Vadí mi priatelova gramatika....

Príspevok v téme: Vadí mi priatelova gramatika....
LuciaWWW

Mozno sa Vám bude zdat moj problém smiešny ,banáalny a neviem aký ešte .. Mne osobne však dosť prekáža. Ako už v názve témy je uvedené ... Priateľ nejako extra neovláda gramatiku . Raz sme sa o tomto niečo bavili a on mi povedal že v škole mu išlo všetko len nie diktáty... Ale nemožem si pomocť ked mi napíše do sms pýsal som ti , chvýla, cvyčit,pítal som sa.... Proste ma to hrozne irituje..Aj ked mi niečo okomentuje na fb alebo tak .. A takéto chyby. Mám mu to povedať,naznačiť, alebo ako ? ?! Je zlatý rozumieme si ,lúbim ho ... Ale ..Toto mi proste vadí . Neviem si pomocť... :((

luciawww

baby tak prave si s nim pisem.. A on mi napise ze ! Pýsal som ti.. Som ho opravila, a on ze ! Vydíš uz sa pletiem ... A potom ze nekrityzuj ma tolko , co budes dnes robyt ???

No nerozculilo by vas to ????? No mna ANO .. Kurna preco ma nechápe...... ??! Este ja ho kritizujem ..

isabella

tam malo byt, ze som ho presviecala na maturitu... koniec je troska popleteny, no ale to je to, chybujeme kazdy, len je otazne v com a ako ;-)

isabella

taaak deti moje, ja sa este zapojim, ja mam tiez rada vedla seba muza ktory ma moze niecim obohatit, povedzme aj vedomostne... a nastastie takeho naozaj mam, podla mna by mali byt partneri inteligencne na rovnakej urovni, aku rolu tam hra uroven samotnej gramatiky a do akej miery je alebo nie je akceptovatelna, to je treba nechat na tych ludoch... co sa tyka podvedomia, rofl, neverim, ze ty nad kazdym jednym slovom co tu teraz pises rozmyslas... a pozri sa, predsa pises uplne prirodzene spravne... samozrejme ked pise clovek seminarku, bakalarku, diplomovku, tak este zvlast vsetko kontroluje a asi tisic krat po sebe cita, ja som pisala v cudzom jazyku, takze o to viac som po sebe kontrolovala...
kedysi by som s tvojim nazorom bez vyhrad suhlasila, hlavne v obdobi ked som sa snazila s takym clovekom vztah udrzat, no casom som si pri nom zacala pripadat fakt ako ucitelka, kazde cudzie slovo som vysvetlovala (uspech ziadny, nezapamatal si), nepresvedcila som ho aby skusil spravit maturitu (asi by ju aj tak nespravil), nemal rozhlad v ziadnom smere a moju osobnost nijako neobohacoval... moj manzel sa pohybuje v dost specifickej a zaujimavej profesii a napriek tomu, ze ja som zamerana inym smerom, milujem literaturu, cudzie jazyky a matematiku... a on je teda na druhu stranu na technicky smer, tak sa vieme navzajom obohacovat a o tom to je a ake ma kto kriteria na partnera to je kazdeho vec, pretoze nie my, ale on s nim bude zit, takze v prvom rade musi vyhovovat jemu a nemozeme si ho za jeho kriteria odsudzovat, pretoze nie nas, ale jeho by z takych nedostatkov porazalo a viedlo by to ku konfliktom...

jajka001_

iq suvisi skor s matematikou a logikou, povedzme ze su typy, ktorym idu skvele ti matematicke odbory ale pisanie im az tak nejde - lebo na to nie su zamerani.

zazula25

rofl: nemyslim, ze je spravna oddelovat citanie od pisania - su to sice dva pristupy k textu, ale oba vznikaju v tej istej casti mozgu. Co sa tyka toho, ze by mal clovek rozvijat len to co ho bavi, tak to by sme sa asi daleko nedostali :)) Sestra aj mama su ucitelky, ja sama mam tiez vystudovanu pedagogiku, aj ked sa tomu nevenujem, ale vzdy nas viedli k tomu, aby sa clovek rozvijal vsestranne. Ak je niekto skvely napriklad v biologii, to neznamena, ze sa teraz budeme orientovat len na nu - treba ho viest k tomu, aby si poradil so vsetkym a to, co ho bavi, tak tam mu sice dat viac moznosti, ale nezanedbat to ostatne. Pre selektivny pristup je casto kritizovany Americky model vzdelavania. Ja tvrdim, ze ak clovek chce, tak sa nauci vsetko . nemusi byt genialny, ale istu uroven dosiahne - to plazi aj o gramatike.

ele

neviem preco, ale stale to vo mne rezonuje ze gramatika suvisi s IQ, mozno to tak nie je, neviem. Gramatikou nemylsim iba i,y ale aj celkovu strukturu vety, myslienkove pochody(to uz nie je gramatika, ale je to velmi dolezite)

ele

rofl, jasne ze aj ty mas v niecom pravdu, kazdy piseme za seba a jasne ze som to vnimala skor tak globalnejsie, nesuvisi to cisto iba s gramatikou, u mna je to aj vzdelanostna otazka toho ktoreho cloveka. Neviem preco, ale mam rada muzov, co vedia viac ako ja, ktori mi nieco davaju, obohacuju ma, konkr. hovorim o jednom muzovi.

rofl

ele nechce sa mi verit, ze keby si mala chlapa, ktory by ti vo vsetkom sadol, len gramatika by bola problem, ze by si ho nechcela.

mne sa skor zda, ze je to skor nieco ako: nema maturitu, nema vseobecny prehlad, nevie si zapamatat jednoduche veci a este aj gramatiku nevie. tak sa s nim rozidem. inak povedane, vadia ti ine veci a ta gramatika je len detail. a preto ten rozchod a nie kvoli gramatike. ale mozno sa mylim. :)

rofl

ele pracuje aj podvedomie ale to ako pracuje zalezi aj na cloveku. ked raz niekto nema predpoklad na to aby vedel dobre gramatiku, tak si myslim, ze ju nikdy nebude dobre vediet. moze je zlepsit ale svoj nedostatok neodstrani. mozno keby na sebe ozaj tvrdo makal, tak by sa mu to podarilo, ale tu sa mi nuka otazka ci by to nebola strata casu a ci by sa radsej nemal rozvijat v oblasti, ktora mu ide. ked raz niekto nevie matematiku alebo chemiu, tak naco sa nou trapit, zameriam sa na jazyky ak mi to ide. a ked sme uz pri tom citani, je to iny proces ako pisanie. pri citani si pravdepodobne osvojis gramatiku, ale to neznamena, ze ked budes pisat, ze ju budes vediet aj pouzit.

isabella tiez uz som to chcel uzavriet. respektujem vase nazory ale stojim si za svojim.