Iriska, Mishka, ahoj, divcata, vcera som nemohla a Misi, prepac, ze som ani na sms neodpovedala. Aj ja mavam "svoje dni" .-)
Misenka. Nemocnica. Pisala som uz niekolko krat, ze nemocnica vylieci maloktoru. A neverim, ze vylieci tazku anorekticku alebo bulimicku. Za mesicac, dva alebo tri to jednoducho nejde, ked tym trpite roky. V nemocnici nefunguje to, co funguje v terapii s psychologickou mimo nemocnice. Nie je tam ten blizky vztah, je to umele, len aby ste sa dali do do poriadku a prezili, aby vas postavili na nohy ale hlavne - ak telesne nevladzete, telo nestiha, nefunguje...Nikto si nevezme na triko vasu smrt a tak Vam davaju infuzky, lieky ale nie je to prostredie na intenzivnu psychoterapiu, ktory ma prebiehat v prijemnom prostredi, v klude a s osobou, ktorej doverujem.
Takze: Nemocnica ANO, ak je Ti Misi tak zle, ze nevladzes. Ak potrebujes cas pre seba, svoje myslienky, ak potrebujes odist z domu a vycistit si vzduch. Ak potrebujes nastartovat, ukazat smer, ako by to mohlo ist - ale pracu treba odviest potom hlavne vonku...
Ak nevladzes psychicky, ak to vzdavas, lebo denne zlyhavas a mas zo seba depky, neviem...Je to len moja skusenost, ze som odisla z nemocnice sice fyzicky "vylepsena" ale s tou istou hlavou. Tam sa nic nezmenilo a ledva som prekrocila prah nemocnice, vedela som, ze zdrava nie som ani nahodou. Za mesiac som na tom bola este horsie...spustil sa priserny osial a ja som robila najhroznejsie veci v ramci mojho PPP.
Miska. Postup je taky:
Si fyzicky na dne? Ak ano - tak nemocnica...
Si psychicky na dne? Potrebujes si ist lahnut a oddychnut? - Ak ano, tak nemocnica ok ale nie podpisat na treti den reverz a utiect domov.
Ak nemocnica - neobvinovat sa, nevycitat nezaujem personalu (lebo to tak v nemocnici vacsinou citime), nechat cas len sebe a vyuzit ho. Staci, ze premyslas...
Ak nie si rozhodnuta a presvedcena, ze to vyuzijes v prospech seba aj napriek zadrhelom - nemocnica NIE
Je to len moj nazor...