Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bulímia,anorexia

still in trouble

Today is the time to go...so I want to say last goodbye to all girls with this problem...I try number of time to kill myself so now I know how to don´t do it...today I fall in to the dark forever..goodbey...and have we nice time here in the world..At last I will happy

sasa

dakujem zuju...mozno ze sa mi po case podari vtlct jej do hlavy aspon polovicu z tychto bodov...rozhodne sa o to budem snazit tak dlho,ako bude treba...

zuju

DESATORO UZDRAVUJUCICH SA- dostala som to z ANABELL z Brna
- som jedinecna bytost a som dokonala taka aka som
- mam sa rada
-mam rada ludi okolo seba
- to co si o mne myslia druhi, je ich problem
- mam pravo vyjadrit svoj vlastny nazor
mam pravo na odpocinok a nic nerobenie
-mam ppravo slobodnej volby
mam pravo na odbornu starostlivost
- mam pravo povedat nic sa nedeje, ked sa nedari
- som zodpovedna za svoje zdravie
To by sme sa mali modlit ako otcenas

sasa

ahojte vsetci...dnes som cely den na nete a hladam pomoc...nie vsak pre seba ale pre osobu,ktora mi je velmi blizka,viem ze ma anorexiu a neviem ako jej mam pomoct.snazi sa to tajit pred celym svetom,takze to viem iba ja.bojim sa ze jej nedokazem pomoct...preto zbieram info o tejto chorobe a viem,ze ona tiez stravi dost casu na nete...myslim vsak ze nechodi na taketo stranky,ale na tie,ktore ju v tom co robi podporuju...citala som si aj ten clanok v sarme-ak nieco take existuje,pomozte mi to prosim najst,chcela by som vediet,co sa na tych pro-ana strankach ona vsetko dozvie,co ju tak dokaze ovplyvnit...mozno jej potom budem vediet skor pomoct....prosim vas!!!

Alternativa

Cozee, Lucka,
same vidite, aka zlozita je nasa psychika, podvedomie. A viete, ze napr. urcite stresy buducich maminiek pocas prenatalneho veku mozu babatko ovplyvnit? Preto je pri liecbe PPP velmi potrebny kvalitny odbornik - psycholog. Take vedomosti a moznosti nemaju lekari. Ale ak ste dost silne a rozhodnute byt zdrave, tak staci takyto autotrening: TREBA DAT CIARU ZA MINULYM, VENOVAT SA KVALITNEMU DNESKU. V zivote nerieste, co neviete priamo ovplyvnit. Predsa napr. nebudete "pitvat" maminu, ci bola naozaj vzdy spokojna, stastna, ci pocas tehotenstva nezazila nejaku traumu, atd., atd. Tych moznosti na ovplyvnenie vyvoja dietata je vela a casto ludia okolo Vas uz davno na pripadny problem zabudli alebo ani si ho poriadne neuvedomili. A ak si spomenu, co s tym, ked to bolo mozno pred 20 rokmi?Povedzte si "zacinam JA a budem vplyvat na to, co pozitivne viem v mojom zivote ovplyvnit."
Inymi slovami: definovat spustac je vyznamne, ak sa da definovat. Je to uloha kazdej z Vas v spolupraci so psychologom. Ved sedenia u psychologa pri PPP sa niekedy daju pocitat na desiatky az stovky. Ano, neprehanam. Ak ten spustac nepozname, tak prijmite filozofiu "pekneho dneska": dajte tu pomyslenu ciaru za minulostou, nerieste to, co vyriesit nedokazete, teste sa z malickosti, neutapajte sa v smutku, hladajte ludi, ktori Vam daju usmev, nie "more" cohosi negativneho. Toto zvladaju denne miliony ludi s odbornou pomocou ale aj bez nej. Predsa ten pud sebazachovy a chute mat krasne prezity zivot u kazdeho z nas funguje :o). Pekny weekend, dievcata

jeany

Možete mi napísať ako sa volajú tie anorektičky, ktoré majú anorexiu dobrovoľne, ako životný štýl. bol o nich článok v EVE minulý mesiac. Please. Dík.

lucka

Súhlasím s alternatívou, treba nájsť prapríčinu, teda spúšťač. Ale na druhej strane, tak isto ako Cozee ani ja netuším, kde ten spúšťač hľadať. Mám skvelý vzťah s rodičmi, postava je ok, dokonca sa mi ani nepáčia príliš vychudnuté baby, ale skôr ženské typy, vždy som bola veselá a hlavne vysmiata. Fakt neviem, ale asi tuším. Ja som pracovala vonku ako aupair a tú nudu som riešila cez jedlo. Proste celé dni doma-sama a samé nové dobroty. Takže moja verzia,už som to raz písala, že mám všetko a neviem čo od dobroty.

cozee

Alternativa
Chcem sa ta opytat,pises ze treba odhalit ten spustac.ale mne povedali doktori ze je to u mna skratka nevysvetlitelne,ze je to ako keby na mna padla tehla.proste padla...nie som z rozvratenej rodiny,nemala som nikdy nadvahu,nikto sa mi za postavu nikdy nevysmieval...tak potom preco?neviem si na tuto otazku odpovedat uz tri roky.je podla teba mozne aby to doslo a odislo ako nejaka chripka?