Akne, akne a stale akne asi do konca zivota

Príspevok v téme: Akne, akne a stale akne asi do konca zivota
edinna

ludia mam 21 rokov a stale mam akne .. chodik ku kožnej ktora mu stale predpisuje toiste kazde 2 tyzdne mi hovori ze sa to zlepsuje ale vobec sa to nezlepsuje pretoze vyrazky mam stale. v puberte som si stale rypala do tvare cize mi ostali jazdy..nie aztake moc ale predsa.. tekuty dusik aj keby na mna vyliala mi nepomoze na ne...stale si zapisuje ze s ami to zlepsuje no vobec nie. ved to vidim sama ona ma chce oklamat ale jednoducho medzi tymi dvoma tyzdnami sa mi tvar zhorsi... obcas mi to zas neda pokoja.. ale ked aj 2 tyzdne sanedotnkem tvare tak stale mam tie male otravne vyrazky... mozem si cistit tvar kolko chcem no nepomaha.. skusala som antukoncepciu ale to uz radsej nie lebo mi boloz nej na nevydrzanie aj ked som mala plet behom tyzdna bez vyraziek tak som nevydrzala.. pocula som ze brat roacutan mozu aj zeny.. lenze bojim sa.ze moja doktorka ma posle kadelahsie s tymto napadom.ale ja som z toho zufala milionkrat som plakala koli tomu uz od puberty mam takuto hroznu tvar..nebavi ma nosit mejkap do konca zivota, zavidim tym dievcatam ktore vyjdu von aj bez neho...:( som z toho naozaj zufala..vela ludi ma podobny problem ale ja som ten typ cloveka ze skusam vsetko mozne a nic nezabralo.. nachvilu pomoze a zase odznova..nenavidim mejkap.. no musim si ho davat :( uz ma to fakt hrozne nebavi ako ma moja hrozna plet obmedzuje...nici mi to radost zo zivota a celovo to posobi na moju psychyku no ja s tym chcem uz raz a navzdy skoncovat :(

hassy

baby aneskusali ste niektore kozmetiku sanoflore? mne doniesla kamsoka zo zahranicia vzroky a je uzasna, len ju nikde neviem najst na SR :/ je to prirodna kozmetika, ziadne parabeny a podobne sr**ky... inak cos a tyka makeupu ja mam dermablend a je pravda ze je drahsi ale ja ho mam uz rok a pol a este stale je ho tam dost kedze ho staci vazne uuuplne malicko:)

Lucik22

Siisa 25

Vichy som pozerala aj ja, ale ten cenovy rozdiel medzi nim a Dermacolom je velmi velky a nemam penazi na rozhadzovanie. Takze uz asi 3 roky pouzivam Dermacol, ale miesam ho s penovym make upom, asi pol na pol. A na tvar pouzivam nekomedogenne len kremy a to Sebium AKN a Eucerin.

A co sa tyka tej stravy tak to vsetko sa jednoducho vylucit neda. Clovek potrebuje aj mliecne vyrobky, ja som bola vegetarianka asi 3 roky, jedla som aj malo mliecnych vyrobkov ale to nieje urcite spravne.... NAJDOLEZITEJSIE je nejest vela cukru(myslim kolaciky, keksiky), ovocie sa moze. Mne napr. robi zle kava, z tej sa vyhadzem, vraj aj paprika moze robit zle na plet

redhead

Pre kiki00

Prepac ale mam o tom dost vela nastudovaneho,dokonca odporucanie od specialnej doktorky...Ako mi vysvetlis to,ze pred dvoma mesiacmi som mala po tvari zapalene hrboly,mala som depresie zo strasnej pleti a po dvoch mesiacoch upravenej stravy je to takmer o 80 percent lepsie? A to si nenatieram na plet absolutne nic,neberiem ziadne lieky na plet...Ano v ovoci je takisto cukor ale akasi rovnovaha v tele musi byt cize ked kazdodenny.prisun sladkosti,cokolady atd. nahradis cerstvym ovocim,nic nepokazis...Kludne si najdi na nete protikandidovu dietu alebo si pozri tu na fore diskusiu s nazvom ''si to co jes ,klamstva zapadnej mediciny''...Evidentne ludia sa nevedia vzdat masa lebo su pohodlni...Ale vobec nevedia otom ake jedy do seba davaju,v dnesnej masovej vyrobe sa do masa pridavaju rozne chemikalie a antibiotika ktore my potom davame do ust..takisto mlieko ktore v tele vytvara idealne prostredie pre mnozniie plesni a tiez je plne chemikalii a antibiotik ktorymi zvierata dopuju v masovej vyrobe!!!!!! Skutocne mam o tom velmi vela nastudovane,a odporucam si pozriet dokumentarny film o topm co jeme na fore tema nazov ''si to co jes klamstva zapadnej mediciny'' ,uvidite ze vsetko co som sem napisala je spravne!!! Na fil$ som narazila len nedavno aby ste si nemysleli ze som videla film a teraz som mudra...Veci o ktorych tam hovoria som vedela uz davnejsie...good luck

siisa 25

Lucik 22,dermacol je silne kryci svojou kryciou schopnostou sa uplne vyrovna mojmu oblubenemu make upu vichy dermablend,porovnavala som ich,a este aj to ze dermacol stoji okolo 3 eur ani nie a vichy 20 eur,takze tak,akurat ma trosku stve ze dermacol asi nie je nekomedogenny ako vichy,asi viac upchava pory a zda sa mi byt aj tuhsi a dobre zakryva pigmentove skvrny a pehy este asi aj lepsie ako vichy dermablend

siisa 25

ani mne sa velmi nezda,ze by to bolo az tak moc zo stravy,ale ja mam potravinove alergie,tak ja sa mozno z toho vyhadzem nehovorim,ale boli casy ked som mohla zjest hocico a nemala som skoro ani jednz virazku a potom casy ked som mala tvar same akne a vynechala som mlieko,cokoladu,mastne a myslite,ze pomohlo vobec nie,ale zeleninu treba jest a pit cistu vodu to suhlasim,to posobi priaznivo urcite aj na akne

kiki00

pre redhead

to co si napisala ohladom tej stravy co nejest, je totalna volovina jak mraky, ako mozes vylucit zo stravy maso, mliecne produkty atd?
keby sme sa vsetci riadili podla toho co pises ty tak by sme mali jest iba zeleninu, ovocie, celozrnne pecivo a cestoviny....z toho sa clovek veru nenaje... a dost si protirecis pretoze ovocie obsahuje cukor ... co na to povies?
ak clovek nie je alergicky na jedno z tychto jedal, nevidim dovod preco by to nemal jest
telo sa nam toxikuje od fajcenia, pitia alkoholu a z nasho ovzdusia, a detoxikovat sa da uplny inak, nie vylucenim stravy
rady takehoto typu si prosim vas nechajte pre seba lebo ma vedia rozculit
P.S. ti co si myslia ze z cokolady je akne, tak sa velmi mylite..je to MYTUS
z cokolady sa akurat tak pribera a kazia zuby

kaarca

Pred tyzdnom som si kupila tabletky na plet, vlasy, a nechty v dm-ke. Chcela som to hlavne kvoli nechtom, ale mam pocit, ze pomaha aj na plet. Je to take velke modre balenie (175 kapsuli). Skusim sa vratit do tejto temy aj po tom, ako to balenie doberiem a napisem vam, ci som vdaka nim mala stale peknu plet alebo je teraz iba nejake priaznive obdobie.
Inak, na akne pomaha aj zihlavovy caj, aspon 2 salky denne.
Pouzivam kozmetiku Dr. Scheller na citlivu plet a tiez zmiernuje akne bez toho, aby vysusila plet.

redhead

Milé dámy!!!! Ja mám s akné problém už 6 rokov, prežila som si všeličo, krajšiu pleť, potom prišlo zhoršenie, bola som liečená všetkým možným , dokonca i roaccutanom , ktorý pomohol, ale akné prišlo späť....Po šiestich rokoch som si uvedomila jednu vec....všetko je o tom ako sa stravujeme a aký máme životný štýl...Ľudia si totižto absolútne neuvedomujú čo si v dnešnej dobe dávajú do úst a ako to zaťažuje ich táviaci a imunitný systém! Telo totižto nestíha spracovávať všetky škodliviny ktoré do seba dávame a potom sa to prejavuje na pleti, telo nestíha detoxikovať!!!! Telo je potom zaplesnené a plné zlých baktérií. Dnešnou stravou (hlavne sladkým , masom a alkoholom) prekysličujeme organizmus, čo vytvára v tele ideálne prostredie pre množenie plesní!

Takže odporúčam začať očistu tela, uvidíte že po pár mesiacoch sa akné zmierni aspoň o 50% a keď budete pokračovať tak sa ho môžte zbaviť úplne!!! Je to tŕnistá cesta ale za peknú pleť to hádam stojí!!!Hlavne trpezlivosť!!!!

Zo stravy ÚPLNE vylúčiť:
čokoládu, cukor, sladkosti, maso, prepečené jedlá (tučné jedlá-tuk ktorý tráviaci systém neyvládne spracovať sa usadí vo vlasových kanálikoch ktoré sa zapália), masné jedlá, obmedziť zemiaky,biele pečivo a HLAVNE mlieko a všetky mliečne výrobky! Na trhu sa dá kúpiť sójové mlieko ktoré je občas dokonca lacnejšie , alebo ryžové mlieko, sójové jogurty atď...žiaden alkohol aspoň zozačiatku...

Treba jesť:
VEĽA ZELENINY, hlavne surovej, surové ovocie, čo najviac surovej stravy!!!! Celozrnné pečivo , celozrnné cereálie, orechy (nie pistácie, či arašidy, tie sú dosť mastné), tmavú ryžu či celozrnné cestoviny...

Základom je veľa tekutín a denne piť čistiaci čaj najlepšie žihlavový

Dostatok spánku!!!!

Uvidíte že telo sa začne cíttiť lepšie hlavne treba byť trpezlivý, toto nieje na týždeň ale na niekoľko mesiacov!

Veľa šťastia

Lucik22

edinna nezufaj, nesmies si to tak pripustat.
ja viem, je to tazke. idem mat uz 23!!! rokov a akne mam zial, este stale :( ale musim povedat, ze je to ovela lepsie. nemam uz vela vyrazok, sem tam sa viac vyhadzem ale snazim sa velmi to nevnimat. ja uz som vyskusala tiez dakeco, dokonca aj Roaccutane ale akne sa mi vratilo asi po roku cize tadialto cesta nevedia.

takze hlavu hore, neboj akne ta prestane trapit. nejdem ti klamat ze o tyzden, mozno to este potrva ale ja ako som sa s tym naucila zit, postupne sa straca

a odporucam kryci make up. Dermacol www.shop.dermacol.sk
a tak isto ti neublizi ani ten pangamin, ale treba jest aj tri krat denne po 4 tabletky