Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bulímia,anorexia

butty

ahoj arwee, prepac tu priamost, ale myslim ze toho uz bolo naozaj dost a mala by si zacat problemy riesit a nie ich zajedat!

Arweena

dnesna sobota dopadla asi takto: sačok hranoliek, 3 fidorky, 1 bebe dobre rano, 3 obrovske rezne v cestičku, 3 rozky so salamou, maslom a horčicou..aha, este jeden čokoladovy jogurt...ake bolo asi pokračovanie?:((

tu citaj

Proces zmeny je zložitý, plný nástrah, prekážok, rizík, ťažkostí...

Ťažký prvý krok je už UVEDOMENIE SI POTREBNOSTI ČI NEVYHNUTNOSTI ZMENY.
Svoje o tom vedia ľudia závislí na alkohole, drogách, hazardných hrách... a ich rodinní príslušníci. Človek trpiaci patologickou závislosťou si svoj stav nepriznáva, popiera ho, a musí padnúť veľmi hlboko, aby sám sebe a vzápätí i svojmu okoliu svoju závislosť priznal a dospel k presvedčeniu, že vo vlastnom záujme sa musí a chce pokúsiť o zmenu.

Druhým úskalím je MOTIVÁCIA, DOSTATOK ENARGIE PRE ZMENU A VÍZIA NOVÉHO STAVU.
Proces zmeny obvykle bolí a túto bolesť dokáže prekonať len človek, pripravený vynaložiť na zmenu veľké vôľové úsilie a energiu. Ak človek sám nezmobilizuje svoje sily, často zlyháva aj pomoc okolia, bez ohľadu na to, kto mu ju poskytne... Nie je vzácnosťou, že človek bez motivácie radšej strieda terapeutov a vyjadruje nespokojnosť s ich prácou a pochybnosti o ich kompetencii, namiesto toho, aby sa na procese zmeny sám aktívne podielal.

Osobitnou kapitolou je KNOW-HOW potrebné k prechodu zo starého do nového stavu.
Len málo ľudí takýmto know-how disponuje a neraz ho nedokáže získať ani od svojich najbližších, ani zo širšieho prostredia (známi, literatúra, internet, ...). V takom prípade je namieste vyhľadať odborníka, psychológa, psychiatra či psychoterapeuta, ktorý dokáže klienta procesom zmeny sprevádzať tak, ako horský vodca sprevádza turistov náročným a zradným vysokohorským terénom.

Ak človek nájde dosť motivácie a úspešne smeruje k cieľovému stavu zmeny, je to skvelý výsledok a má spolovice vyhraté. No je dôležité si uvedomiť, že v procese zmeny víťazstvom nie je len doraziť do cieľa, dosiahnuť a zaujať novú pozíciu, že túto pozíciu je nutné aj udržať.

Zmenu je nutné ukotviť, aby nedošlo k recidíve, k návratu do pôvodného stavu.

baša17

Misi, si podla mna nesmierne inteligentne dievca. Si velmi citliva a mozno preto vnimas spravanie ludi okolo seba ako radar, ktory zaznamena aj tie najnepatrnejsie odchylky. Vies, ze co robis so svojim telom a vlastne aj so svojim zivotom nie je spravne ale nemas-silu, chut, odhodlanie?-s tym nieco robit. A mne je to luto, lebo si jedinicna a myslim, ze vdaka Tebe by este vela ludi mohlo byt v zivote stastnych-mozno Tvoje deti, prtner alebo mozno aj v ini ludia lebo -hoci sa to nezda- mas v see obrovsky potencial pomahat.Aj v suvislosti so vztahom sTvojou mamou ma tu napadaju nejake myslienky, ale asi by posobili dost uletene...Misi, tak uz len na zaver malinka rda -skus pozriet na nete, je tam taky psychlog-Muler. terapia, ktorou sa zaobera by mohla pomoct, co povies?

klamárka

butty, ten smajlík tam je preto, že vo vnútri plačem, ale navonok sa smejem, teda usmievam na vás...to je to, že som klamárka, manipulátorka...až teraz zisťujem, že sa tie prirovnanie ku mne vlastne hodia..páá

klamárka

betka, ja som do kostola kedysi chodila. Keď som mala tak 13r. Chodila som prosiť Boha, aby som schudla 10kg..nikdy to nechcel dopustiť...a keď som tam prestala chodiť, podarilo sa...lenže....potom jojo-efekt....potom nočné modlidbičky, aby som schudla....je to smiešne, trapné....

butty

baby, este kym odidem, nariadujem vsetkym vam povinne pustit si teraz aspon na pat minut nejaku energicku veselu hudbu:)))) POVINNE!:))))