Akne, akne a stale akne asi do konca zivota

Príspevok v téme: Akne, akne a stale akne asi do konca zivota
edinna

ludia mam 21 rokov a stale mam akne .. chodik ku kožnej ktora mu stale predpisuje toiste kazde 2 tyzdne mi hovori ze sa to zlepsuje ale vobec sa to nezlepsuje pretoze vyrazky mam stale. v puberte som si stale rypala do tvare cize mi ostali jazdy..nie aztake moc ale predsa.. tekuty dusik aj keby na mna vyliala mi nepomoze na ne...stale si zapisuje ze s ami to zlepsuje no vobec nie. ved to vidim sama ona ma chce oklamat ale jednoducho medzi tymi dvoma tyzdnami sa mi tvar zhorsi... obcas mi to zas neda pokoja.. ale ked aj 2 tyzdne sanedotnkem tvare tak stale mam tie male otravne vyrazky... mozem si cistit tvar kolko chcem no nepomaha.. skusala som antukoncepciu ale to uz radsej nie lebo mi boloz nej na nevydrzanie aj ked som mala plet behom tyzdna bez vyraziek tak som nevydrzala.. pocula som ze brat roacutan mozu aj zeny.. lenze bojim sa.ze moja doktorka ma posle kadelahsie s tymto napadom.ale ja som z toho zufala milionkrat som plakala koli tomu uz od puberty mam takuto hroznu tvar..nebavi ma nosit mejkap do konca zivota, zavidim tym dievcatam ktore vyjdu von aj bez neho...:( som z toho naozaj zufala..vela ludi ma podobny problem ale ja som ten typ cloveka ze skusam vsetko mozne a nic nezabralo.. nachvilu pomoze a zase odznova..nenavidim mejkap.. no musim si ho davat :( uz ma to fakt hrozne nebavi ako ma moja hrozna plet obmedzuje...nici mi to radost zo zivota a celovo to posobi na moju psychyku no ja s tym chcem uz raz a navzdy skoncovat :(

lololo

ja mám raz tolko rokov čo ty a pomohol mi Aknenormin...je to vlastne to isté,čo Roacutan.
NEBOJ SA,uvidíš-budeš SPOKOJNA-ako teraz ja
:))))

martin72

..pokiaľ je to bakterialneho povodu môže pomôcť cielená antibiotická liečba,dať si predpísať napr.lieky s účinnou látkou azitromycín a pod.+Bvitamíny

edinna

ako som pisala .. snazim sa aj stravu menit... noobcas si nemozem vyberat...nefajcim jem vela ovocia a pijem vela cistej vody.. no fakt ja uz netusim z coho to moze byt.. akurat viem ,ze ked som brala antikoncepciu tak sa to omnoho zlepsilo behom par dni..ale mala som z nej zavraty cize som s tym raz a navzdy prestala... a s tymi stresmi aj ked som s priatelom a je nam dobre cize ziadny stres a idem od neho domov obcas sa mi zda ze mam plet este horsiu ...ja neviem co mam este skusit ale tiez to cloveka uz prestane bavit a vrazat peniaze do kozmetiky ktora pomaha len povrchne...

sweet_lolitta

Co takto liecit pricinu a nie dosledky? Nie len cistit tvar, ale musis sa ocistit zvnutra, pretoze pokozka len dava na povrch toxiny.

MJ250

Ja mam presne ten isty problem v tom istom veku. Samozrejme som bol u koznej a tiez mi dala masticky co na cas pomohli ale tak isto sa to aj tak vratilo do starych kolaji...potom som si o tom zacal zistovat viac a tam ide skratka o problem s imunitnym systemom a ten vyriesis len tak ze si das do poriadku travenie lebo v crevach je ho 70 percent...tak som si zohnel kvalitne prirodne vitaminy a snazim sa jest viac ovocia a zeleniny a zacina sa mi to lepsit...okrem toho som si z toho prestal robit hlavu lebo len stres sam o sebe je polovica problemu ak nie viac...ja osobne som si kupil knihy o pozitivnom mysleni a drzim sa toho a lepsi sa mi aj koza aj pristup k zivotu:)...ak si ale myslis ze by ti roaccutane pomohol tak sa o tom z doktorkou porad vsak od toho doktori su ci sa im ta praca paci abo nie...sak twe oni si ju vybrali a oni zarabaju na tom ze ta liecia tak im to hadam nenechas zadarmo

edinna

a taktiez ma nebavi behat po doktoroch .. ktori su aj tak neochotni na slovensku a svoju pracu beru pomaly ako utrpenie.. cest vynimkam.. ale este som sa takym clovekom nestretka. kazdy doktor pokial mu nepodstrcite nejaku fianncnu "odmenu" vas odflakne.... tie flaky po akne sa daju nejakym laseromm odstranit..lenze co ked jamam este stale akne a nervy v prdeli... taktiez viem ze ten roaccutane nici pecen.. okrem toho.. nefajcim... ale povedzte mi co je v dnesnej dobe zdrave? pomaly kazda potravima obsahuje tie skodlive ecka atd... tak neviem.. vas nazor je aky..mam nabrat odvahu s tymto mojimnapadom na roaccutane alebo co?

edinna

doktorka jena mna velmi dobra a mila.. sice u nej sa caka aj 4 hodiny a musi sa tam ist skoro rano zapisat.. jejlieky mi pomahaju minimalne.. baby skusala som vsetk omoze .. pijem vela vody.. skusam menit stravu.. no vzdy aj ked to pretrvavanejaky cas dobre. tak sa to opet vrati a ja stracam uz vieru v to ze raz budem moct chodit von aj bez mejkapu bez toho aby sa ma niekto zlakol... ja nemam velke hnisave vyrazky praveze take male len na licach ale vela.je to neprijene na dotyk a ked si dam mejkap mam pocit ze som rapava..doslova..lebo aj cez mejkap to vidno.... chcem vyskusat ten roacutane ale mam taky strach sa jej to spytat pave koli tomu.ze nemam velke vyrazky.. tak ma s tymto mojimnapadom posle niekam.. lenze mna to uz fakt nebavi.. cakat na zazrak..kazdy hovori,ze vsetky tieto vodicky atd pomozu len docasne.. ked si na ne plet zvykne tak s aplet zase zhorsi..som bezradna ale neviem dokedy mam takto zit. nici mi to sebavebavedomie a obmedzuja ma to dost takisto aj v case... a mejkap doslova neznasam ale... jednoducho musim...

lucka856

praveze slnko nedobre posobi na akne.ono to iba vyzera tak ale v skutocnosti to vobec nieje dobre pre plet....ja takisto trpim akne uz dost dlho,uz som tu aj zakladala viac tem,teraz skusam ten zihlavovy caj pit kazdy den aspon nejaky liter,okrem toho vypijem nejake 2-3 litre cistej vody,zacala som pit acidko no a cakam ze co,este zinok si planujem kupit...takisto drozdie je super na akne,ta maska je vraj super ale ja ho jem ak mame doma a naozaj to pomaha,uz som dlho nemala ale je to dobre.......ja uz nemam vela vyrazok ale mam cervene flaky a ked som odlicena , vyzeram zle a ja mam zase mindraky jak budem vyzerat na intraku,idem na vysku a neviem si predstavit ze ma niekto uvidi taku ale stale este dufam ze ten zihlavovy caj zaberie lebo stale sa mi este nejaka vyrazka vytvori a mam ju dost dlho napr. teraz uz mam asi 4 dni taku cervenu navretu ale nieje tam ziaden hnis vobec,davam si na to vodu s morskou solou lebo ta je vyborna ale na tuto nezabera uz 4 dni :-/ nechapem co to je a rypat do toho nejdem lebo ani hnis tam nieje....neviete co to moze byt??...vacsinou ked sa mi urobili take cervene hrbolceky,pod tym sa mi uz vytvaral hnis a proste som to vytlacila potom....a teraz sa mi robia taketo bez hnisu a nic na ne nazabera