Ulcerózna kolitída

RNG

Psylium a inulin, pipadne aj ovsennu vlakninu dostanes aj doma z firmy Vemica.eu
Hladaj pod vyrobky s vlakninou.
Ine ja osobne kupujem zo Swansonvitamins.com, kde maju pomerne lacny arabinogalactan, modified citrus pectin a tiez Glucomannan
Najviac pouzivam arabinogalactan, lebo sa dobre rozpusta vo vode. Ine zahustuju vodu dost znacne.

RNG

Treba zmes vsetkych nmikrovlaknin, probiotika , tak ako my potrebuju pestru stravu. Bezne su psylium, pektiny, inulin, arabinogalactany a najnovsie je na trhu aj glucomannan, ktory pouzivaju najma na chudnutie

katka9

Ďakujem za predošlú odpoveď pán RNG. Ale zabudla som sa spýtať, že či si mám najskôr dať colostrum a potom o 3 hodiny probiotiká alebo naopak? A potom 8 hodín nič a zasa colostrum a o 3 hodiny probiotiká?
Ďakujem za odpoveď :)

RNG

Neber ich spolu, daj medzi ne prestavku aspon 2-3 hodiny.
Collostrum totiz obsahuje silny antimikrobialny lactoferrin, a nie som si isty, ci by vo vysokej koncentracii=brane spolu aspon ciastocne potlacil niektore probiotika.

katka9

Dobrý deň, pán RNG...chcem sa vás spýtať ... pri UC môžem kombinovať colostrum a probiotiká? Ja som si kúpila probiotiká Colon Dophilus, čítala som, že sú účinné a Bio Colostrum v kapsulách. Ďakujem za odpoveď :)

RNG

Colostra treba brat na ucinnost pomerne vela, az 2 x 10 gramov. Tj nie zopar kapsul, ale 2 x polievkovu lyzicu kopcom prasku.
Pancreatin dochadza dnes znacne koncentrovany, 4 x az 8 krat. nNapr vyrobok firmy NOW, pancreatin 4 x 500 mg, ma v kazdej klapsuli ekvivalent 2 gramy pancreatinu. Na travenie a problemy z crevami odporucam brat s kazdym vacsim jedlom 2 kapsule= ekvivalent 4 gramy pancreatinu na podporu travenia
Tak isto hojiveho aloe vera treba brat len vo forme vymrazeneho koncentratu(freeze dried) a to dost, 2 x 1.5 gramov denne. Kedze vymrazeny koncentrat je 200: 1, tak tie tri gramy dokopy sa roznaju 600 ml cerstvej vytlacenej aloe stavy. Tekute aloe gel su pasterizovane a konzervovane, takze enzymi v nic a mnohe vzacne sacharidy su znicene, rozlozene na jednoduche cukry, ktore nepotrebujeme. Preto tak velmi zdoraznujem freeze dried aloe vera, ktore je najblizsie cerstvo vytlacenemu. Najdes ho napr v swansonvitamins.com

Borisss

Dobry deň,

Pán RNG. Mam všetko zapísané.
Vsetky doplnky, kt. Ste nizsie
Napisali.Nie je mi jasno kolko
pancreatinu brat na deň..kolko
colostrove kapsule kupit v mg.
Ďakujem za odpoveď.