Citim sa osamely

Príspevok v téme: Citim sa osamely
makovnik

Ahojte,
dnes si tak sedim za PC, vonku je super pocasie. Napadlo ma, ze by som velmi rad niekam vybehol, ale uvedomil som si, ze vlastne nemam s kym. Vacsina rovesnikov uz ma vlastne rodiny a s tym spojene starosti a ludi, ktorych som nevidel aj viac ako 2 roky oslovovat nechcem. Pozerali by sa isto velmi prekvapene, ze o co mi vlastne ide. Uz som to zazil a nemam chut zazit to znova. V niektorych situaciach sa citim dost osamelo. Napadlo ma, ci je takych ludi viac, ktori nemaju prilis stastie na ludi, ktori su v ich okoli, resp. ktorych bezne stretavaju. Co vy na to?

makovnik

Ano cajik mudro pises. Mam silny pocit, ze na to, aby bol clovek dnes oblubeny musi sa vokol neho a v nom samotnom namixovat spravny mix stastia, uspechu, pokrytectva, patetickosti a povrchnosti. Kto spravny mix nema alebo sa nedokaze/nechce naucit byt takymto individuom tak oblubenym a pravdepodobne ani stastnym nikdy nebude. Chcel by som sa vediet aspon trochu pretvarovat. Potom by som bol pravdepodobne kral. Ale nedokazem to tak mozem byt tym padom vnimany ako nikto.

rena23

Tak potom Ti tazko radit. Ale, myslim si, ze keby Ti na tom skutocne zalezalo, tak by si riesil. Mam velmi dobreho kamarata, ktory razi teoriu: "Kto chce byt so mnou, nech si ma vyhlada!" Ma 34 a cuduje sa, preco je stary mladenec

cajik

Pozri, ja sa tiez niekedy citim osamela ako ty. Bojujem proti tomu tym co som napisala. Ale obcas pride je den, ked mozno by aj bolo s kym sa stretnut, ale jednoducho nechcem. Preco ? Lebo chcem niekoho s kym by som si "sadla" a nie niekoho len na zabijanie casu.
Bolo obdobie ked ma to dost trapilo, ze uz nemam tolko priatelov ako kedysi.. Ale nic mi ine neostava, len sa s tym zmierit. asi sa s tym neda nic spravit

makovnik

cajik, ale ja nenariekam. Ja to beriem ako realitu s ktorou som uz davno zmiereny. Akurat sa pytam, ci to tak vzdy musi byt?

makovnik

no neviem neviem reni lebo s jednym som to uz tak skusal, ale nedopadlo to uplne najlepsie, resp. dopadlo to tak, ze sa mi stale dookola ospravedlnoval, ze sa vtedy a vtedy neozval, co by sa aj dalo pochopit, ale nie ked to trva rok. Asi by sa to podarilo v jednom pripade z desiatich pri tych percentach, ktore som uz uvadzal a veru nemam zaujem to takym sposobm riesit.

cajik

makovnik, hej, lahko sa mi to hovori, ale nemysli si ze to bolo take jednoduche. ako vravi rena, vztahy treba budovat. a ked fakt tak nemas s kym, pytam sa este raz, preco si nenajdes novych priatelov ? je to snad az take tazke ? asi nemas socialnu fobiu ze, tak co ti v tom brani ? lebo nariekat tu na fore moze kazdy, ale prd ti budu platne rady, ked s tym nic nespravis.

rena23

Makovnik, urcite mas vo svojom okoli, alebo medzi starymi znamymi takych ludi, ktori by Ti stali za to. Tak ich skus kontaktovat, ale potom ten vztah treba aj BUDOVAT, byt iniciativny v navrhoch stretnuti, telefonatoch, a p. A uvidis, s tymi, co stoja za to, sa to casom urcite rozbehne...

makovnik

cajik a rena to sa vam lahko hovori, ked mate asi teraz aspon zopar ludi s ktorymi si rozumiete a staci vam to. A teraz si skuste predstavit, ze by ste prisli aj o nich. Potom by ste asi tiez inac rozpravali.