Ahojte, zistili mi ulceróznu kolitídu (na hrubom čreve), ako sa to prejavuje? Dá sa to liečiť? Viete o tom niekto niečo?
Ďakujem
Ulcerózna kolitída
RNG-a este by som sa chcela spytat, ako rychlo sa dostavi ucinok a ako dlho treba dane doplnky brat, lebo si nemozem dovolit dokonca zivota davat na to 100eur mesacne... za salofalky doplacam par eur... dakujem este raz:P
RNG -prosim Vas, mam ulceroznu kolitidu 4 roky, mam bravat 1*2cipky Salofalku denne vzdy rano a polhodinu lezat, velmi ma to obtazuje, ako by som si mala davat oralne tabletky, ale doktor mi povedal, ze je to mensie zlo, nakolko to mam len spodnych 12cm creva. Chcem sa spytat, aku liecbu by ste mi nasadili-mam to teraz aktivnejsie v dosledku stresov a nervozity v praci... ak Vas mozem poprosit o presnejsi popis davkovania(napr. 2tablety denne collostrum a 10ml citrcidale,....) a ake probiotika mam uzivat??? a ako pridem na to, co mi sposobuje v crevach zapaly??? dakujem
Inac na ilustraciu tu este raz uvediem uverejneny fakt, ze lieky(oficialne uznane, zvacsa patentovane neprirozdene chemikalie dnes)su 4 najvyssia pricina smrti ludi, hned po porazkach, infarktoch a rakovine( v USA rozne reputabilne lekarske zdroje uviedli od 120 az do 400 tisic ludi rocne zomiera na nasledky liekov, samozrejme to su lekarske udaje, pravda je asi este horsia a snazia sa ju zmiernit manipulovanim statistik, preto sa ani rozne data nezhoduju a to ani z oficialnych zdrojov).
A z potravinovych doplnkov napr v USA v roku 2008 nebol zaznamenany ani jeden jediny pripad smrti.
Takze mate na vyber, slobodne.
Ja som si uz vybral pred 16 rokmi osobne.
Inac by som sa tu nedelil s vami o tychto informaciach od tej vzacnej skupiny lekarov.
Vredy nie su z nicoho, je to napadnutie stien creva mikrobami, najma roznymu mykozami, pripadne streptokokmi. Podobne su aj vredy na kozi.
Takze treba potlacit v nich nakazu prienikom roznych antimikrobialnych latok, napr tych, co sa nachadzaju v collostru, citrcidale, oreganovom oleji, extrakte z olivovych listov a desiatky inych a dobrymi silnymi probiotikami, lebo tieto vyrabaju az 70% obrannych latok pre telo a potlacia v crevach rozne skodlive kultury, ktore tam vyvolavaju zapaly a hnisanie.
Vlakninam sa mas vyhybat pre to ze "drazdia", aspon tak to vysvetluju lekari organizovanej mediciny.
Ale mikrovlakniny nedrazdia a bez vlaknin sa nemoze crevo cistit ani odmorovat a nemoze byt v nom zdrava probioticka flora, lebo probiotika potrebuju potravu a to su prebiotika, co su prevazne mikrovlakniny a inulin.
Ked prestanes davat vlakniny aj uplne zdravemu cloveku, postupne sa mu creva znicia, ulepia a totalne zamoria.To je zname, nic noveho.
Pecen je nas najvacsi telesny filter a odvadza spinu cez zlc do criev. Ak sa zlc nenasiakne do vlaknin a nevynesie von aspon ciastocne, tak sa reabsorbuje aj s tou spinou/toxinami a telo sa postupne zamori az zlyha.
Predstavujem tu na fore nazory malej skupiny lekarov, ktore su velmi odlisne od organizovanej mediciny. Kto chce, moze si ich vyhladat cez net alebo predplatit periodika tychto dnes uz znamych lekarov alternativnej mediciny, kde popisuju novsie metody, ktore su sice uspesne ale neprijate oficialne organizovnou medicinou, prave naopak,. potlacane a spochybnene, kde sa len da.
Kto o to nema zaujem alebo voli spoliehat sa na svojich lekarov, nemusi to citat. Kto chce vediet aj nazory a prax tejto malej ale uspesnej skupiny lekarov, moze si to sam vyhladat alebo pouzit neskodne potravinove doplnky, co odporucaju, miesto roznych chemickych liekov.
Ked si myslite, ze je to riskantne, tak verte svojim lekarom a trpte.
Mozno za 20 rokov aj organizovana medicina bude muset tieto metody nakoniec prijat, tak ako museli uznat napr probiotika ako uzitocne a vyssie davky mnohych vitaminov, nez boli povodne stanovene(casto len dohodou spickovych odbornikov, bez vyskumu) v roku 1948 ako tzv odporucene denne davky.Ale oficialne sa este aj tychto zatate drzia, hoci sami lekari sukromne pouzivaju doplnky s vyssimi davkami povacsine.
ja som za tie roky co sa liecim vyskusala uz vsetko mozne a nerozumiem ako mi mozu vlaknina a ine podobne veci pomoct ked jedine co mi pomaha su tie tabletky .mne vlaknina uskodila až až . ja si tiez neviem predstavit ze budem lieky brat do konca zivota ale ak mi pomozu tak inu moznost nemam pretoze mi nic ine nepomohlo . a toto nie je jedina choroba co sa lieči celoživotne
RNG-sorry, ale mam pocit, akoby som citala nejake hieroglify... :O))) Rady, ktore tu davas su zalozene na com? Homeopatia, prirodna liecba, normalne lieky??? Ak Ta mozem poprosit, tak sa lopatistickejsie vyjadri-co treba ako aplikovat a hlavne ako sa jednotlive ucinne(latky, lieky, bylinky, zmes, ci co to je:O))))vola a hlavne, kde sa to da zohnat... Dakujeeeeem:O))) napr. tie salofalky capiky, ked sa vkladaju tam, kde sa vkladaju, predsa nemozu ovplyvnit cely organizmus, mali by posobit len lokalne, nie??? A ako adresujes priciny??? Z histologie Ti okrem diagnozy nic nezistia...
tatiana28-napisem Ti zajtra mail...
salofalk, mesalazine, pentase,asofalk, canasa rowasa, to su vsetko rozne mena na aminosalicylat, ktory znizuje zapaly,, ale neadresuje priciny zapalov.
Takze s nim mozno len trochu znizit symptomy, ale nie vyhojit creva.
Naviac ma rozne sakodlive bocne ucinky
ibdcrohns.about.com
takze si neviem predstavit to brat do konca zivota, lebo lekari organizovanej mediciny nemaju podla vsetkeho nic na to, aby chore creva vyhojili.
Znizovat zapaly sa da aj roznymi ucinnymi protizapalovymi doplnkami, ci uz curcuminami, dumbierom boswelickou kyselinou alebo roznymi enzymami, v pripade criev roznymi absorbentmi.
Ale treba adresovat aj priciny tychto zapalov, mikroby, ktorych toxiny tieto zapaly a vredy. vyvolavaju(ulcus/ulcer=vred)
ahoj Silvus ja sa na ulceroznu kolitidu liečim uz 5 rok a tak ako napisala bibi1234 da sa s tym žit v pohode len musiš uživat lieky pravidelne ja som uživala najprv salofalk čapiky ale potom som presla na salofalk tablety a hlavne vlaknine sa treba vyhybat . ja som pred chorobou jedla hlavne vela vlakniny a vsetko co odporuca zdrava vyziva ale potom mi lekar zakazal vsetko co obsahuje vlaknina ziadne celozrne pečivo , mliecne vyrobky a aj ovocie a zeleninu . zo zaciatku je to tažke ale postupne ako sa mi ta choroba ustalila tak som aspon ja zacala jest hlavne tu zeleninu a ovocie ale uz nie v takom velkom mnozstve ako predtym ked mi zistili tu chorobu . niekedy mam take stavy ze mi je horsie hnačky ,nafukovanie a pod ale vela sposobuje aj stres takze viem preco sa to mne zhorsi . ja by som chcela reagovat na bibi1234 či nieco nevie o tej chorobe v tehotenstve ci sa mozu tablety uzivat v pohode a dietatu to neuskodi. a este som teraz v zahranici a tu mi lekar predpisal pentasa mesalazine .lekar na SK mi povedal ze su vraj lepsie .dufam ze som ti silvus aspon trocha poradila
Za kazdou chorobou su rozne priciny, nielen dedicnost.
Za zapalmi criev, poskodenim crevnej sliznice, crohnovou chorobou a podobne je nespravna crevna flora, ci uz probioticka alebo flora vytvorena zo zleho travenia.
Na vsetky traviace problemy pomahaju kyseliny, enzymi, vlakniny a probiotika. V pripade zapalov criev je dolezite btat velmi jemnne vlakniny(rozpustne) ktore mechanicky menej drazdia steny criev ale o to viac absorbuju toxiny, ktore v crevach su a vyvolavaju zapaly. Psylium , rozne pektiny, arabinogalaktany a modifikovane pektiny su priklady vhodnych vlaknin.
Co organizovana medicina nevie momentalne liecit ani poriadne nepozna priciny, oznaci za dedicne alebo autoimunne a tym sa snazi zbavit zodpovednosti za liecenie.
V prirode je ale mnozstvo materialov, ktorymi sa da ovplyvnit aj rozne "autoimunne" a rozhodne crevne problemy.
Na vyhojenie traviaceho traktu treba najprv vyhubit skodlive kyultury a nasadit masove spravne probiotika, kde pomahaju napr collostrum, hojive aloe vera a DGL, co je vytazok zo sladovky hladkoplodej(licorice)