Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bulímia,anorexia

dejna

Ahoj, alternativa,
všetko, čo si napísala si uvedomujem ,ver mi, vždy na to v ťažkých chvíľach myslím.
Postaviť sa na nohy spôsobmi, ktoré mi radíš u mňa veľmi možné nie je, aj keď som skoro všetko,čo si mi radila už skúsila. Bývam totiž na dedine vzdialenej od najbližšieho mesta cca 35 km s tým, že keď tam idem autobusom, musím ešte prestupovať na mieste, kde teraz pracujem. Takže keď som chodila na cudzí jazyk vyzeralo to asi tak, že som šla hneď z práce do mesta, tam som mala cca hodinu čas, ktorý som využívala na cvičenie, alebo na plávanie. Domov som prišla cca o 21.00-21.30. Dvakrát do týždňa. Bolo mi fajn, robila som niečo pre seba, ale na druhej strane som nebola doma od ranných do večerných hodín. Manželovi to veľmi vadilo, že vraj sa o nič nestarám, len behám, som mimo z domu, že mi ani na dcére nezáleží.... Viem, je pravda, že v tieto dni som vlastne dceru ani nevidávala. Z domu, keď som šla ešte spala a večer, keď som prišla znovu spala. Tak som to nechala. Ale môžem povedať, že mi to veľmi pomáhalo, aj psychicky,aj fyzicky, robila som niečo pre seba. Máme síce auto, ale dochádzať do mesta až taký ľahký špás nie je a úprimne - ani na to nemám. Bol to všetko veľmi drahý koníček. A z tých pár korún,čo mi zostane z výplaty mi nato nestačí. Totižto sa stravujem a všetko si kupujem sama. Manžel síce kupuje potraviny do domácnosti, ale len pre neho a pre dceru. Jeho peniaze sú jeho, nemusím hovoriť, že má min. dovojnásobne ako ja. Dávam mu polovicu na plyn a elektriku a niečo ako "nájomné" v jeho dome.
Takže aká bude teraz rada? Čo máme robiť my "moderné" duchom, emancipované ženy na vidieku? Viem, že aj vidiek ponúka mnoho možností, ale nie pre mňa, ja tu nesmierne trpím. Ja by som chcela chodiť cvičiť, plávať, ísť do kina, alebo do divadla, zdokonalovať sa v jazykoch, ísť raz mesačne na kozmetiku, posedieť si s neexistujúcimi kamarátkami pri káve atď. Aj vlastne sedenia s odborníkmi stroskotali kôli tomu, že sú ďaleko, po pár mesiacoch som to jednoducho finančne, ale aj psychicky nezvládala. Bolo toho na mňa veľa: práca, domácnosť, dieťa, škola/chodím externe na vysokú/ a k tomu moje problémy. Čo sa týka školy, aj tú som sa rozhodla tento rok nechať. Tiež to nezvládam časovo, ani finančne. Bude mi to ľúto, lebo som tam našla pár nových známych, cítim sa tam, že žijem, som obklopená ľuďmi a necítim tak samotu.
Ale dosť už, zasa som sa rozpísala a neviem kedy skončiť. Viem, že všetko, čo sem píšem , by som mala hvoriť kamarátkam, ale ich nemám . Mám kolegyne, ale nie kamarátky. Takže každé povzbudenie od Vás čítam veľmi rada. Ďakujem.

lejla

Marabunta, skús počúvnuť dievčatá s radami a nepoberaj sa prosím smerom bulímie....je to nezastaviteľný kolotoč, z ktorého sa len veľmi ťažko vystupuje....prosím, zájdi na tému BMI ako lusk, a tam je množstvo rád ako si zostaviť rozumný a hlavne zdraviu a našej postave prospešný jedálniček. Tak veľa šťastia, síl a odhodlania.

betka

ahoj marabunta
pozri sa na stranku -odkaz odstránený- pise sa tam vsetko ako by si mala schudnut zdravo a bez hladu hlavne 5 krat denne jest a dodrziavat pitny rezim

betka

ahoj deina
Alternativa ma sto percentnu pravdu mala by si si to vziat k srdcu.Ked hovoris ze jedine co ta drzi pri zivote je dcerka tak to urob pre nu!Ked s tym neprestanes tvoja dcera sa dostane do toho tiez.mysli na to

Alternativa

Marabunta,
zrejme Tvoje zdravie potrebuje stratu tych par kg. Ale nie sposobom, aky robis. Rutis sa do tazkej diagnozy, moja, ZASTAV tento sposob okamzite. Chod na to inym smerom : schudnut, ale zdravo a postupne. Napr. aj na tomto webe v teme BMI ako lusk, delena strava, Odkyslenie organizmu, atd. najdes vela dobrych rad. Zacni si ich uvadzat do kazdodenneho zivota postupne, zacni tym, ci Ti vyhovuje. Hlavne jest 5x denne mensie porcie vyvazeny stravy. A funguje to. Pridaj sa aj Ty napr. do tychto tem. Ked nieco podporujuce zdravie najdes, napis. Nie v dietach najdes to spravne pre zdravie. Pekny den Ti prajem a porozmyslaj :o)

marabunta

ja trpim bulimiou,ale nie dlho..som strasne tlsta a doktorka mi povedala,ze mam schudnut 6 kil a ja to nedokazem:(..teraz mam z toho depresie a stale sa prejedam..chcem s tym prestat ale nejde to zastavit a namiesto toho aby som schudla este viacej priberam..teraz to riesim,tak ze ked prejem tak sa to snazim vyvratit,aj ked nie vzdy to ide.Bojim sa aby mi nato neprisli rodicia ale aj by som im to povedala,lebo viem,ze to co robim neni spravne.Ale ked to nejdee ja nechcem byt tlsta..poradte mi niekto..co mam robit...