Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bulímia,anorexia

natty

mishka no ja by som ti tiez rada nejako poradila, ale nemam s tymto ziadne skusenosti.. som toho nazoru, ze treba skusit, a ak by si prisla na to, ze to nema zmysel, tak s tym skoncit jednoducho a skusit nieco ine.. no neviem.. a ako sa mam ja?? dostala ma nejaka chripka prekliata... celu noc som nespala co som mala zapchaty nos a teraz to schytali uz aj pluca.. tak si vies predstavit, ale aspon nemozem kricat, comu sa vsetci tesia :) som ako chodiaca mrtvolka :)
.. co ty mishka? Zdravie poslucha?

mis.

natty, včera som bola rozhodnutá, že tam pôjdem, a dnes po všetkých príspevkoch- neviem. Gabka to všetko vystihla..ako sa Ti darí?

natty

ahoj mishka ;)... Dufam ze sa rozhodnes spravne, a ze tvoje rozhodnutie ti pomoze sa z toho dostat... Myslim na teba ;) zvladnes to urcite, a tesim uz ked prides a napises ze si z toho von, aj ked viem ze to bude tazke... A myslim ze nebudem sama koho to potesi.. drzim palceky :)

gabina.w

Silvia, som za vodou, aspon dufam, ze nafurt.-)
S platbou je to rozne, jedno sedenie moze stat cca od 300 - 600 sk ale presne zalezi od odbornika, jednotlivo. Alebo Ti odporuci lekara odbornika Tvoj obvodak alebo detsky lekar. Si este dieta? .-) To zn. mas uz 18?
Nejaki odbornici su v zozname aj tu na fore, ja poznam osobne jednu detsku psychologicku, ktorej doverujem a venuje sa PPP a jednu dospelacku. Ale obe su sukromne lekarky a plati sa u nich. Alebo poradia dievcata z BA, ktore maju vlastnu skusenost s dobrym psychologom?

iris.

presne tak, miska. ty potrebujes nakopnut v nemocnici!! doma sa nenakopnes vôbec! a to, co ti vcera radila dievcinka na inej teme,to je dobre miesto.ked to tam tak funguje,tak to je vyborne! chod a spolupracuj a uvidis,ze to pomoze!! ani ja sa o teba nebojim.ked chces,tak zvladnes vsetko!

silvia85

Mila Gabina, dakujem ti za rychlu odpoved. Som z Bratislavy, mam 27 rokov.Poznas nejakych dobrych psychologov? Kolko vychadza taka liecba na jeden mesiac? Ty mas ake skusenosti? Bojujes alebo si uz za vodou?

gabina.w

Silvia, mas poruchu prijmu potravy, kam okrem anorexcie a bulimie patri aj ZACHVATOVE PREJEDANIE.A to je Tvoj pripad. Najes sa do prasknutia, vypinas vtedy vsetky zmysly, robi Ti to strasne dobre, aspon na cas, kedy sa prejedas a manipulujes jedlom a potom - vycitky a sklamanie zo samej seba, ze znova a znova si to urobila.
Ano, je to zavislost od jedla a myslienok nan. Ano, je to denno - denny kolotoc a bludny kruh. A preto to treba ako kazdu inu zavislost liecit. Odbornik na PPP. Alôebo psycholog, ktoremu budes doverovat a ani nemusi byt odbornikom iba na PPP. Niektori su sukromnici a za sedenia sa u nich plati. Z akeho mesta si?

silvia85

Ahojte,len pred nedavno som objavila tuto stranku a toto diskusne forum. Moja porucha prijmu potravy nie je celkom typicka ani pre anorexiu, ani pre bulimiu.Ja by som to nazvala zavislostou od jedenia a jedla.Kazda moja myslienka a ciny sa tocia okolo nakupenia velkeho mnozstva jedla a skonzumovania behom jedneho dna.Neviem nicim utisit svoju chut na jedlo.Ak mi napriklad chuti chlieb s maslom, konzumujem ich az do prasknutia, do bodu, ked sa uz do mna nezmesti ani omrvinka. Vysledkom je, ze este nikdy som jedlo nevyvratila a ani som o tom neuvazovala. Vacsinou ma chyti horucka, prudke busenie srdca, nemoznost dychat, pocit dusenia a takto trpim do dalsieho dna a napriek tomu, ze mam bolesti, pokracujem dalej, lebo sa mi na par centimetrov uvolnil pocit napatia v zaludku. Samozrejme tieto stavy mi nedovoluju plnohodnotne zit a zaclenit sa do spolocnosti. Mam depresie, pocit sebalutosti, sebanenavisti a pod. Stale som v jednom kolotoci. Nikdy som sa neliecila, nebola som este nikdy u psychologa. Ale teraz nastal po niekolkych rokoch pocit, ze by som s tym velmi chcela nieco robit. Ak by ste mi niekto vedeli pomoct, poradit...budem velmi velmi vdacna...dakujem

timka

pridam aj moje skusenosti: v BA som bola u dymovej pred 7 rokmi - liecba vykrmit, jest, spat nehybat sa a kedze bol január a sneh vychadzky do areálu raz za 2 tyzdne na 10 min. psychoterapia v skupinach 2xdo tyzdna prebiehala asi tak, ze sme si to odsedeli a kazda pozerali na seba kazdy bol ticho a nudil sa, alebo si robil svoje. Po 2 mesiacoch som dala reverz a hajde domov schudnut to, co som enormne rýchlo a nerovnomerne od nedostatku pohybu pribrala. dokonca este aj bulimicky s nadvahou nutili jest vykrmnu dietu. Naco?

TAKZE MOJ NAZOR: psychologovia hovoria ze ppp sa neda liecit v domacom prostredi. s tym suhlasim, ale zbytocne sa ppp zbavim v nemocnici, ked dojdem domov do toho isteho domace prostredia. v nemocnici som vedela vzdy jest, kontrolovat svoj prijem. doma nie neviem sa ovladnut.
takze sú 2 riešenia: liecenie (ako nakopnutie a nabeh na novy stravovaci rezim a start) a potom navrat domov do zmeneného prostredia alebo sa zapriet a naucit sa zit v tom starom.
ALE PRE MISKU: ty potrebujes dat dokopy aj fyzicky tak by som isla aspon na par tyzdnov na vysetrenia