Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bulímia,anorexia

damaxy

ahoj zuju .netaktnost niektorých ludi ma zaraza a komentar od lekarky si neber az tak k srdcu.na brusko nemusis cvicit len brusaky.mozes len napinat a uvolnovat brusne svaly .mozes to robit poleziacky aj postojacky.ja som tiez 10 rokov aktivne sportovala a keby sa na mna ta mudr.pozrela no ktovie akoby som pochodila.Taki nam nemozu pokazit den,lebo im to nedovolime vsak.drz sa páčko

Alternativa

Ahoj Zuju, urcite sa Ti ohlasia aj ostatne, nebud smutna. Tak zatial pohladkam Tvoju dusicku aspon ja, OK? Moja, myslim, ze musis ist na vsetko postupne a pomaly. Neber osobne reci od ludi, hoci aj lekarky, ktori nepresli tymto malym "peklom", ich reci Vas budu este dlho zranovat. Ale oni to nerobia umyselne, jednoducho nic o Vas a Vasich problemoch nevedia, nic netusia. Zuju, aj s ochorenim chrbtice sa da krasne, plnohodnotne fungovat. No, aerobik teraz urcite nie, ale casom pre potesenie aj budes moct. Veru, aj ja si chodim 1x do tyzdna zaerobcit napriek mojim vela rokom. A mam len operovatelnu dg chrbtice. Vies, mas dovod popozerat si temy vo fore, kde sa pise o problemoch chrbta, krizova cast, krcna - neviem, kde presne mas problem, asi v krizovej. POhzb je aj pri tejto dg nevyhnutny. A mohla by si ist trochu von, rychlu chodzu mozes aj na chrbticu, ver mi. Ak je u Teba kamoska, nedepkuj a nesmut doma, hajde aj s nou von, medzi ludi. Musis to ROZCHODIT, to prejde, neboj. No tak, aspon trosku sa usmej...pa

zuju

Ahojte vsetci, je mi trocha divno a hlavne smutno. Dnes som bola u doktorky na rehabke, mam zuzenu platnicku, pytala sa ci vela necvicim, povedala som ze ano, ale skor v minulosti, ked videla moje brucho povedala ze to nevyzera na to ze cvicim. Dost ma to zobralo- pretoze brucho to je to najhorsie na mojom tele. Hanbila som sa. Zakazala mi cvicit brusaky, a robit tanecne pohyby, aerobik milujem. Neviem co mam robit, posilovna a aerobik mi strasne chyba. Kedysi som strasne chcela byt fitneskou, a taketo reci mi "bulimicky ublizuju". Chcem plakat ale nemozem, nedokazem to uz, terapiu mam az v pondelok. Ked som prisla domov, zobrala som si rezance s kapustou, pol suroveho parku, a chlieb so salamou, teraz mi kamoska doniesla dia keksy. Bojim sa, je mi smutno a zle.

Z-uzka

Miška
Ahoj Miši!
No neviem, či u nás je nejaký stacionár, či doliečovacie, alebo o tom aspoň neviem. No a čo sa týka tej postavy, tak mám úplne rovnaký problém :( Ruky mám tenké aj driek, no zadok a stehná, to je moja večná krízová partia. Keď priberám, tak iba do týchto partií a veľmi ma to trápi :( Nie aby som pribrala do vrchných proporcií, kde by sa to šiklo, síce teraz mám jednu ruku dosť nafuknutú a tučnú kôli infúzke. Strávila som totiž noc a poobedie v nemocnici na infúzkach. A jednu infúzku mi zle pichli, takže celá tá fľaška tekutiny mi natiekla do ruky a nie do žily. Žiaľ si toho asi žiadna sestrička nevšimla, tak teraz mám jednu ruku ako tučniak. Ale ževraj asi tak po 4 dňoch sa to vsaje, super, 4 dni budem s ohavnou rukou :,(
No a asi sa pýtaš, čo som robila v nemocnici, no trošku som to prehnala s preháňadlom a narušila sa mi nejak peristatika čriev a dostalo sa mi tam veľa vzduchu, čoho dôsledkom bolo to, že som sa nemohla vôbec hýbať od bolesti, mala som veľké až pichľavé kŕče..
No a ty sa máš ako?? A ktej tvojej psychologičke chodievaš ako často??
Tak zatiaľ papa a drž sa a prajem ešte pekný týždeň :))

Alternativa

Ahoj Luluuu, kedze sa ma priamo pytas, ja Ti priamo odpovedam: umyselnym narusenim nasich stravovacich zvyklosti aj na kratsi cas sa prejavia dosledky nedostatocnej vyzivy /je ich asi 20 v knihe, co mam pred sebou/. Nebezpecie podvizivy a dehydratacie je tym vacsie, cim si mladsia a menej vazis.

vannesa

no su to velmi vážne choroby a odporučala by som týmto ludom stretnutie s nejakými psychologmi.nieje žiadna hamba obrátiť sa na nich a síce to znie smiešne ale su to najlapší odborníci na takéto problemy.ak chce niekto poradiť može sa informovať prostredníctvom mailu.s radosťou odpoviem:)))

w

pre zuzku:
ahoj zlata:)rada ta tu vidim:) aj ked teraz vela casu nemam, casto som myslou s tebou. Nabuduce pri pohlade na nejake dievca zastav certika a ukaz mu, ze ty vobec nie si horsia. To, ze je stihla neznamena, ze je dokonala..Dobre to vies. Aj o mne si si myslela vela iluzii a vies napokon co vo mne uz vtedy zilo. Si skvela osobka s uzasne dobrym srdieckom. Neubijaj ho honbou za niecim nestalym. Radsej sa pozri ocickami na slniecko co vonku hreje a na to, co ta este v zivote caka. Nezostavaj sediet, pod, ideme za dnom plnym lucov.

Z-uzka

luluu
Ahoj :) Vieš ani neviem, čo by som ti napísala na tvoje neustále otázky chudnutia, no jedno viem iste, že ak tých pár kíl schudneš, dalo by sa nazvať, že schudne aj tvoja psychika a tak návrat bude o to ťažší.. Môžeš sa zamotať to drápov anorexie a nemusíš, je to individuálne. Záleží to od sily tvojej psychiky, ak schudneš, oslabí sa teda aj tvoja psychika a je väčšia šanca, že do toho spadneš a už ťažko nájdeš cestu von. Práve vtedy keď je človek psychicky oslabený má väčšiu šancu, že sa na neho nalepí nejaká duševná porucha.
Jasné, že keď schudneš dá sa si potom tú líniu udržať, ale treba schudnúť v rámci normy, nie extrémne.. Napr. upravením vhodného jedálničku, zaradiť tam viac zeleniny, ovocia, mliečnych výrobkov, celozrnných produktov a kombinovať to s pohybom.. Samozrejme, že výsledok sa nedostaví hneď, ale to ani pri nejedení, to mi môžeš veriť, len by si sa zbytočne trápila. Tak sa drž a pokiaľ môžeš, naozaj nevymýšľaj s nejedením, papa :-)

miška

Z-uzka
Som rada,že si sa nezlakla.Ja mam psychologičku už chodim knej asi rok.Tiež je dobra,da sa snou o hocičom pokecať.Ja som si dneska urobila tousti a poriadne sa mi nafuklo brucho.Ešte sa stale meriam a važim a to ako vyzeraju druhí sa snažim ignorovať skus to aj ti ahovoriť si ako som ti už vravele,že sa vidiš skreslene a si štihla.Ja verím tomu,že si štíhla.Neviem či je aj u vas denna nemocnica dolečiovacia-stacionar,ale to nie je stacionar čo sú.To je doliečovacia nemocnica ,si tam 6 týždnov a mne to pomohlo vtom,že už mi tak moja postava nevadi a že nechcem chudnuť.Ak je aj u vas takýto denný stac.,tak by si to nechcela skúsiť?lebo mne to pomohlo a aj v iních veciach.Môj žalúdok zatial poslucha a dufam,že mi už nebude robiť problemi.Chodim už aj pravidelne na záchod.Zajtra rano sa určite odvážim aj odmeram.Ja si myslim o mojej postave,že je hrozna a ked priberiem tak bude hroznejšia.Ja svoje telo teraz vnimam tak,žemamrukytenke a nohy a boky tučne a ked priberiem tak to bude vyzerať ešte horšie.Ja ti prajem aby si mala pekný týžden pred sebou ,slniečko v duši a nevzdavaj sa.Ahoj ačoskoro sa ozvi .pa