Ahojte, zistili mi ulceróznu kolitídu (na hrubom čreve), ako sa to prejavuje? Dá sa to liečiť? Viete o tom niekto niečo?
Ďakujem
Ulcerózna kolitída
Psylium a inulin, pipadne aj ovsennu vlakninu dostanes aj doma z firmy Vemica.eu
Hladaj pod vyrobky s vlakninou.
Ine ja osobne kupujem zo Swansonvitamins.com, kde maju pomerne lacny arabinogalactan, modified citrus pectin a tiez Glucomannan
Najviac pouzivam arabinogalactan, lebo sa dobre rozpusta vo vode. Ine zahustuju vodu dost znacne.
Ďakujem pán RNG ... skúsim si niečo z toho zohnať:)
Treba zmes vsetkych nmikrovlaknin, probiotika , tak ako my potrebuju pestru stravu. Bezne su psylium, pektiny, inulin, arabinogalactany a najnovsie je na trhu aj glucomannan, ktory pouzivaju najma na chudnutie
Ďakujem pán RNG a ktoré to tie mikrovlákniny odporúčate? Ktoré sú podľa Vás najlepšie?
OK. A nezabudaj na mikrovlakniny, nech sa ti tie probiotika mozu rozmnozit aspon 1000 krat
Ďakujem za predošlú odpoveď pán RNG. Ale zabudla som sa spýtať, že či si mám najskôr dať colostrum a potom o 3 hodiny probiotiká alebo naopak? A potom 8 hodín nič a zasa colostrum a o 3 hodiny probiotiká?
Ďakujem za odpoveď :)
Neber ich spolu, daj medzi ne prestavku aspon 2-3 hodiny.
Collostrum totiz obsahuje silny antimikrobialny lactoferrin, a nie som si isty, ci by vo vysokej koncentracii=brane spolu aspon ciastocne potlacil niektore probiotika.
Dobrý deň, pán RNG...chcem sa vás spýtať ... pri UC môžem kombinovať colostrum a probiotiká? Ja som si kúpila probiotiká Colon Dophilus, čítala som, že sú účinné a Bio Colostrum v kapsulách. Ďakujem za odpoveď :)
Colostra treba brat na ucinnost pomerne vela, az 2 x 10 gramov. Tj nie zopar kapsul, ale 2 x polievkovu lyzicu kopcom prasku.
Pancreatin dochadza dnes znacne koncentrovany, 4 x az 8 krat. nNapr vyrobok firmy NOW, pancreatin 4 x 500 mg, ma v kazdej klapsuli ekvivalent 2 gramy pancreatinu. Na travenie a problemy z crevami odporucam brat s kazdym vacsim jedlom 2 kapsule= ekvivalent 4 gramy pancreatinu na podporu travenia
Tak isto hojiveho aloe vera treba brat len vo forme vymrazeneho koncentratu(freeze dried) a to dost, 2 x 1.5 gramov denne. Kedze vymrazeny koncentrat je 200: 1, tak tie tri gramy dokopy sa roznaju 600 ml cerstvej vytlacenej aloe stavy. Tekute aloe gel su pasterizovane a konzervovane, takze enzymi v nic a mnohe vzacne sacharidy su znicene, rozlozene na jednoduche cukry, ktore nepotrebujeme. Preto tak velmi zdoraznujem freeze dried aloe vera, ktore je najblizsie cerstvo vytlacenemu. Najdes ho napr v swansonvitamins.com
Dobry deň,
Pán RNG. Mam všetko zapísané.
Vsetky doplnky, kt. Ste nizsie
Napisali.Nie je mi jasno kolko
pancreatinu brat na deň..kolko
colostrove kapsule kupit v mg.
Ďakujem za odpoveď.