ahoj!
ani poriadne neviem co vám chcem napísat.A neviem ani ci to sem patri, ale uz to potrebujem zverejnit ludom, ktori maju sainu o com pisem, kto to nepozna, tazko pochopi co to znamena, ked cloveku po tichu rupne v bedni.
Asi len tolko, ze tak pred troma rokmi, som zacala pomaličky chudnút.najprv to bolo vsetko ok, ale bohuzial neviem, kedy som prekrocila tú hranicu...ani neviem ako, 30kg zmizlo možno v priebehu 3mesiacov.postupne som skoncila na jablkách, nízkotučnom cmare a grepoch, a aby som nezabudla na teplom mlieku, aby som na noc oklamala zaludok (samozrejme som neprekrocila absurdny denny limit).ked sa zacal letny semester, spoluziaci na mna cumeli ako puci, proste nechapali, co sa stalo za tie tri mesiace.Nechapala som to ani ja:"mozno som trochu shudla,ale nie moc"(30kg).bola som chuda!miesto 48 som mohla nosit 38!len moje krive zrkadlo to nechapalo!kricala som na mamu, ze to tak neni, ze som v pohode, ze som konecne schudla, tak co ma nenecha byt stastnou!zabudla som sa poriadne smiat,padali mi vlasy, mala som nízky tep a tlak ,pri darovani krvi mi to vrecusko plnili asi hodinu, stale som bola podchladena, nemala som menzes, nechcela som nikam chodit, furt som mala pocit ze som velka,ze sa do nicoho a nikam nezmestim,...Az raz v lete som sa zbadala pred zrkadlom v obtiahnutych satach:trcali mi z nich vsetky kosti...V tedy som si to uvedomila.Ale nebolo to take jasne.nechcela som priberat, ale mala som chut jest.prisiel rok a pol jedenia, výčitiek po kazdom najedení sa, k tomu hormony koli mojej "stratenej" menstruacii: priberala som aj z pohara vody, ale aj napriek tomu som musela zit dalej a nedat ludom okolo seba vediet ze mam problem...
Postupne som si to zacala spätne uvedomovat, chapat, co sa stalo.dnes mam spet mojich 30kg, mozno aj viac - vahu radsej nepouzivam...je to tazke, stale o tom viem, nemam oblubene jedla, neviem sa bavit o tom co chutné si dam na veceru, stale jem cudnym sposobom, nemam v oblube dvojchodový system:polievka+druhe,mäso príloha...ale aj napriek vsetkemu jem lebo som hladna!z casu na cas sa prejem, z casu na cas sa nenajem ale je to v rámci normy.
Som anorektička, aj ked mi to dnes niekto tazko uveri.Myslim ze som to ZVLADLA, ale ako som to pocula o tom ze alkoholik sa stava abstinentom po siedmich rokoch, neviem co si mozog vymysli!
Drzte sa, drzim vsetkym palce!