Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bulímia,anorexia

heder

Ďakuje, za odpoveď Ivetka. Na svoj vek by som môhla mať už trošku rozumu. Chodím do práce a domov. A to je môj stereotyp. Jedinou mojou potechou je jedló, ktoré si hlavne doprajem, keď prídem s práce domov, je to akési potešenie po stresujúcom dni. A keď sa neovládnem tak ako včera, zjem strašne veľa a výčitky svedomia mi nedovolia nechať jedlo v tele. Chcela by som aj cvičiť,napr. chodiť na earobik, ale k tomu potrebujem nejakú kamarátku. To je tieť môj problém. Mám len priateľa a ten o ničom nevie. Neporadíš mi nejaké osvedčené cviky na boky, stehná, zadok? Vopred ďakujem. Som veľmi rada, že si mi odpísala. Heder

timka

a ešte som zabudla. Kedysi som bola extrovert a srandista ale teraz som uz uzavretá do seba 6 rokov. Ked som sa prvý krát vrátila z liečenia pred 6 rokmi do školy, spolužiačky sa ma pýtali, že som sa vrátila ja, alebo len moje telo s inou dušou. či som sa náhodou neprevtelila

timka

mama42: no včera som to pekne nandala večer do brucha. o 5 polku hlavy duseného karfiolu s 1/2 rezňa, 1 mrkvu, potom polku pagača, o 7 večer 1 1/2kg karelab, 3platky šunky, 10dk eidamu, mrkvu, kapustu mlieko... a ni neviem este co. + 1 cela flasa mineralky. A hoci som zjedla asi 1 kg jedla a 1,5 kg vody, nemala som pocit plnosti zaludka.
A dnes od rána som nervacka. nic sa nedari, vsetko mi lezie na nervy. najradsej by som z plneho hrdla zarevala, alebo si pustila rádio tak nahlas, aby sa steny triasli, aby som nepocula svoje myslieky.
Vcera som si pozicala z kniznice knuhu o samoliecbe anorexie.uz som ju raz citala, ale kedze po podvyzive mam vzdy vypadky pamati, vobec si z nej nic nepamatam.
je tam taka dobra veta: strach ma velke oci. Dokaze z porcie pre zobraka urobit hody pre cely regiment. alebo tak nejako. Pise sa tam, že strach a uzkost po rozhodnuti nieco so sebou robit veľmi rýchlo rastu, ale casom zacnu klesat. Ale ja som nervozna z toho jak pes.

timka

rila: ty si asi teraz vo fáze povznesenia a euforie z anorexie chudnutia a trciacich kosti. rada by som o tebe pocula aj o takých 5-6 rokov, či ešte budeš mať takého debilné názory.

rila

mama42:je pekne ze chces radit anorektickam a bulimckam, je pekne ze si precitas par clankov o anorexii a vycapis ich sem, ale je to stale nieco co ti chyba...chyba ti skusenost s tymto problemom, nevies pochopit ake je to, co si myslis a tak.a nehovor, ze vies...pokial nezazijes NEVIES nic...nemam rada, ked niekto hovori o niecom ako z knihy teoria a tisic otazok... moj nazor je ten, ze kazdy clovek sa popali na svojej chybe...anorekticku len tak neprinutis ist na www.idealni.cz... atd. treba vnutorny implulz, kt.dostane kazda osobitne.treba aby nastal zlom v hlave kazdej, pri kt.si uvedomi co je spravne... moj nazor. ale zas pravda je, ze sem chodi vela lusi, kt.by sa akoby chceli stat anorektickami.mozno ich tie clanky o zuboch a vypadavajucich vlasoch odradia..zial, pre nas je najdolezitejsia VAHA.som zvedava, ako ma zas spracujes, mozno ani nijak...

smejka1

mama42
nie lekarka,ale ja som tam bola pred troma mesiacmi,a bol isame sviatky,nic som nesschudla,a teraz to musim dohanat..ale sesternica mi dala dietu,pri ktorej NEHLADUJES,jes tri krat denne,a ona schudla za 4 dni 3 kg...a je aj obed,vecera aj ranajky..myslim ze to bude ok..ale tam bolo napisane ona vravela ze 10 dni 10kg...a ked ona nehladovala s tym,tak ok...je to tam ze ranajky:caj s citronom,rozok,obed:spenat,troska masla,dve vajcia..a veceru neviem

mama42

ak sa baby chcete liecit
tak na stranke www.idealni.cz mate presne davky co mate jest cely den...teda jedálniček ...je tam viac variant toho jedla...takze ak sa fakt chcete aspon doma liecit tak jedzte tolko kolko tam radia

mama42

Bratislava:
PHDr. Katarína Kúdelová
0903 211 127 02/57290360
Psychiatrická klinika FN, Mickiewiczova 13, Bratislava, oddelenie špecializované na PPP

Banská Bystrica:
PHDr. Mária Sopková
0905 350 244 ,048/43 12 101

ATAKDALEJ

mama42

Niektoré účinky hladovania na organizmus:

* zvýšená citlivosť na chlad, (väčší mráz môže spôsobiť omrzliny),
* poruchy spánku,
* zvýšený rast ochlpenia po celom tele,
* oslabený krvný obeh, pomalý pulz a návaly krvi,
* rednutie kostí,
* stiahnutý žalúdok a pocit nepríjemného preplnenia po zjedení malého množstva jedla,
* funkcia čriev je znížená, čo vedie k zápche.

mama42

STIAHNUTE Z INTERNETU
Anorektička využíva k chudnutiu rôzne metódy: dodržiava častokrát až drastické diéty, nadmerne cvičí, zvracia aj po malom množstve jedla, užíva preháňadlá či lieky znižujúce chuť k jedlu alebo močopudné lieky.

K prejavom hladovania a intenzívnych diét patria:
* nadmerný úbytok váhy;
* zvýšená celková únava a svalová slabosť;
* pocity zimnice a znížená telesná teplota;
* nepravidelná menštruácia, postupne až jej úplné vynechanie;
* nízky krvný tlak, závraty;
* znížená funkcia čriev, prejavujúca sa zápchou;
* vypadávanie vlasov, krehké nechty, vysušená koža;
* silná kazivosť zubov;
* smútok až depresívna nálada, podráždenosť, neistota a úzkosť;
* pokles sebadôvery, postupne až samovražedné myšlienky;
* poruchy koncentrácie a pozornosti, nesústredenosť;