Ahojte slniecka moje!
Prosim o odpustenie za take familiarne oslovenie hned na zaciatku, ale citim sa s vami tka spriaznena, akoby sme sa poznali roky... Mnohe z vas mi vravia priamo z duse.
Co vam vsetkym povedat, ked som taka plna emocii a pocitov, ktore by som chcela vyjadrit ked som si ista, ze rozpravam s niekym, kto ma NAOZAJ POCHOPI...
Raz som sa vdaka mojej sestre zoznamila (iba cez mailovu adresu) s dievcatom, ktore ma anorexiu... vlastne je v obdobi, ked ju vsetci povazuju za relativne zdravu, ale ako som sa dozvedela z jej mailov, istota v tejto stranke jej zivota je asi to posledne, co citi. Bolo to neuveritelne odlahcujuce bat s nou v kontakte...
A raz sme sa stretli ... V priebehu miekolkych minut som ju vnimala ako vlastnu sestru. Dokonca ani ona by ma nedokazala urcite pochopit tak, ako toto "nezname dievca"..
Hviezdicky, nebojte sa niekomu otvorit!
No a co sa tyka tej "psychosky/psychosa".. Vzdy som sa tomu branila. Nasi ma vzdy nutili, dohodli mi terminy navstevy bez toho, aby som o tom vedela... Napriek tomu, ze uz som davno dospela. Citila som sa bezradna a pokorena! TIE NAVSTEVY MA NEVYSLOVYTELNE VYCERPAVALI! Chodila som tam z donutenia! A nemalo to ziadny efekt! Az ked som sa tam, raz objavila dobrovolane... Az ked mi doktorka povedla to, co som dovtedy sice nekonecne velakrat pocula od mojich rodicov (ale nespravali sa tak, ze by to mysleli vazne)- ze ma NIKTO NEMOZE DO NICOHO NUTIT, pretoze som DOSPELA, ale musim iba chciet..! SLOBODNE CHCIET!!! - citila som, ze mi to moze skutocne pomoct.
Podporujem kazdu z vas, ktora sa na to odvazi! Uz vopred vsak upozornujem! Nie kazdy psyhciater je vhodny na riesenie tohto problemu! Ak mate moznost, navstivte Fakultnu nemocnicu v Bla, je tam specializovana ambulancia pre poruchy prijmu potravy so skvelou pani doktorkou:)
Dievcence, ozvem sa vam opat, uz zaspavam pri nete:) DRZTE SA!!!