Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bulímia,anorexia

thesiamee

nessa: ja som mala bulimiu 4 roky a ked si uvedomujem kolko som stratila, uvedomujem si ze zasvatit svoj zivot bulimii je hrozne hoci aj na den. strasne drzim palceky a zelam vela odvahy a nadeje...

b.

baby,zas som v tom...kurnik..uz som si myslela ze sa z toho dostavam a zse..potrebujem o tom hovorit,inak neprestanem..ak mate s bulimiou tiez problem a chcete o tom a o hocicom inom pokecat,ozvite sa na icq prosiim.Mne fakt pomaha vyrozpravat sa..dik
282 748 512

nessa

ahojte vsetci...ja sa len chcem podelit s tym co prezivam ja. je to 2 roky co mam bulimiu, teda hodne dlho som si to nepriznavala...az ked som na zaciatku tohto roku rapidne schudla tak mi do doslo...nezvracala som ani tak z toho dovodu ze som tucna (mala som 75kil pri vyske 163)...skor som bola deprimovana z doho ako ma beru ludia...a z toho ze skoro vsetko co som si naplanova alebo zacala robit tak som to nedotiahla do konca..tak to vsetko vo mne rastlo, koli tomu ze nie som z tych co sa potrebuju niekomu zdoverovat s problemami...tak som to riesila jedlom ale pak som bola taka preplnena a plna vycitiek ze som zacala komunikovat s toaletou...cim dalej tzm castejsie...bolo obdobie ze som jedla len zeleninu ci ovocie...niekedy som vzdrzala len na salate
Schudla som za 2-3 mesiace 15 kil, zlakla som sa...a zacala som vse rekapitulovat...chcela som s tym perstat...snazila som sa dat do psychickej pohody...jeden cas to fungovala...nabehla som aj na delenu stravu jedla som normalne...par kil zislo dole ale vedela som ze normalne...to som mala 65 kil...nejako doslo k tomu ze som sa zalubila...pak prisli prve problemy...a uz to zacalo o5 ale nechcela som...jednoducho...si telo pytalo jedlo...vecnu utechu...a nasledne som to vyvratila...skoncila som s tym vztahom a aj trapenim...zaprisala som sa ze nikdy viac toto nedovolim...ale co cert nechcel...prislo to o5...z niekolkoreocneho kamaratstva sa vyklul vztah...problem bol v tom ze som bola v UK...a zacali dalsie problemi..nemohli sme byt spolu a tak podobne...zacala som si to cele vycitat...vratilo sa to...no ked som prisla domov na dovolenku...telo a dusa sa ukludnila a aj bulimia sla do uzadia...akonahle som sa vratila...zacala psychika o5 pracovat...dotoho prisiel este rozchod..koli velkej dialke...a tak podobne...a bulimia bola na urcity cas s5...ale najhorsia aku som kedy poznala...6 krat som sa ojedla a aj 6 krat som vsetko vyvratila...trvalo to skoro 2 tyzdne...kym som si povedala zo slzami v ociach pri pohlade do zrkadla...DOST...takto to nejde dalej...je to uz vyse 2 mesiacov co sa snazim neriesit moje poklesky a podobne veci tymto sposobom...aj ked tento cas bol fakt velmi tazky pre mne...udialo sa hrozne vela veci ktore by ma boli o5 ktomu vratit...ale vydrzala som...a vcera som to konecne niekomu poveda...teda 2 osobnam...a to mojim expriatelom....konecne sa mi ulavilo...a viem ze v nich mam oporu lebo su mi velmi dobrymi kamaratmi...len skoda ze som s tym tak dlho otalala...pre niekoho je 2 roky nic ak tym trpel 7 a viac rokov...ale viem co na mne zanechali tie 2 roky a mam co robit aby si moje telo odvyklo od tohto blbeho navyku...chcem len povedat vsetkym holkam ale aj chalanom ak prezivaju nieco podbone...tod vse...dnes sa usmievam...aj ked niekedy cez slzy...no viem ze zivot je o tom ze clovek je raz hore a raz dole...len na nom zalezi ako dlho tam pobudne...:-)

gabina

johanka
bolia Ta kolena?
No, asi najrozumnejsie zdovodnenie bude, ze Ti chyba nejaky prvok, najskor vapnik ale Alternativa by Ti vedela povedat viac...
Druha moznost, ak si prilis chuda, kolena pri spanku do seba narazaju a potom zvyknu poriadne boliet...Ani si to nemusis uvedomovat ale citis to od rana...Aspon ja som to tak mala.
Tak neviem, ci pomohlo.-) PA

gabina

nicoolka...
neviem, kolko mas rokov ale byt mladou a pojasenou je otrasneeee! Byt necitlivou a nevnimavou tiez.-))
Prepac, ze som takto ale ako to na Teba posobi? Urcite nie velmi dobre, ked narazam na to, aka si a ako sa spravas...
Mam okolo seba vela vybornych ludi a zaujimave, ze vobec nevnimam to, ako vyzeraju alebo ci su stihli, ci su oblajsi...az kym sa nezacnu hodnotit sami. Ani by ma nenapadlo merat ludi podla vyzoru...
Pisat, ze to podstatne, co cloveka robi clovekm sa nedocitas na cisielkach vahy ani n aznackach oblecenia, je asi zbytocne...
Anorekticky a bulimicky su skvele dievcata, su velmi citlive, su vnimave na take veci, o ktorych ini ani netusia, su velmi premyslave, su ochotne, su jednoducho skvele a tieto ich vlastnosti sa im daju velakrat iba zavidiet...nie odcudzovat...
Anorexia nie je trapas rovnako, ako nie je trapasom depresia alebo ine psychicke ochorenie. Si vedla, ako jedla...ale nevadi, vekom sa zvyknu veci trosku vyvrbit a ujasnit...Drzim Ti palce!

nicoolca

ozaj...viete že z mojho osobnehp prieskumu 50 chalanov z 50 by uprednostnilo pekne upravenu 70 kilovu babu, ako anorekticku nech je akakolvek??haha....a viete ze anorexia je trapas??sak chude baby su otrasne....bléééék

nicoolca

Ahoj baby...len by som chcela povedať že mám jednu spolužiačku ktorá meria približne170-175 cma aváži 44-45kg.Podľa mňa je to hrzné a odpudzujúce..ona sa dorába že ako si o sbe mysli ze je tucna ale dobre vie ze je chuda len jeje robi dobre ked jej to seci hovoria..a tak som zmenila taktiku :povedala som jej ze je velmi tucna a mala by schudnut...a tak..neverili by ste co to s nou urobilo...ked vidi pekne dievca hoci ci chlpca ktory ma kilecko navyse uz nema tie otrasne poznamky ze fuj grc atd..ale len povie:aha ma pekny kabat..alebo skratka hdoi poznamku na tu osobu-..preto ak ste na tom podbne skuste to.no pozor!!!Moja kamaratka nemala anorexiu ani bulimiu..len to mala v hlave kus prehodene...ak mate vo svojom okli an.alebo bu.dievca skuste to takto:povedzte jej ze je ptrasne ako vyzera..nenrazajte sak na jej postavu(ze je chuda-lebo by jej to len lichotilo)ale povedzte:boze.si akasi divna...mas zlte zuby,vraskavu kozu a vypadane vlasy...jasne ze sa to da aj jemnejsie a takto to skusajte,...neviiem ci by to zabralo v pokrocilom stadiu no zozaciatku mozno ano...keby nieco tak piste na icq 302 601 353..rada pokecam o hocicom vobec sa to nemusi tykat anorexie

anonym

ahojte baby,ked čítam niektoré vaše príspevky je mi hrozne.ani nie z tých príspevkou kde opisujete svoje pocity,a chcete s tým niečo robit,ako z tých ,v ktorých vyslovene žiadate o pomoc ako sa stat bulimičkou a anorexičkou.mam 20 rokou a všetci moji znamy by povedali že som skvelý a hlavne bezproblémový človek.ono zdanie klame.nemožem sa zaradit k tým ktoré trpíte takýmto ochorením už niekolko rokou ale prešla som si tým.ked na to pozeram odstupom času mam pocit že to bola moja snaha vyrovnat sa s určitým problemom a dokazat si že viem proti sebe bojovat.je to ako naučit sa žit bez dýchania-alebo s minimálnym:-) vážim 60kg pri výške 173cm-a moje obdobie hladu sa začalo obyčajným sklamaním z niekoho kto za to vlastne ani nestal.aby som si dokazala že viem seba udržat pod kontrolou prestala somjest.kedže športujem po par kolabsoch som bola donutena denne dostat čo to do ust-a tak sa začalo zvracanie,prehanadla,tabletky na chudnutie,vata,všetky výrobky typu light... myslím že tento kolotoč pozna každa jedna z vas.skončil sa nespočetnými pokusmi o samovraždu.a za ten čas som stratila uplne všetko čo som do vtedy mala.chcem aby ste vedeli že v dobe ked sa snažíte všemocne bojovat so zakladnými potrebami vam za oknami uteka život,dni-ktoré už nkdy nevratite a ktoré su krasne.dni kedy možete robit všetko,spoznavat,učit sa,zamilovat,milovat... a je pri tom uplne jedno kolko važite-verte mi.zomieraju rovnako tuční,ako chudí a ako normálni ludia.nestratte seba kvoli par kilogramov-nestojí to za to!!!
p.s.:začnite o svojom probleme rozpravat-tam sa začne aj vaše liečenie.verte či nie mne pomohli rodičia-hoci som ich pokladala za nechapavých...:-) a dakujem im za to-pretože mi tým vratili moje ja naspat.všetkým vám držím palce-chce to čas a mnoho síl,ale stojí to za to vyliečenie!!!