Ahojte, zistili mi ulceróznu kolitídu (na hrubom čreve), ako sa to prejavuje? Dá sa to liečiť? Viete o tom niekto niečo?
Ďakujem
Ulcerózna kolitída
Zuzana, probiotika potrebuju na svoje rozmnozovanie potravu, a podobne ako aj my, potrebuju ju pestru.
Preto hovorim o zmesi mikrovlaknin, nie len psyliove plevy, ale aj pektiny, inulin, arabinogalaktany, glucomanan a podobne.
Bez krmenia probiotik , aby obsadili cele creva a vytlacili skodlivre mikroby z nich si nemozes nijak crevnu floru napravit.
silvus 28 - mne dal moj gastroenterolog informacne brozurky 5gram. Vsetko najdes na stranke 5gram.eu :)
Pocas relapsu absolutne neodporucam vlakninu, to este viac rozdrazdi creva!!!
RNG - teba platia za ponukanie roznych pripravkov? Totiz naivnych ludi je vela a ked je clovek chory a citi sa zle, tak sa aj slamky chyta
mam otazku na pana RNG.
da sa liecit UC na silnych probiotikach + psylium
chcem sa opytat, ze psylium v akom mnozstve prijimat...kupit sypany alebo
v pilurkovej forme...ak ano ake mnozstvo a aka forma...dakujem...
myslím sí ze v tabl. forme by to nemalo narusit cinnost criev...así preto sa tomu hovorí mikrovlaknina..
Dakujem
silvus28 ...tahle nemoc se léčit dá.Lehká strava a bez stresu tak to už musí být jako samozřejmost!!! No něco musíš obětovat na záchranu svého zdraví.Zajdi na k obvoďákovi nebo už máš vlastního gastroenterologa ti předepíše vyšetření na urologii, jestli jsi žena to nepoznám s příspěvku, tak i na gynekologii. Na kolonoskopii jsi doufám byl/la!Když né,určitě zajít, at se ví naprosto přesně co v těch střevech je a nebo není.Kolonoskopie není příjemná,ale dá se dělat také pod narkózou.
Výše napsané vyšetření,jsem nenapsala pro strandu králíkům.Tato nemoc umí být někdy velmi progresivní a napadá právě tyto orgány - zkušenost ano mám.
ahojte, aj ja mam kolitidu, ale uz dlho v remisii a bez liekov.. pomaha lahka strava a malo stresu.
zalozila som anglicko/slovensky blog o kolitide a vseobecne o IBD, kde budem davat nove anglicke clanky (o vyskume choroby plus zaujimavosti) a cast z nich aj prekladat do slovenciny. budem rada, ak sa na to pozriete: colitisnews.blogspot.ie
mozete tam napisat aj svoj pribeh..:)
dobre je liečiteľná akupunktúrou,vyskúšaj ju.
HAK meni v tele normalne prirodne procesy, tj je skodlivy.
Ked potrebujes pouzivat antikoncepciu, pozri na nehormonalnu, kde spermicidalne vaginalne peny, spongie a kremy sa do tela neabsorbuju, tj neskodia.
Katka, na skolach sa dosial uci, ze vlakniny v pripade zapalu criev su zle, ale mikrovlakniny nedrazdia creva a naopak , absorbuju rozne drazdive toxiny. A samozrejme podporuju nase probipotika, ktorych ked mas v crevach aspon 90%, ziadne zapaly sa tam nermozu permanentne udrzat.
Bez dostatku mikrovlaknin ale nemozes mat dobru probioticku floru, tj nemozes si creva vyliecit.
Prerto aj lekarov ucia, ze rozne crevne problemy(IBS, crohn, ulcerozna colitida) su neliecitelne, len ciastocne kontrolovastelne.
Nuz ale kedze sa kopa ludi podporovanom probiotik z toho dostala, zrejme sa ucia dosial na skolach bludy.
Ďakujem pán RNG...tak skúsim to psylium alebo inulín (len sa trochu bojím, lebo vláknina vraj rozpohybuje črevo a lekár hovoril, že sa mám vláknine vyhýbať) a a nevadí, že popritom beriem aj naďalej salofalk? A ešte niečo:beriem aj hormonálnu antikoncepciu...Nemôže to mať teda nejaké nežiadúce účinky na organizmus? Skôr ako začnem, tak by som chcela ešte Vašu radu. Ďakujem :)