Ulcerózna kolitída

katka9

Dobrý deň, chcem sa spýtať pri ulceróznej kolitíde je vhodnejšie kravské kolostrum alebo kozie kolostrum. :)ďakujem

RNG

Zabudol som na berberine, ktory je ucinny na rozne urinarnwe a crevne infekcie, davka 2 x 1 gram.
Ja beriwem na cukrovku az 2 gramy denne, podstatne to zlepsuje/znizuje hladinu cukru. Ako to vlastne pracuje nemam ani sajnu, len viem ze je to velmi uzitocny a absolutne neskodny doplnok.

RNG

Triphala ( 40% bitter principles) 2 gramy,
NAC, 2 x 600 mg,
pancreatin ekvivalent 8 gramov, serrapeptaza 2 x 120 000 jednotiek
Curcuminoidy s bioperinom, 3 x 1500 mg, pozri napr na vyrobok formy Doctor's best, pod nazvom Best Curcumin C3 complex with bioperine,
najdes vsetky aj v iherbe.com aj inych internetovych predajniach.

kei

Ja sa na ulceróznu kolitídu liečim 11 rokov. Mám pred 40tkou a mam sa už 10 rokov dobre. Kým mam lekárka poslala na kolonoskopiu vymyslela si, že som 4 krát ročne mala salmonelu - samozrejme bez potvrdenia. Keď som mala hnačku 15-20 krát denne a pritom som celý deň nič nejedla, len som pila džús, tak som sa sama pýtala na kolonoskopiu. Tam mi diagnostikovali chorobu. Mala som šťastie, že môj gastroenterológ už niekoľko desaťročí liečil pacientov s touto chorobou a tak mi nasadil 3 gramy salofalku v tabletách denne a o pár mesiacov som prestala chudnúť. Rok som brala 3 gramy a držala prísnu diétu - jedla som ryžu, zemiaky, kura a ryby varené vo vode s trochou masla a soli, jedla som len varenú zeleninu a z ovocia banán - všetko ostatné mi škodilo. Po roku som mala chorobu v remisii a začala som užívať 1,5 gramu salofalku denne a mohla som sa stravovať aj v školskej jadálni a nemala som hnačky. Tak je to až doteraz. Už desať rokov mám kľud. Narodili sa sa mi dve deti, obe su zdrave a počas celého tehotenstva som si dávala aspoň gram salofalku denne. Ak vypijem niečo s alkoholom, jem strúhanku, pijem perlivú vodu alebo veľa sladkostí, hneď sa počet mojich stolíc zvýši, ale normálne mám 1 až tri stolice denne. Za tých desať rokov remisie mi okrem salofalku veľmi pomáhajú najmä probiotiká colon dophilus - pre chorých na črevo a ak ma pichá v boku, tak si urobím čaj - volá sa na hrubé črevo, je sypaný a stojí len 4 eurá a je v hnedom sáčku. Okrem toho mi lekár odporučil psyllium, ktoré som ešte stále nezačala brať (mám ho kúpené už rok). Niekedy ma bolia kĺby, vtedy užívam vápnik v tabletkovej forme z lekárne a prejde to. Dúfam, že remisia mi potrvá ďalšie desaťročia. S touto chorobou sa dá normálne žiť, ak je v remisii - prakticky môžem jesť čokoľvek, ale vôbec nepijem alkohol, a nejem ani dezerty, ktoré ho obsahujú. Ak zjem niečo, čo mi škodí, napríklad pikantné niečo, sama si zvýšim príjem salofalkov na 2-2,5 gramu denne a keď mi je lepšie, tak ich opäť znížim.

GRIZZLY

RNG dakujem dakujem dakujem , urcite sa do toho pustim nemam co stratit dokonca sa mi ozvala jedna slecna , ktorej tato forma liecby skutocne zabrala! Ak sa mozem opytat myslim ze si neuviedol presne davkovanie tych protizapalovych enzymov , nech mi to je vsetko uplne jasne:) a tiez zlozenie toho aloe vera "cocktailu" mi nie je uplne jasne tych latok ktore si spomenul v zavere tam mam dat asi kolko ? A este jedna otazka , treba nejaku specialnu dietu ? Momentalne sa snazim jest zdrave veci a gro toho nezdraveho som uz vyradil ... Co ma este napada je ci ma vyznam brat nadalej aj ked nasadim tieto doplnky tu pentasu alebo sa moze vypustit uplne ... Kazdopadne dakujem dakujem este raz

RNG

Opakujem este raz, 15 az 25 gramov mikrovlaknin denne, hodne vody, nasadit si kvalitne probiotika pripadne brat protizapalove enzymi a curcumin, NAC, pit roztok GSE a brat hojive aloe vera a treiphalu. Na aloe vera odporucam najma freeze dried koncentrat, pol lyzicky do pol litra vody, pridat ine mikrovlakniny, najmenej lyzicku az dve , najma modifikovane citrusove pektiny inulin a arabinogalaktany a vypit aspon 2 take flasky postupne denne

GRIZZLY

Caute som mlady chalan aktivny sportovec (donedavna vrcholovy) mam 19 rokov a zaciatkom roka som mal krv v stolici isiel som k znamemu doktorovi na vysetrenie a povedal mi ze mam mensi zapal niekde pri konecniku...diagnostikoval mi to ako proktitidu co je udajne forma ulcer.kolitidy teda autoimunitny zapal criev. Dal mi vtedy pentasu s tym ze mi to preslo ja som vtedy o tejto chorobe nemal vedomosti tak som to prestal brat a v lete niekedy sa to zas ozvalo zase sme nasadili tusim safolak a zase bol klud az teraz do zimy ... Co chcem povedat je,ze nebavi ma tlacit sa nejakymi cipkami a pri tom ucinne nevracat tejto chorobe udery spat , cital som tu zaujimave komentare ( od RNG ale aj inych ) preto by som sa vas chcel opytat ci existuje nejaka ucinna metoda ako sa zbavit tohoto zapaloveho ochorenia pripade ako s tym bojujete vy a co fakt funguje nechce sa mi verit ze teraz musim dietovat pchat sa cipkami a dufat ze sa to neozve niekedy zas mam 19 rokov co bude o 20 rokov ? Nemam co stratit nech je to akakolvek forma liecby alternativnej a neviem akej uvitam naozaj kazdu radu/skusenost ako na to diky moc !!! :)

GRIZZLY

Caute som mlady chalan aktivny sportovec (donedavna vrcholovy) mam 19 rokov a zaciatkom roka som mal krv v stolici isiel som k znamemu doktorovi na vysetrenie a povedal mi ze mam mensi zapal niekde pri konecniku...diagnostikoval mi to ako proktitidu co je udajne forma ulcer.kolitidy teda autoimunitny zapal criev. Dal mi vtedy pentasu s tym ze mi to preslo ja som vtedy o tejto chorobe nemal vedomosti tak som to prestal brat a v lete niekedy sa to zas ozvalo zase sme nasadili tusim safolak a zase bol klud az teraz do zimy ... Co chcem povedat je,ze nebavi ma tlacit sa nejakymi cipkami a pri tom ucinne nevracat tejto chorobe udery spat , cital som tu zaujimave komentare ( od RNG ale aj inych ) preto by som sa vas chcel opytat ci existuje nejaka ucinna metoda ako sa zbavit tohoto zapaloveho ochorenia pripade ako s tym bojujete vy a co fakt funguje nechce sa mi verit ze teraz musim dietovat pchat sa cipkami a dufat ze sa to neozve niekedy zas mam 19 rokov co bude o 20 rokov ? Nemam co stratit nech je to akakolvek forma liecby alternativnej a neviem akej uvitam naozaj kazdu radu/skusenost ako na to diky moc !!! :)

slavos

ja mám UCK už niekoľko rokov. Striedavo, oblačno to volo, raz dobre, raz zle, no naposledy to vyzeralo najhoršie teraz na jar, začalo to koncom decembra, a tri mesiace nezaberalo nič, hoci som niekoľko násobne zvýšil dávky salofalku 500, tj. asi 10 tabliet denne, a dal som si predpísať tiež prednison, a ten som si tiež stále zvyšoval dávky, a nič. Vtedy sa mi chvalabohu dostala do rúk bylinkárska kniha, a hoci som tomu nejako neveril, už mi nič neostávalo, len vyskúšať niektoré zmesy čajov, určených na zápaly hrubého čreva, a musím povedať, či napísať, že do týždňa sa mi zlepšil stav tak, že som som ihneď vysadil prednison, užívam už len salofalk v predpísanom dávkovaní, a musím sa pochváliť, že doteraz, čo je už jeseň, som nemal žiadne väčšie problémy, pričom nedodržujem žiadnu špeciálnu diétu. Ak máte záujem o čajové zmesi, z voľne dostupných byliniek, ktoré si môžete aj sami natrhať a nasušiť, napíšte mi na e - mail slavo.hudec@pobox.sk, pošlem vám ich, aj ako ich robím ja, nebojte sa, bezplatne, rád pomôžem, lebo viem, čo to je. Zdravím vás.