Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bulímia,anorexia

igris

123456, neda mi aby som aj ja nieco k tvojmu prispevku napisala, nepoznam dobre problematiku ppp, musim priznat ze som sa s nou prvykrat stretla na tomto webe, ale navstevujem tento web priebezne uz skoro rok a myslim si ze niektorych ludi "nickov" uz trochu poznam. Moj nazor je, ze Alternativa bez niakeho zistneho dovodu zacala, nadviazala pisomny kontakt z kockami , ktore touto chorobou trpia a velmi im to pomaha. Myslim si ze by nebolo spravne aby tieto kocky "na seba praskli vsetko", lebo tu nie su v priamom kontakte so psychologom alebo psychiatrom , ktory by adekvatne potom reagoval na ich pocity, ktore urcite by neboli pre nich prijemne. Myslim si ze ich uz odsudzuje dost ludi a suhlasim s Alternativou ze zdvihnut im sebavedomie, naucit sa spravne stravovat a popri tom navstevovat psych. je to spravne. Mne sa velmi paci ako si dievcata pomahaju, vidno to aj na prispevkoch. Ak niektora veta nema hlavu a patu tak sa ospravedlnujem , pisti mi tu za chrbtom jeden maly chlapcur a mam problem sa sustredit :)

Alternativa

123456,
otvorila si niekolko okruhov, na niektore zareagujem.
1. Nicky vsetkych vo fore su anonymne. Moju identifikaciu ma admin fora, presne tak, ako od viacerych /nie vsetkych/, co sem prispievaju.
2. Odbornemu studiu aj PPP sa venujem z casti profesionalne.
3. Som presvedcena, ze tato web je diskusia, cize nemam problem, ak si dievcata tu "vylozia" dusicku, napr. aj ako si udrzuju svoj nezdravy sposob zivota = odkrytie "klamstiev" podla Teba. Musia ale pocitat s mojou opacnou a povzbudivou reakciou na uzdravenie. Ci sa nad takymito riadkami aspon zamyslia, zalezi na nich. Nic nevnucujem, neznasilnujem ku zdraviu.
4. Nezabezpecujem pre dievcata ziadne lieky, neponukam ani len vyzivove doplnky. A ziadna nema odo mna kontakt na psychologa. Len ODBORNE riesenie problemu - psychiater, psycholog - povazujem za vyznamne pre naozaj uspesnu liecbu.
5. Vsetci clenovia mojej rodiny maju plllno mojej lasky, nehy, pozornosti, starostlivosti a dobreho slova. Tato web stranka predsa v tom nemoze byt nikomu prekazkou.
6. ZA ZAKLADNY A ROZHODUJUCI KROK K VYLIECENIU Z PPP POVAZUJEM DEFINOVAT PRICINU SPUSTENIA CHOROBY A INTENZIVNU PRACU V NA JEJ ODSTRANENI. Podla mna dokonale poznanie problemu PPP nespociva v poznani "klamstiev", mozno fint. Treba odhalit ten spustac.
Prajem ti pekny den.

minetka

Z-uzka,
stačí, ak si klikneš na www.sarm.sk, a na sekciu tuším Pravdivé príbehy, je to to aktuálne číslo, ktoré je na nete...pekný deň

Z-uzka

Som tu iba na skok, lebo nám trošku štrajkuje pc a čo chvíľa musím ísť aj tak pracovať, no len sa chcem spýtať alterantívy, alebo niekoho kto čítal ten článok v šarme, že ktoré číslo to je, či tohtotýždňové, či minulotýždňové?? Vopred ďakujem za odpoveď :-)

darina

celine
Ty chces vazne nejake rady?viem ako sa citis,ja som mala podobny pocit a tuzbu schudnut,ked som zacala po anorexii viac a viac papat.nabrala som o osem kil viac pred tym ako som len zacala chudnut.ale teraz som tym kilam vdacna!naozaj neblbni a radsej prijmi radu taku,ze by si sa mala naucit poriadne jest.myslim,ze aj tvoje telo ti bude velmi vdacne a nebude skakat hore-dole (raz nejes vobec-potom jes tak,ze sa nevies zastavit),to telo sa zblazni.a nejde len o to,nechces aj normalne zit,mysliet?bavi ta premyslat stale dokolecka kazdy den co si zjedla alebo nezjedla?no mna to teda rychlo omrzelo...nechces snad premrhat zivot tym,ze budes vyhladavat na webe stranky kde ti pomozu do hrobu?ja neviem kolko mas rokov,ale vyjdi z tychto sraciek co najrychlejsie ako sa da!kym nebude neskoro.

123456

Ahoj Alternativa.. velmi by ma zaujimalo, kto sa za tvojim nickom skryva.. zda sa mi trosku zvlastne, ze takmer kazdy vecer si na tomto fore a pomahas tymto dievcatam.. a pritom mas manzela.. ten tvoj zaujem nepotrebuje? a preco, ked sa ta PPP priamo netyka mas tolko informacii a potrebu pomahat a davat rady a dokonca este aj zariadovat stretnutie s psychologmi ci nakup liekov? co je teda za tym?
a k tym tvojim bodom.. to je vsetkym jasne.. ako som pisala, tie rady "ako na to" su vsade, ale ziadne dievcata(chlapci aj ked malo) nikde nehovoria do konkretnosti co robia.. nikto z tych co tym trpi a zatial nenasiel silu, aby proti tej chorobe bojoval spravnymi zbraznami nepovie ako to je.. navody na klamstva su na pro-ana strankach.. presne tak ako sa to pisalo v sarme.. a ty z toho nemas dobry pocit.. mozno je to preto, ze keby tu tiez niekto pisal ako a co robi, pripadalo by ti to tiez ako propagacia.. ale podla mna to propagacia nie je.. nikto mi nevyvrati nazor, ze dokonale poznanie problemu a teda aj v tomto pripade tych vsetkych klamstiev prispeje k vyrieseniu problemu.. samozrejme, ze je hrozne pocut vsetko to, co tie dievcata robia a nie to este, aby tie baby to na seba "praskli".. ved kazda z nich niekde v sebe vie, ze sa spravaju pri tejto chorobe horsie ako zvierata, ze touto chorobou a jej priebehom sa dostavaju strasne nizko uz len v svojich ociach.. jedine skutocne vyliecene dievcata dokazu porozpravat vsetko ako bolo a co robili a nerobia z toho tabu.. a musis uznat, ze ked sa nejaka cast temy vynechava a nikto o tom nechce pocut, alebo ako pises ty, ze to k nicomu nie je, tak je to tabu.. a tabu vytvara v konecnom dosledku dalsie problemy.. tak preco hovorit o vsetkom otvorene a priamo? lebo ked taketo veci dokazes popravde povedat narovinu a nahlas ako to vsetko prebieha, vtedy mas tu najvacsiu pravdepodobnost navzdy sa tejto pliagy zbavit

klarka

celine
ahoj.celkom chapem tvoj pocit,lebo aj ja chcem schudnut a paci sa mi ked dakomu vytrcaju kosti,ale ver mi ze to je len pocit anorekticky.ostatny to vnimaju inak.je lepsie jest kazdy den menej a pravidelne a potom mozno aj schudnes.no tak ta zvladnes:)

celine

ajoj Misha, Pysem sem 1x,pretoze sa na seba uz nemozem viac pozerat.Citala som si tvoje texty,ktore si pisala a mam presne ten isty problem...chcem strasne schudnut,ale neviem ako.Vela krat vydrzim aj nejest cely den nic,aj dva dni,ale potom to na mna pride a ja sa neviem dojest,stale iba cely den jem a jem a neviem prestat...a nenavidim sa.Chcem strasne schudnut,chcem schudnut tak,ze mi budu az vsetky kosti trcat...prosim nevies nejake rady?

cozee

Alternativa:prave som zasadla za pocitac a hmm,myslela som ze ty tiez mas s tymto problem,alebo si mala...´takze ty sa snazis proste pomoct?to je (neviem co je lepsie-genialne,perfektne:)...?),no proste super!!!tiez som sa snazila precitat o tom najviac co sa dalo.tym ale ja myslim 2 knihy:-).takze ja uz asi len tolko ze ta fakt nepoznam,ale aj tak sa mi pacis:)!

damaxy

k tomu článku myslím keby som patrila k postihnutým,že prečítanie si ho by ma naštartovalo skôr do choroby ako opačne a tie rady na konci mi pripadali ako recept.Inak som sa dozvedela pre mna zaujímavé veci.