a ani ho nemusis za rucicku vodit (tak ako som to ja s mojim ex mala), tak to stoji za diskusiu, ale ak nie je vsetko v tomto smere tak ako by si si predstavovala, tak sa to casom bude len zhorsovat a aj tvoj odpor k jeho nedokonalostiam... nevravim, ze existuje dokonaly chlap, no ludia si musia sadnut, lebo kazdemu vadi nieco ine a kazdy ma inde priority...
gramatik, asi ta sklamem, ale to zdaleka nie je vsetko o spravnom pravopise :-DDDDDDDD
Ovládam perfektne gramatiku, ktorá sa so mnou vyspí? :-D
Isabella dakujem Ti velmi pekne za názor... Vidím že nie som jedina ktorú ide šlak trafit ked číta sms od frajera..
lucka, poznam ten pocit, mala som priatela, ktory pisal take smsky, ze mna obcas porazalo, nikto iny to nevidel, ale ja ano a priserne mi to prekazalo, ale sama som si hovorila, ze to nie je predsa problem, ze ak ho lubim na toto sa nehladi... aj on nemal maturitu a ja som studovala na vs, jemu to nevadilo, ale on bol bohuzial aj inteligencne na inej urovni, teda maturu by asi ani nebol zvladol, ale stale som to v sebe popierala aj ked mi to tak prekazalo, stale som si vravela, ze predsa laska nie je o vzdelani, nie je o gramatike... stale som mu vyznam cudzich slov vysvetlovala, aj tak si to nezapamatal, nikdy som ho na chyby nejak neupozornovala, aj ked som mu povedala, ze by mohol trocha s rozmyslenim pisat... bohuzial... pridali sa casom aj ine problemy a po takmer styroch rokoch som sa s nim rozisla... dnes osobne ma striasa pri predstave mat pri sebe tak malo rozhladeneho muza, ktoreho treba vodit za rucicku a od ktoreho ma irituje snad kazde druhe napisane slovo + vyjadroval sa velmi narecovo...
dnes mam manzela, nema sice vysoku skolu (ma "len" maturitu), ale zato sa vie v zivote obracat, je spolahlivy, zodpovedny a rozhladeny v mnohych smeroch a v gramatike sme na jednej urovni, kazdy sa niekedy dopusti chyby, ale to sa stava, hlavne, ze to nie je pravidelne (inak on mal tiez podobnu skusenost a na jeho byvalej priatelke mu tiez ta gramatika strasne vadila)... drzim palce, ak ti to velmi vadi, tak je to zle, urcite mu to povedz, ak by si citila aj ine rozdiely ako aj ja pri svojom expriatelovi, tak nad tym urcite pouvazuj, ja som po tej skusenosti doslova mala odpor k chlapovi, ktory mi prvu spravu na nete poslal so strasnou hrubkou, pritom mohol byt uplne v pohode, ale skoro 4 roky s takym chlapom s clovekom urobia svoje...