Ahoj, Betka.
Ja viem, v normálnom vzťahu by to tak fungovať malo, ale u nás bohužiaľ nie. Ja viem,čo to je za choroba, viem že to je už u mňa vážne, mám strach, napriek tomu s tým prestať neviem. Trpela som veľkými depresiami, užívala som lieky. O tomto vedel, len si neuvedomoval, že spúšťačom bol on. Aj na sedení so psychologičkou sme viac menej prišli na to, že kým bude prostredie doma aké je, nedostanem sa z toho. Nemám žiadnu oporu, túžim a snívam o tom, že mu to poviem, že ma objíme a povie, že to spolu zvládneme prekonať. Sú to len sny a zbytočne sa s nimi trápim. Bohužiaľ u nás to nie je o porozumení, vždy keď som sa dotávala do "nálad" depresie, mi vravel nech sa dám liečiť, že som debilná. Okrem toho som vraj hnilá a lenivá, on pracuje na celú rodinu skoro celý deň a relax neuznáva. Možno má pravdu, nič ma nebaví, pre nič sa neviem nadchnúť, ostáva mi len to jedlo. Je to ako závislosť, riešim si tak ťažké chvíle, potom vraciam a potom mám ešte ťažšie chvíle, lebo mám pocit, že som zasa zlyhala. Nemám už roky chuť na sex, beriem to len ako nutnosť, manžel to nevie pochopiť, nadáva, že som už hnilá a lenivá mať aj sex, alebo mám milencov a doma mi už "nechutí". Keby som mu povedala o mojom probléme, bála by som sa, že sa mi bude vysmievať, že to nepochopí a že to budú vedieť potom všetci v okolí.Keď som po jeho ponižovaní v depresii, neviem už normálne reagovať, zviera mi hruď, je mi na odpadnutie, srdce mi rýchlo tlčie, bolí ma hlava a cítim strašnú úzkosť, vykrikuje, aby som sa dala znovu liečiť a užívala antidepresíva. Kto depresiami netrpel, nevie, čo je to za bolesť. Neprajem to nikomu. Je to choroba ako každá iná, ale tabletkami sa to nevylieči. Ani bulímiou, aj keď mi pomôže, keď sa prejem a vyvraciam, ale len dočasne. Možno si pomyslíte prečo s ním vôbec ostávam, prečo sa nerozvediem. Jednoducho to nejde, analyzovali sme to už s kolegyňami, je to ťažké. Nemám sa o koho oprieť, ani o mamu sa nemôžem, cítim sa sama. Pri živote ma drží len dcéra, ona jediná doň vnáša trochu svetla.