Ahoj Alternativa.. musim ti asi trosku objasnit, preco som napisala ten moj prispevok.. vobec nechcem poodhalovat jej klamstva, aby som jej to potom mohla predhodit pred oci a zotriet ju pod ciernu zem a spravit to tak, aby som jej ukazala, ze je chudera, ked zvracia a robi to, co ju tato choroba "nuti" robit.. nechcem vediet co a ako robi preto, aby som si na nej zgustla a robila jej to este horsie.. na tieto vase "skusenosti" som sa pytala preto, aby som jej pomohla.. aby som vedela ako a kedy to robi, aby som jej v tej situacii mohla promptne pomoct tym, ze tam budem, ked to bude potrebovat.. aby som sa mohla alebo sa s nou mohli vtedy porozpravat, ked to na nu pride, aby sme jej v tych "zachvatoch" mohli pomoct, aby sme ju podrzali.. aby som ciny jej choroby viac videla.. moj osobny nazor je, ze v kazdom probleme pomoze druhy najlepsie vtedy, ked vie, co sa tomu druhemu deje v hlave, co, ako robi a preco to robi.. to dievca nechava vzdy vsetkych v tom, ze je vsetko v poriadku, ze to ma pod kontrolou, no nakoniec sa pride na to, ze vobec nic pod kontrolou nie je a ze je to mozno stale horsie.. chcela som tym, ze by som vedela ako skryva svoju chorobu predchadzat tomu, aby tu bola falosno istota, ze sa vsetko zlepsuje.. chcela som tym "poodhalovanim klamstiev" predchadzat tomu, aby sa to rapidne zhorsovalo.. ja mam o tychto chorobach dostatocne informacie, kazda dalsia je uzitocna, ale ja som sa na tento problem chcela s vasou pomocou pozriet z vasej strany, z vasho pohladu, z vasich skusenosti.. jej blizky vobec netusili, ze ona niecim takym trpi.. az mne boli podozrive okolnosti a na moj podnet sa mi nakoniec zverila.. tym, ze som do tohto fora prispela, som len chcela, aby som len viac videla do jej hlavy a duse.. myslim, ze ked sa vie, co clovek pod vplyvom niecoho robi zle, tak sa tomu da predchadzat hlavne poznanim toho "zleho".. ja viem, ze je tazke prezradit to, cim si ublizujeme a v konecnom dosledku ublizujeme druhym, ked vidia ako trpime.. ale myslim, ze je to jeden z hlavnych iniciatorov k vylieceniu.. lebo ked clovek dokaze priznat vsetko ako to je alebo bolo, vtedy je na najlepsej ceste k vylieceniu a zvitazeniu nad touto chorobou..