Akne, akne a stale akne asi do konca zivota

Príspevok v téme: Akne, akne a stale akne asi do konca zivota
edinna

ludia mam 21 rokov a stale mam akne .. chodik ku kožnej ktora mu stale predpisuje toiste kazde 2 tyzdne mi hovori ze sa to zlepsuje ale vobec sa to nezlepsuje pretoze vyrazky mam stale. v puberte som si stale rypala do tvare cize mi ostali jazdy..nie aztake moc ale predsa.. tekuty dusik aj keby na mna vyliala mi nepomoze na ne...stale si zapisuje ze s ami to zlepsuje no vobec nie. ved to vidim sama ona ma chce oklamat ale jednoducho medzi tymi dvoma tyzdnami sa mi tvar zhorsi... obcas mi to zas neda pokoja.. ale ked aj 2 tyzdne sanedotnkem tvare tak stale mam tie male otravne vyrazky... mozem si cistit tvar kolko chcem no nepomaha.. skusala som antukoncepciu ale to uz radsej nie lebo mi boloz nej na nevydrzanie aj ked som mala plet behom tyzdna bez vyraziek tak som nevydrzala.. pocula som ze brat roacutan mozu aj zeny.. lenze bojim sa.ze moja doktorka ma posle kadelahsie s tymto napadom.ale ja som z toho zufala milionkrat som plakala koli tomu uz od puberty mam takuto hroznu tvar..nebavi ma nosit mejkap do konca zivota, zavidim tym dievcatam ktore vyjdu von aj bez neho...:( som z toho naozaj zufala..vela ludi ma podobny problem ale ja som ten typ cloveka ze skusam vsetko mozne a nic nezabralo.. nachvilu pomoze a zase odznova..nenavidim mejkap.. no musim si ho davat :( uz ma to fakt hrozne nebavi ako ma moja hrozna plet obmedzuje...nici mi to radost zo zivota a celovo to posobi na moju psychyku no ja s tym chcem uz raz a navzdy skoncovat :(

Lucik22

edinna nezufaj, nesmies si to tak pripustat.
ja viem, je to tazke. idem mat uz 23!!! rokov a akne mam zial, este stale :( ale musim povedat, ze je to ovela lepsie. nemam uz vela vyrazok, sem tam sa viac vyhadzem ale snazim sa velmi to nevnimat. ja uz som vyskusala tiez dakeco, dokonca aj Roaccutane ale akne sa mi vratilo asi po roku cize tadialto cesta nevedia.

takze hlavu hore, neboj akne ta prestane trapit. nejdem ti klamat ze o tyzden, mozno to este potrva ale ja ako som sa s tym naucila zit, postupne sa straca

a odporucam kryci make up. Dermacol www.shop.dermacol.sk
a tak isto ti neublizi ani ten pangamin, ale treba jest aj tri krat denne po 4 tabletky

siisa 25

edinna koloidne striebro mi celkom pomahalo,neviem ci aj v lekarni ale da sa objednat,ale existuju tie predajne s tymi roznymi doplnkami,aloe,striebro,sibirska jedla,rozne caje a dalsie,aj aloe gely priamo na virazky a tak,mna to vyslo aj s postovnym 12 eur 200 ml,a z tej predajne kde som to kupovala 12 eur 300 ml,takze tak

edinna

aj ja som sa nasla v tej kategorii neurolabilne zeny.. nikde inde vyrazky nemam iba na tvari a nie zas az tak vela..ale jednoducho som z toho na nervy.. najradsej by som to liecila zvnutra lebo z vonku som vyskusala uz tolko kozmetiky... chcela by osm vyskusat to koloidne striebro..a pytala som sa,ze ci sa to neda aj v lekarni kupit? a cena je cca aka je to vo forme talbletiek?

siisa 25

ahoj well precitala som cely tvoj clanok a nasla som sa v tej skupine neurolabilne zeny,ktore si akne pucia askrabu ako ja,som z toho velmi opakujem velmi nervozna,mam casto okusane nechty az do masa,vzdy nieco rozskrabem aj ked sa uz dost krotim a snazim sa nepucit to,aj tak sa z nervozity stale chytam po tvari co prekaza aj mojmu priatelovi a sledujem sa v zrkadle a kvoli tomu sa aj hadavame casto,ale co mam robit ked ja sa tak velmi z toho trapim,mam plno tych bielych komedonov,celo,lica v oblasti okolo nosa a ust,ale brada najmenej,a mam aj vela cervenych flakov z vytlacania po licach,pretoze celo moc nepucim,viem ze lekar by mal vidiet ako to vyzera,ale prosim o radu ak by si vedela co mozem skusit,ale dalej mam gynekologicke problemy,mavala som bolestivu menstruaciu az som odpadla niekedy,uzivam Hak chloe, ale teraz mi ani po pol roku to akne nezmizlo,co mi prvy krat ked som brala tuto Hak,teda diane 35 co je vraj skoro to iste zmizlo do pol roka,teraz nie,uzivala som aj belaru,yadine,qlairu,ale z tej som mala naopak este horsiu tvar,dalej mi zistili nedavno dost silne potravinove alergie,pouzivam odlicovac rosaliac la roche posay,effaclar pletovu vodu la roche,make up vichy dermablend,krem moc nedavam mam pocit mastnej tvare,ale vacsinou mam velmi presusenu a akne stale,vcera som si dala aj zineryt,predali mi v jednej lekarni,ale nic to nespravilo len zas presusilo,inak kedysi mi ho moja kozna davala aj skinoren,duac gel,eryfluid a tak dalej,na drozdie mam tiez alergiu,stale mam bolesti brucha a hlavy ked nieco zjem,teraz pouzivam jarisove obklady je to vhodne aj na presusenu plet?prosim aspon o malu radu dakujem pekne

martin72

Príspevok "well" poctivo vyčerpal problematiku tejto diagnózy a jej terapie.
Slovensko by potrebovalo viac kožných,pre ktorých je dermatológia viac poslaním ako zamestnaním.

Well

www.pangamin.cz
JODAMIN obsahuje sušené pivovarské kvasnice a unikátnym spôsobom biologicky (prírodne) viazaný jód. Jeho využiteľnosť organizmom je výrazne vyššia, ako u výrobkov jodizovaných bežným spôsobom.

Väčšina jódu je uložená v štítnej žľaze. Pretože štítna žľaza reguluje metabolizmus a jód ovplyvňuje jej činnosť, nedostatočný prívod tohoto prvku spomaľuje duševné funkcie, vedie k nárastu telesnej hmotnosti a ochudobňuje organizmus o energiu. Doporučený denný príjem jódu pre dospelých je 150 mikrogramov. Zvýšenú spotrebu jódu majú tehotné ženy, dojčiace matky, ale i ženy v klimaktériu.

Jedinečnosť JODAMINU spočíva v tom, že komplexne a úplne prirodzenou cestou rieši nedostatok jódu v našej potrave a súčasne posiluje odolnosť našeho organizmu. Denná dávka tabliet JODAMINU obsahuje 149 mikrogramov jódu. Rozloženie dennej dávky do niekoľko tabliet umožňuje doplnenie jódu podľa aktuálneho prísunu jódu z iných zdrojov.

lucka856

a to co je ten pangamin? nejake tabletky..a zinok,o nom viem,tiez planujem kupit ale jeden cas som jedavala zinkosel,to je zinok + selen a jedla som to mozno aj rok ale nevidela som nejaky vysledok :-/

lucka856

pravdupovediac, nasla som sa v tej casti kde sa pacientky privelmi upnu na toto ochorenie a prislisne sa sleduju :-/....do tvare si sice nerypem nejak extra ale obcas si prehmatam ci nemam nejaku bolestivu podkoznu vyrazku,no proste neda mi to :-/ ..ale vzdy cistymi rukami aspon.......rano a vecer travim dost casu pred zrkadlom a dost casto mi je do placu a bezne aj cez den ked len idem na zachod zastavim sa pred zrkadlom....viem,je to uz aj psychicky problem ale neviem ako sa aspon toho zbavit... :-/ keby vsetky kozne boli ako tento lekar s ktorym bol rozhovor nebol by problem lebo mna neposlala na ziadne vysetrnie iba na mne vyskusala duac,eclaran 5,eryfluid a nasadila mi HAK ale stale este mam obcas horsiu tvar a teraz ma uz trapi kazda jedna,aj mala vyrazka viac ,lebo uz s tym chcem mat raz a navzdy pokoj......este by ma zaujimalo dostanem vitamin A a B v lekarni? da sa to normalne kupit ked pridem a poviem ze chcem vitamin A a B?? alebo len musim jest veci v ktorych su tieto vit. obsiahnute?......

mia447

Ja mam 27 rokov a až teraz som si všimla že akne ustupuje už mam vždy iba 2-3 vyražky na tvari akokedy ale je to elpšie ako roky dozadu. Takže časom to ustupi same.