Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Piercing v nose

ZyxerkA

mno, po precitani niektorych prispevkov mi az vlasy dupkom stavaju, co vsetko mladez dokaze.. o piercingoch som tu uz velmi davno pisala obrovske litanie, a opakovat sa mi stale nechce, no dnes opat spravim vynimku, pri nejasnostiach sa kludne staci ozvat na icq 228-139-046.

takze nieco o piercingu v nose a Vasich problemoch:

vlocka, kym si piercing budes moct vyberat, musi sa Ti zahojit, to znamena ze nos uplne odpuchne, a odcervenie, pripadne prestane hnisat (pri niektorych hojivych procesoch je hnisanie normalne, smaozrejme nie dlhodobe). doba hojenia v nose je v podstate kratka, od 10 dni do jedneho mesiaca, dovtedy si ho ale v ziadnom pripade nevytahuj, a samozrejme nezabudaj na dezinfekciu a staranie sa on, inak si na najblizsej ceste k zakernej infekcii. to, ze je pierc zahojeny, zistis tak, ze s nim uz mozes volne pohybovat hore dole bezbolestne a s lahkostou. Co sa Ti moze stat.. pokial sa o neho nebudes starat, mozes dostat infekciu, alebo az otravu krvi, co taktiez hrozi (POZOR!!!) --- PRI VLASTNORUCNOM PREPICHOVANI KOZE! takze teraz nieco pre vsetky dievcata, ktore si kozu prepichuju sami- nedezinfikovane prostredie, nesterilne nastroje, a neodborna manipulacia vedie k zdravotnym tazkostiam vyzsie uvedenym. Pri takomto pristupe je to naozaj velmi nebezpecne, hlavne ked to robia mlade dievcata, ktore su poblaznene imidzom a zabudaju na rizika a svoje zdravie. Pri prepichovani roznych miest mozete zasiachnut slachy a rozne nervy, ktore mozu sposobit zlyhanie niektorych funkcii vo Vasom tele, pri prepichovani koze na tvari sa mozu tieto priznaky objavovat od bolesti hlavy, az po odumretie tkaniva a celkove znehybnenie.. takze pozor na to..

a este nieco o nastrelovani- je to sice menej bolestive, no ovela nebezpecnejsie, takze ja osobne neodporucam..

a Kajla, predpokladam, ze mas piercing typu ,,mala gulicka,, - tieto piercingy maju z vnutornej strany taktiez dalsiu gulicku, samozrejme mensiu, ktora brani vypadnutiu piercingu. ked sa tkanivo zahoji, dierka sa upravi podla velkosti tycky, a tym padom ho nevytiahnes presne koli vnutornej gulicke.

PO PREPICHNUTI- ak spozorujete zmeny Vasho zdravotneho stavy, dlhodobe bolesti hlavy, hnisanie ranky, mokvanie, atd, znamena to, ze nespravnou manipulaciou bol bud prebodnuty dolezity nerv, alebo Vase telo piercing jednoducho neprijalo, to sa stava tiez. v takomto pripade si piercing okamzite vyberte.

Co sa tyka bolesti- samotny zakrok trva niekolko sekund, na tvari je to najmenej bolestivejsie, trosku vacsej bolesti sa mozte samozrejme bat pri prepichovani intymnych miest. a co sa tyka materialu- po prepichu si v ziadnom pripade nezavadzajte striebro, zlato, a toboz nie bizuteriu ! prijatelna je chirurgicka ocel alebo este lespie- titan. rozne zliatiny kovov a bizuteria spomaluju hojenie a podporuju vznik infekcii.

a co sa tyka veku- osobam mladsim ako 15 rokov naozaj piercing neodporucam, nakolko Vase samotne telo sa naozaj este len vyvija, radsej si nejakych tych par rokov este pockajte v zaujme vlastneho zdravia. Mimochodom, ohladom piercingu a tetovania sa chysta uplatnenie noveho zakonu a to takeho, ze mladez do 18 na piercing a tetovanie nebude mat pravo ani so suhlasom rodicov. ja osobne dufam, ze tento zakon sa presadi.

prajem vela stastia pri zdobeni svojho tela, a hlavne vela rozumu a rozvahy... =;)

linusiiik

caute baby:)nemate sa coho bat:)ja mam pierc v nose ale robila som si ho sama lebo v studiu toje az od 15rokov a moja mama stym nesuhlasi...ja som si ho prepichla doma sama, dala som si tam pierc a vsetko je vpohode:)prepich ma vobec nebolel!!!a to som si myslela ze to svinsky boli ale fakt to neni citit:)nazaciatku mi to len troosku krvacalo ale nehnisalo mi to...a vnoci mi pierc nevypadol:)vsetko je ako ma byt akurat ma trosku boli nos akoby som tam mala modrinu ale to kazdu bude chvilku boliet:)ale inac ani neviem ze ho mam v nose takze sa nicoho nebojte a dotoho:):):)

vejusik

ahojte :)
rozmyslam o tom ci si dam piersing do nosa ale strasne sa bojim ze ma to bude boliet...a ze mi to bude hnisat alebo s tym nastanu ine komplikacie :(
ale ked ja ho tak straaaasne chcem
a ak mi to odpadne a uz nenajdem a dierka bude dost vyditelna?? :( co potom??
a urcite to bude hnisat? :(

roxxy

mam piercing asi..ja neviem styri mesiace?odhodlavala som sa na to dost dlho bo som sa bala tej bolesti:D a nebudem vas klamat,bolelo ma to jak svina,proste strasne..aj vsetkych ktroych poznam:D ale bolel len samotny prepich po polminute som mala pocit ze mi vobec nic neprepichovali..;) a okrem toho straasnu radost:D potom som nemala ziadne problemy, az na to ze ma po dvoch dnoch chytila nadcha taze som mala radost ooobrovsku:D potom asi po mesiaci som musela ist na X-ray a musela som si ho dat dole..a asi za 15 minut mi troska zarastol a museli mi ho davat s5 v salone:) ale to uz nebolelo:) najprv som tam mala taky kamienok a nakonci tej tycky bola taka spirala aby mi pierc nepadal, teraz som si dala nakonci s gulickou lebo ten zo spiralou som mala pocit ze mi furt nieco trci z nosa:D a som hrooozne rada ze ho mam;) nebojte sa, sice to bude mozno boliet ale len tu chvilu, na to aj tak pocase zabudnete ale pierc budete mat na stalo:D
..a ece nieco..ten piercer co mi pierc robil mi hovoril ze nestrelovanie nieje dobre, pretoze viete co sa nastreluje?nausnice..lebo na usiachnieje chrupavka..chrupavka sa musi LEN a LEN prepichovat lebo tammozu nestat take komplikacie ako hnisanie, vypadavanie, vdychnutie uzaveru..tak tolko odo mna;o)

mirkaaa

Ahojte ja som si davala do nosa piercing no dodnes ho tam nemam nemohla mi ho tam dat... je lepsie dat si ho nastrelit?

sarah

Ahojte,
zajtra bude tyzden co som si dala nastrelit piercing do nosa a v sobotu som zostala chora s teplotami a bolestou v krku, co sprevadza aj kaslanie. Dnes som navyse dostala nadchu. Chcem sa spytat, ci hlieny v nose pri castom smrkani mozu nejako ovplyvnit priebeh hojenia a ci sa mi tam nahodou nezavedie nejaka infekcia?
Za odpoved vopred dakujem

vaneska

Ahojte, ja mam piercing v nose uz 2 roky a som s nim spokojna. Davala som si ho nastrelit a stalo ma to 330 aj s nausnicou a dezinfekcnym prostriedkom. Vobec to nebolelo , akurat som sa mykla lebo som sa zklakla toho "cvaknutia" . Mala som to chvilku okolo nosa cervene, ale pohodka , krv ziadna. Prvych par noci mi vypadaval, treba ho rychlo najst ked a dat naspat, lebo dierka dokaze zarast do niekolko hodin. Inac je to super, vobec ho necitim som spokojna ze ho mam. Vymenit som si ho mohla tyzden po nastreleni :)

matica

aaach, ja na vasom mieste by som vobec si nedavala pearcing.... ved ked sa pozriette , kazdy druhy to uz ma.... akoze mam ho aj ja:D...ale tak keby este raz tak uz nikdy....a vobec to nebolelo, skor boli to,ked sa mi to zapali, mam to cervene, a kolkokrat mi z toho vyjde mega vela hnisu....trva to asi tak tri dni, potom pohodka a za -mozno dva tyzdne- sa mi to znovu zapali.... fakt rozmyslam vela,krat ci si to nevytiahnem... ako chcete, ale fakt, ma to kazdy.....

jaanikka

ahojjte :)
ja by som straaasne chcela piercing do nosa...ale sa bojim ze ako to zvladnem bojim sa ze to bude mooooc bolet nemoho by mi tu niekto poradit??? plss
dakujem .....CmuQQ